8.6.2011

Auf geht's!



Missä niitä käveltäviä vuoria on?

Tarpeeksi kauan kun jaksaa odottaa niin aina lopulta ne kovasti kaivatut asiat tapahtuvat. Meidän kohdallamme se tarkoittaa, että tänään tultiin Innsbruckiin ja Alppikesä 2011 on valmis alkamaan. Tästä jatketaan huomenna junalla Italian puolelle Hochpustertaliin, mutta kyllä tässä jo alkaa tunnelma kohota, kun katselee noita upeita Innsbruckin kaupunkia ympäröiviä vuoria. Lennot tänne sujuivat hyvin ja laukutkin tulivat perille, joten ei muuta kuin Auf geht's! Menoksi!

Kamera sekosi ja kuvat menivät kai epäjärjestykseen.
Olikohan tämä kuva Helsinki-Vantaalta?

 Onko Suomessa jo hallitus?
Työpöytänä yhdistetty parvekkeen ovi ja ikkuna.

 Tänä vuonna halusimme lentää suoraan tänne Innsbruckiin ja se oli hyvä valinta. Vaivana oli välilasku Frankfurtiin, mutta siellä tuhraantui vajaa tunti eikä siihen maailma kaatunut. Vastaavasti täällä perillä pienellä Innsbruckin kentällä olimme jo kaupungin keskustaan menevässä bussissa laukkuinemme noin 5 minuutin päästä siitä, kun kone oli laskeutunut! Eipä olis itse pystynyt parempaan!

Ensimmäinen majoituspaikkamme on perussetti Pension Stoi, joka on 2 minuutin kävelyn päässä Innsbruckin Hauptbahnhofilta. Tässä ollaan vain 1 yö ja tarkoitus oli katkaista matkustaminen ja täydentää puuttuvia tarvikkeita. Ihan asiallinen ja mukava pension, mutta ei mikään ylellinen vaikka en ole ennen sinällään mukavalle parvekkeelle ikkunan kautta kiivennytkään. Mutta netti pelaa kuin unelma!

 Ensimmäiset shoppailut käytiin paikallisessa DM:ssä.
Ei hiki haise vaikka naama nousussa punottaisikin.

 Suomesta emme lähteneet kantamaan kahden kuukauden lastia shampoista aurinkovoiteisiin. Varsinkin K suurkuluttajana sai luvan ostaa kaikki lotionit paikan päältä. Saksalainen DM eli Drogerie Markt on kauppaketju, joka on erikoistunut hygieniatarvikkeiden, pesuaineiden, meikkien ym non-food tavaroiden myyntiin. Olemme tutustuneet valikoimaan lukuisilla Saksan reissuillamme ja varsinkin ketjun omat merkit Alverde ja Balea ovat ihastuttaneet sekä laadun että hintansa puolesta. Liikkeistä löytyvät kyllä kaikki markettihyllyjen niveat ja l'orealit, mutta paikalliset rainbowt ja pirkat ovat saaneet meistä  faninsa.

 Eikö muuten ole komea nosturi kuvan oikeassa alanurkassa?

Kävimme hankkimassa huomisen junataipaleemme matkaliput rautatieasemalla.Valitettavasti saatoimme ostaa lipun vain matkan alkuosalle sillä Itävallan rautatiet eivät myy lippuja ainakaan kaikille Italian osuuksille. Meillä on yksi junan vaihto rajan jälkeen Fortezzassa, jossa hyppäämme Veronaan menevään junaan. Se pysähtyy myös Innichenin pysäkillä. Pikku probleema on , että meillä on 6 minuuttia vaihtoaikaa ja saman verran aikaa ostaa lippu seuraavaan junaan. Olemme ilmoittaneet isäntäväellä tuloaikamme ja he ovat luvanneet hakea meidät asemalta. Aika pahalta näyttää, että meidän pitää soitella matkan varrelta ja ilmoittaa ettemme ehtineetkään ilmoittamaamme junaan. 

Grillattu kalkkunanleike





Tirolin pyttis eli Gröstl

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

terve, katselin niitä ensimmäisiä kuvia ja ajattelin että onpa taas hieno, tosin vähän Turun näköinen kaupunki! Pitänee alkaa autoilla silmät auki Turussakin! Hyvää matkaa teille, toivomme paljon hyviä kuvia höystettynä nokkelilla kommenteilla! Ja tietty ruokakuvat! Terveisin Anne ja IsoM

Jaaskarit kirjoitti...

Joo, minunkin mielestäni se muistutti vähän Turkua. Kiitos vaan toivotuksista. Olemme perillä Innichenissä ja kivalta vaikuttaa. Sää on huonompi kuin siellä teillä, mutta se ehtinee muuttua moneen kertaan puoleen ja toiseen. Terveisiä!

Anonyymi kirjoitti...

On se sitten pirua, että pitää noita ruokakuvia heti laittaa näytille!!!
Arvaa kuka?

Jaaskarit kirjoitti...

No kukahan se voisi olla? Munahan on sallittu herkku Gröstlin päällä.