23.7.2010

Kookospähkinä keittiössä


Eilisiltana parvekkeella odoteltiin sadetta
Olemme saaneet tänään sadekuuroja ja auringonpaistetta. Isompaa vaellusta ei ole nyt mielekästä pariin päivään ilmeisesti tehdä, sillä sääennuste ei lupaa poutaa. Ukkoskuuroja ja sadetta on tiedossa ja lisäksi lämpötila laskee niin, että sunnuntaina on "freezing level" 2500m:ssä. Eli jos sattuu olemaan oikein korkealla, voi sade tulla lumena. Matkamme alkupäivinä Dolomiiteilla oli parina päivänä jäätymistaso niinkin alhaalla kuin 1500m. Silloin olivat ihan lähirinteetkin lumessa.

Ihan pakko oli tähänkin bloggaukseen saada vuorikuva. Vaikka sitten kaukaa hakien.
Viisi viikkoa sitten Dolomiiteillä satoi lunta.

Pirttipäivä tuli siis tästä. Kävimme aamupäivällä kaupungilla shoppailun yrittelyssä. Mutta ei siitä mitään tullut, kun ihmisellä on vääränlaiset kintut. Sopivia shortseja ei löytynyt. Saatiinpahan kuitenkin kulkea ihmisjoukossa, jota täällä näkyy päiväsaikaan pääkadulla riittävän. Kotimatkalla poikkesimme taas Gasserissa, jossa pyysimme siivuttamaan koneella valmiiksi paikallista ihanaa speckiä: parmankinkun tapaista herkkua. Ostimme mukaan myös puodissa valmistettua perunasalaattia. Eilen hankittujen paikallisten juustojen kera meillä on tänäänkin herkkuhetki tiedossa.

Tiroler Speck von Gasser.
Tutustu lisää tästä
.

Liikuntapuoli on tänään ollut kerrassaan olematonta. Astelimme kotoamme katsoen laakson oikeaa reunaa metsän rajassa kulkevaa polkua pitkin Ramsaun kylään. Polku on käytännössä tasamaata ja miellyttävästi varjoisassa metsässä. Se ohittaa paikallisen festarimestan Erlebnissennerein ( elämysmeijerin) ja kuulimme kuinka viikonlopun festaritapahtuman tähdet Bergcasanovat tekivät soundcheckiä. Kolmen päivän aikana casanovat ja monet muut kokoonpanot soittavat volksmusiikkia. Olemme kuulleet useimpia pumppuja täällä ollessamme ravintoloiden ja hotellien lavoilla, joihin on ollut ilmainen sisäänpääsy.


Bergcasanovat viihdyttävät Brygg'n Standlilla
Paluumatkan tallustelimme tuttua Zillerpromenadia jokivartta myöden. Lenkkimme jälkeen oli aika nauttia lounasta. Ja tässä tulee se kookospähkinä. Jotain puutteita asunnossamme on: yhteen kattilaan ei löydy kantta. Keittokattilan puuttuva kansi korvattiin eilen ruokalautasella. Jääkaapissa "kansi" oli kuitenkin imeytynyt kattilan päälle niin tiukkaan ettei sitä saanut millään pois kattilan päältä.

Ei millään irti!

Talosta etsittiin kapeinta mahdollista teräasetta, jolla lautanen olisi saatu kammettua pois. Ei onnistunut. Tollo Peloton tuli ajatelleeksi imukuppia. Nyt sellaista tarvittaisiin, mutta mistä sellaisen tähän hätään. Hetken raksutti ja sitten kylppäriin...

Tällä kuivataan suihkukaapin seinät...


...tai nostetaan kattilan kansi

"Simpsalapim!" Eikä tarvinnut tänäänkään jäädä ilman keittoa. Eikä tarvinnut edes käyttää dynamiittia, jolla kookospähkinä laulussa yritettiin avata. Lounasmaisemat ovat tosin joinakin päivinä olleet hieman paremmat.

Tältä näyttää tänään klo 17.20

Ei kommentteja: