12.6.2011

Ympäristöoppia ja Meteon harhautus

 Tänään heräsimme toiveikkaina kukonlaulun aikaan

 Pari päivää on nyt täällä mennyt omaan kotikylään ja ympäristöön tutustuessa. Sää on ollut sen verran epävakaista, että emme ole viitsineet lähteä väkisin vääntymään vuorille, kun parempaakin on varmaan tulossa. Lisäksi tuo oikein kunnon patikointi on sen verran raakaa puuhaa, että se kannattaa aloittaa annoksia hiljalleen lisäämällä. Talven aikana salilla tehdyt askelkyykkysarjat ovat avuksi, mutta reisissä tuntui siltikin ensimmäinen vuoripatikka täällä perjantaina. Se on vaan niin erilaista.

Innichen ja Pustertal Itävallan suuntaan

Tänään meidän luottamus paikalliseen huutosenmattiin kärsi pahan kolauksen. Meteo oli luvannut aamuksi ja päiväksi aurinkoa ja iltapäivästä alkaen sadekuuroja. Mitä vielä. Sehän meni ihan päinvastoin. Oltiin valmistauduttu lähtemään ihan kunnon patikkareissulle heti aamusta ja herättiin jo klo 6.30. Eli ihan kuten kotonakin pyhäaamuna.
 Toblachin kirkko ja kauempana häämöttää Aufkirchenin kylä
Vettä satoi kuitenkin aamun aikana ja muutimme suunnitelmiamme ja päätimme lähteä käymään naapurikylä Dobbiacossa eli Toblachissa. Sinne on tästä matkaa viisi kilometriä, mutta nousimme tuonne Pustertalin rinteille muutama sata metriä ylemmäksi, jossa kulkee maisematie ja sieltä aukeaa mukavat maisemat itse Pustertalin laaksoon. 
 K ja Toblachin Rathaus

Pilvet roikkuivat aamupäivällä tosi matalalla ja saimme välillä vähän vettäkin niskaan, mutta ei se juuri haitannut tuollaisella kevyehköllä reissulla.

Iltapäivällä kotimatkalla taivas aukesi.
Tuolla vasemmalla Pustertalin rinteessä muutaman sadan metrin
korkeudessa kuljimme aamulla kohti Toblachia.

Meteon harhautus paljastui lopullisesti kotikylään palattaessa noin viiden tunnin päästä. Pilvitaivas repesi ja saimme nauttia tähän astisen reissun komeimmasta auringonpaisteesta ja aivan upeista näkymistä Dolomiiteille.

Kotikylässämme oli tänään antiikkimarkkinat
 
Markkinahumua
 
Varsin suuri osa myyjistä näkyi juuttuneen tuohon Paulanerin 
aurinkovarjoilla katettuun baariin oikealla.  
Naurunremakasta päätellen kauppa oli käynyt.

Huomiseksi on luvattu sadetta ja tiistaista alkaen sitten aurinkoista, mutta saapa nähdä. Huomenna kuitenkin varmaan huilataan patikoinnista ja sen jälkeen sitten on ihan oikeiden kokopäiväpatikointien aika. Vaelluskarttoja olemme tutkineet niin tarkasti, että täällä kyllä "vaellusmestoja" riittää ilmojen salliessa!

Niin, jos tulet meille kylän keskustan suunnasta niin
joudut ylittämään sillan ja sitten heti oikealle

Sieltähän taitaa joku jo tulla .

 Eka bloggauksessa taisi tulla kehuttua kotiparvekenäkymiä.
Siinä niitä olisi sitten tarjolla ilman pilviä.

 Vielä ihan erikseen.
Haunoldin vuoret ihan suoraan edessämme.

 Ja sitten jos niska kääntyy vähän vasemmalle niin 
Dreischusterin vuoret,  joiden juurella jo kävimmekin.
Peukku ylös vai peukku alas maisemille?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin jo, että onko piuhat poikki, kun ei ihan sutena tullut juttua!!! Nyt täällä SATAA!Teillä paranoo ilmat.... Skypetetään enemmän asioita.
Juuson äitee

Aria kirjoitti...

Hianoo on!!!!Katotaan ehitäänkö remontilta kylään :D

Jaaskarit kirjoitti...

Hei molemmat Rouvat! Kyllä täällä piuhat toimii, mutta nämä alkupäivät ovat vielä niin rauhallisia, että ei ole hirveästi vuorilta kerrottavaa tai kuvia näytettävänä. Tänäänkin on satanut koko päivän, mutta kävimme naapurikylä Sestossa edestakas 16km melkein tasamaa kävelyä. Saapa nähdä milloin tuo sää paranee!