10.7.2010

Päivä vuorenpeikkojen kanssa

Seinäjoelta Mayrhofeniin pöllähteneet ystävämme Leena ja Pauli toivat mukanaan myös poikansa perheineen, joille alppimaisemat ovat uusia. Bloggauksen otsikko sai innoituksen heidän asumuksensa Zillertrollenin mukaan. Eikös se trolli joku peikko ole? On muuten mahtava "majapaikka" keskellä kylää.

Peikko ja keijukainen Saana

Leena ja Pauli ovat Mayrhofenissa jo toista kertaa ja eka kerralta Leenalle jäi hampaankoloon päästä kylän laitamalla olevalle Zimmereben-hüttelle. (Se on jo kuitenkin useamman vuoden kulkenut keskuudessamme "Leenan-hütte" -nimellä.) Tämä houkutteleva gasthaus roikkuu vuoren reunassa jyrjkällä rinteellä, jonne pääsee muuten kallioon hakattuja tikkaitakin pitkin. Valitsimme kuitenkin naatiskelumielessä loivemman väylän, jota tarvoimme leppoisasti ja loivasti ylämäkeen.

Nousupolun alussa, jonne fillaritkin jätettiin odottamaan.

Mäen nouseminen ei ole tasamaalla tottuneelle heti ihan helppoa. Askel pitää sovittaa tasaisesti. Astua koko jalalla ja Muutaman levähdyksen jälkeen perillä oli mukava nauttia virvokkeet. Hütteltä oli mukavat näkymät Mayrhofenin kaupunkiin.

Juuso, Maarit ja Saana

Paapeen kanssa penkillä
Zimmereben-hütte

Palasimme Juuson kanssa lyhyempää, mutta erittäin jyrkkää väylää kylään. Alastulo oli todella nopea, mutta tarkasti piti jalkansa asetella. Päivän päätteeksi olemme sopineet porukan kanssa menevämme katsomaan Saksa-Uruguay -peliä kaupungin järjestämälle julkiselle katselupaikalle. Jospa paikalla olisi saksalaisia antamassa pelin katseluun sopivaa tunnelmaa. Ainakin aiempina peli-iltoina on vuvuzuelojen ääni sieltä päin kajahdellut. Kiva lauantai!

Ei kommentteja: