22.6.2010

Tekniikka avuksi

Eilisen mainion päivän ja etenkin tosi kovan patikkapäivän rasitusten vuoksi päätimme tänään hyödyntää nykyajan tekniikkaa päivän kuntoilusuorituksessa. Niinpä hyppäsimme aamulla puoli yhdeksän jälkeen paikallisbussiin, joka vei meidät St. Christinan naapurikylään. Kiipesimme kylän reunamilla sijaitsevalle Col Raiserin hissiasemalle (kova ylämäki sekin) ja teimme onnistuneet kaupat edestakaisesta matkasta noin 2100 metrin korkeudessa sijaitsevalle hissin yläasemalle. Sieltä jatkoimme matkaa samantapaiselle alppilaitumelle, jolla olimme eilen Seiser Almilla.
Tältä näytti kun katsoi vasemmalle...

... ja tältä näytti kun käänsi päätään hieman oikealle.

Tämän alppilaitumen nimi on Seceda ja se on pienempi kuin Seiser Alm, mutta onneksi siellä on suuremmat korkeuserot.
Massiiviset näkymät

Ilma oli tänään loistava ja valokuviahan sitä tuli taas napsittua vähintäänkin riittävästi. Joitakin taas tuossa ohessa, mutta eihän tällaiset amatöörikuvaajat digikameralla pysty koskaan tallentamaan maisemia sellaisena kuin ne luonnossa näyttää. Klikkaile kuvia suuremmaksi.



Tässä ollaan 2500 m:ssä eikä päätä palele. (2 x klick)

Secedan huippu sijaitsi reissumme tähän asti korkeimmalla kohdalla noin 2500 metrin korkeudessa ja sinnehän sitä sitten piti kiivetä. Se on se asema, joka näkyy aamiasparvekkeellemme ja siitä on kuva blogissamme aiemmin. Tasapuolisina ihmisinä kuvasimme nyt sitten sieltä mm. kotiamme tai paremminkin Ortisein kylää.


Kuvan ylävasemmalla olevalla vihreällä
laidunalueella patikoimme eilen tuntikaupalla.
Keskellä kuvaa näkyy kotikylämme St Ulrich eli italiaksi Ortisei.
On aina vaan yhtä ihmeellinen näky, kun joka puolella näkyy erikorkuisia alppihuippuja niin pitkälle kuin silmä kantaa. Neljä ja puoli tuntia tuli kaikkiaan patikoitua tuolla Secedan alueella ja sen jälkeen taas hissillä alas. Kyllä sekin jonkinlaisesta liikunnasta kävi. Molemmilla on aina kuitenkin mukanaan reppu, joka eväineen ja vaihtovaatteineen painaa 6157 grammaa ja helpottaa ylämäkeen kävelyä mukavasti.


Viime päivien sateet ovat tulleet lumena huippualueille.

Olemme aina tähän astisilla reissuillamme myös pyöräilleet alppikohteissamme. Nyt on tehty päätös, että täällä ei pyöräillä. Syy on yksinkertainen. Täällä on suuremmat korkeuserot kuin missään muualla aiemmin. Anteeksi vaan karkeat sanat, mutta "ei kertakaikkiaan perse kestä". Ei täällä kukaan pyöräile lenkkarit jalassa ja t-paidassa+shortseissa. Täällä pyöräilevät ihmiset on urheilijoita täydellisissä varusteissa eikä maisemia katselevia turisteja. Lomaakin on mukavampi viettää, kun hermot ei ole riekaleina ja ylämäkeä on mukavampi kävellä ilman talutettavaa vuokrapyörää.

Ei kommentteja: