22.7.2010

Onko tajunta hämärtynyt? Entisestään.

Eihän se hirviän rumalla paikalla oo tuo Finkenbergikään.

Tänään on otettu rauhallisesti. Patikointimielessäkin. Aamulla venyttiin ihan klo 10.00 saakka ennen kuin väännyttiin pihalle ja suuntana oli Finkenbergin naapurikylä tuossa lähellä. Lähellä ja lähellä. Tuli sitä sinnekin matkaa ja taisi se olla parisataa metriä korkeammallakin. Ei sinne selvitty ilman hikipisaroita, kun lämpöäkin oli yli 30 astetta.

Kirkko. Finkenbergin. Kelpaa sinne pyhäaamuna vötkistellä.
Finkenbergistä jatkettin Astegg-nimiselle tasangolle, joka sijaitsee Penkenin vuoren rinteessä noin 1200 metrin korkeudessa. Noin 600m korkeammalla kuin tämä meidän kylämme. Viime vuonna noustiin myös Asteggille ja muistissamme tuo reitti oli kovempi kuin nyt tänään. Olisiko patikointikunto kasvanut? Jos joskus olisi mahdollisuus olla täällä vaikkapa useampi viikko niin varmasti kunto kasvaisi! Pitää joskus kokeilla.

Finkenberg Asteggin tasangolta
Tyypillinen kuva tirolilaisen talon seinästä. On niitä töhrijoitä täälläkin.
Sinne sitä kuitenkin mentiin ja käveltiin ihan nautiskellen. Ihan rauhallisesti. Kalle Päätaloa mukaillen "nakeltiin silmäyksiä" kauniisiin maisemiin. Kyllä kelpasi. Nyt ei oltu todellakaan niin korkealla kuin eilen, mutta näkyy ne vuoren huiput alhaaltakin näin pilvettömänä päivänä.

Astegg
Jossakin vaiheessa naureskeltiin, että onko tajunta hämärtynyt, kun tällaista reissua kuin tänään tehtiin, ei enää pidä juuri minään noin fyysisesti? Tämä oli palauttava päivä ja lähinnä ulkoilua kauniilla säällä. 5 tuntia kävelyä ja kotiin tullessa Gasserin lihakaupasta taas lihasämpylät pahinta nälkää helpottamaan. Hesen tuotteet häviää puhtaasti laadullisesti ja etenkin hinnaltaan Gasserille.



Näitä oli taas tänään kymmeniä. Halpalentoyhtiö Tirol Wings.
Mutta näin se meni ja lopuksi kävimme vielä Zimmereben-hüttellä mukavan kaverimme Leenan kunniaksi. Leenan nimipäivää juhlistaen istuimme jonkin aikaa ja katselimme kotikyläämme parisataa metriä alempana. Muutenhan meitä ei olisi saanut tuolle hüttelle kirveelläkään.
Kotikylämme viimeisten viikkojen aikana.
Täällä sitä on yritetty pärjätä vaikka ei se kaksista ole ollut.

Hieno päivä ja upea ilma. Ei tunnu tulevan tänne tuo ennustettu ukkonen. Tai ehkä se tulee yöllä. Ainakin lähipäiviksi on ennustettu selkeästi huonompaa ilmaa. Meille henkisesti tummaa pilveä tuo tietoisuus siitä, että reissu lähenee loppuaan ja viikon päästä pitää palata Suomeen. Sääli. On täällä ollut niin upeaa aikaa. Mutta eipä surra sitä vielä ja juustopöytä on tarjolla parvekkeella Zillertalin laaksonäkymillä höystettynä.
Opasteet oli muuttuneet viikon aikana merkittävän vierailun jälkeen.
Hyvää nimipäivää Leena!
Nautimm
e Pommacin ja Jääteen nimipäiväsi kunniaksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kummannäköistä Pommacia ja jääteetä Zimmerebenissä!!
Kiitos, kiitos vielä kerran, kyllä te osaatte! Mun pitää tallentaa ainakin tuo Leenan hütte-kuva.

Jaaskarit kirjoitti...

Vai olikohan mulla sitä Almdudleria ja K:lla radleria. Raikasta juomaa joka tapauksessa. Tänä aamuna satoi aika ryöpyn, mutta nyt hieman kirkastuu. Viikonlopuksi ennustetaan huonoa ilmaa. Saapa nähdä tuleeko pakkoloma.
t. Jane

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkia ne itävaltalaiset keksivät
"Leenan hütte" muka! Epäilen, että olette siellä törmännee johonkin suomalaiseen Leenaan - kaksi e-kirjainta!

Jaaskarit kirjoitti...

Nii-in. Keksimispisteet tästä tulevat kuitenkin Suomeen.