13.6.2011

Sadepäivän kävely Sexteniin

Sexten eli Sesto on myös laakson pohjassa virtaavan joen nimi.

Eilisestä hienosta aurinkoisesta illasta ei ollut aamulla enää merkkiäkään. Pilvet pääsivät yön aikana voitolle eivätkä ne ole luovuttaneet otettaan koko päivänä. Lähdimme kävelylle kohti Sexteniä (ital. Sesto), joka sijaitsee kotikaupungistamme kaakkoon suuntautuvassa laaksossa. Matkaa tuonne naapurikylään kertyy n. kahdeksan kilometriä ja koko matkan sai talsia mukavaa metsäistä kevyen liikenteen soratietä. Vettä alkoi sataa juuri sopivasti lähtöhetkellä ja siitä saakka onkin sadellut vaihtelevaan tahtiin. Hyvät varusteet eivät kuitenkaan antaneet pikku seikan vaivata.

Nyt piisaa vettä kosken kuohuihin.

Itse Sextenin kylässä ei paljon ollut näkemistä, mutta kirkkaalla ilmalla olisi varmaankin ollut upeat näkymät laakson pohjasta alkavaan vuoristoon. Tämä päivä on täällä pyhäpäivä eli helluntain maanantai. Kaupat ovat kiinni, mutta kahvilat ja ravintolat palvelevat. Kävimme Sextenissä kakkukahvilla, jotta paluumatkallakin olisi jalka noussut.
Eiköhän joku ehtinyt jo maistaa ennen kuin kameran sai esille...

Kova hinku olisi jo päästä korkeille reiteille, mutta sateella sinne on turha mennä ainakaan näköalojen toivossa. Suurta muutosta säihin ei lähipäivinä ole tulossa, joten on oltava tyytyväinen pieniinkin pilvettömiin hetkiin.
Mmm...! Kiitos yllättävän pyhäpäivän
ja kauppojen kiinniolon saimme turvautua pizzaan.


4 kommenttia:

Aria kirjoitti...

Ihanat safkat. Mitä ne mustat klöntit siinä pizzassa oli? Näytti mereneläväisiltä. Timo kyll sano, että ei siellä ALPEILLA niitä nyt ole!!!Lampaanpaskaa...happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista:D:D:D.Oliko se K:n leivos? Ötyä!

Anonyymi kirjoitti...

Aamuhan alkoi ihanasti teidän herkkuja tuijottaessa! Me täällä tuijotamme taivaalle, vettä sataa ja pitäisi kajahtaa Härmän Power Parkiin Saanan ja Sagan kanssa. Nyt juuri tuli tieto, että Härmässä paistelee aurinko, joten starttaamma klo 11.3o! Skypetetään illalla, jos mä oon päässyt pois vuoristoradasta!

Jaaskarit kirjoitti...

Ciao!
Ne mustat klöntit ovat tietty funghi eli tuoreita herkkusieniä, jotka capricciosaan oli leikillisesti läimästy. Ihmettelyä sen sijaan meissä ihmetti pizzapaikan isännän niskatuhero, joka muuten kaljuksi ajellussa kojak-päässä vangitsi katseen. Niin paljon hämmästyttiin ettei edes kuvattu!

Aria kirjoitti...

Köyhänmiehen "tuhero" :D. Ei uskoiks sieniksi...Hyvää ja eksoottista...luulisin.