9.7.2010

Ilmoja ja Almeja

Ei ole tarkoitus väittää, että täällä on upeat maisemat.
Vaan esitellä Mayrhofenin sijaintia.


Eilisen revityksen jälkeen tänään palattiin arkeen ja lähdettiin patikoimaan. Aamulla ilma oli jälleen upea ja lämmin. Kuinka kauan näitä voi kestää? Hypättiin bussiin 8.30 ja suunnattiin kohti Zellin kylää, josta bussi kääntyi itään Gerlostaliin eli toiseen laaksoon. Jäimme pois bussista noin 10km ajon jälkeen ja aloimme kivuta kohti Gerlosstein-nimistä vuorta. Nousua kesti noin tunnin ajan ja metrejä ehdimme nousta noin 600.

Tältä vuorelta lähti hyvä reitti kohti Zillertalin "pohjukkaa" ja kohti meidän kotikyläämme. Kartassa reitti on nimeltään "Panoramaweg" ja se kuvaa osuvasti maisemia. Olimme vastakkaisella puolella Zillertalia kuin eilen pyöräillessämme, joten taas sai katsella maisemia uudesta vinkkelistä. Eli vastapäiseltä vuorelta. Ja kyllähän niitä maisemia taas piisasi töllisteltäväksi. Kuvia napsittiin reippaasti, mutta vaihtelun vuoksi laitetaan niitä nyt tähän kitsaammin.

Oltiin sen verran aikaisessa, että henkilökunta ei ollut vielä ehtinyt kiivetä Almille 600 metriä. Se se on raskasta työtä!

Sen sijaan ohessa kaikki matkan varrella olleet Hüttet tai Almit eli vaeltajan keitaat. Ne on erinomaisia paikkoja. Useimmiten tosi mukavan näköisiä ja erittäin viihtyisiä paikkoja, joissa tarjotaan hyvää ruokaa ja janoisille juomaa. Lisäksi ne sijaitsee tietenkin aina paikassa, josta on sen kulman parhaat maisemat. Porukka on samanhenkistä ja tunnelma on välitön ja tuntemattomien kanssa vaihdetaan sana tai pari.
Kotahorn Alm.
Läheskään kaikki keitaat ei tietenkään sijaitse autotien päässä ja tavaratäydennykset toimitetaan sinne tavarahisseillä, joita vuorilla aina näkee siellä täällä. Tänään pysähdyimme Karl Almilla ja sen hissi näkyi jäävän parisataa metriä alemmas kuin itse Alm. Sieltä sitä kelpaa Zillertal Pils-koreja kannella janoisille asiakkaille ylämäkeen.
Karl Alm. Täällä joimme kahvit.

Steinerkogelhaus. Tämä muuten näkyy meidän parvekkeelle. Istuimme terassilla hetken ihan vaan tarkistaaksemme, että parvekkeellamme ei ole asiattomia.
Eli täällä ei tänään mitään uutta. Aurinkoa, lämpöä, upeita maisemia ja rentoa alppimeininkiä patikkareitillä. Jaa yksi juttu. Kaverit Pohojanmaalta yllätti meidät täysin ja pöllähti tänne. Hauskaa! Tosin blogi taisi menettää viikoksi aktiivisimman lukijansa.

Se pakollinen eväskuva tähän loppuun kuitenkin.

2 kommenttia:

Sahe kirjoitti...

Ajattelin vaan ilmoittautua, on niitä lukijoita vielä jäljellä täällä kotomaassakin....Ja helle hellii täälläkin lomalaisia (onnea vaan heille). Ruisrockin jytinät kuuluvat ikkunasta, joten kesä jatkuu tutuissa uomissaan. Niin ja sitten vielä ne pakolliset kommentit: upeita maisemia!

Jaaskarit kirjoitti...

No kiva, että meitä ei ole unohdettu Turussakaan! Muistinkin rokit tänään ja ollaan luettu, että siellä on kuumempi kuin täällä. Baden Baden tuttuun paikkaan!