1.6.2010

Hyödyllinen internet

Gröstl on sulanut ja lähestyvä reissu alkaa pyöriä mielessä aina vähän enemmän. Yhä useammin huomaa eksyvänsä matkakohteidemme sivustoille, joita on tullut talven aikana laittaneeksi itselleen kirjanmerkkeihin. On tullut kyllä todetuksi kuinka hyödyllinen tämä internet on tällaisen harrastuksen kuin matkailun yhteydessä. Se on mukavaa, kun pystyy etukäteen hankkimaan monenlaista infoa kohteista ja vähän pohdiskelemaan tulevia tekemisiä. Ainakin tällaisella lyhyellä reissulla kuten nyt meillä. Eikä sitä silti tarvi kaikkea suunnitella pikkutarkasti etukäteen, mutta ensimmäinen vaellusreissu lähtee Ortiseista 15.6.2010 tiistaina klo 08.31.

Val Gardenan sivustoilla on tuollainen aika mukava kartta laaksosta ja sen kylistä ja vaellusreiteistä. Kartasta voi valita aluksi haluamansa kylän ja sen jälkeen voi zoomailla ja liikutella karttaa, kun se aukeaa. Ei se tietenkään hirveän tarkka ole, mutta siitä näkee ehkä aika kivasti minkälaista maastoa siellä on. Näyttäisi vähän erityyppiseltä kuin nuo Itävallan kohteet, missä olemme aiemmin olleet. Itävallassa ollaan noustu patikoidessa useimmiten aika metsäisessä maastossa, mutta tuolla näyttäisi olevan suuria avoimia alueita aina välillä ja se olisi oikeastaan aika kivaa jos näin on. Näkee sitten ehkä niitä alppimaisemia aina vaan enemmän kuin kovin sankasta metsästä.

Tähän blogiin on tullut laitettua noita linkkejä aina välillä. Tämä on siis informatiivinen blogi ja harvoja lukijoita ehkä kiinnostaa enemmän hyödylliset linkit kuin se mitä söimme tänään. Sehän olisi mukavaa, jos joku saisi omalle reissulleen jotain hyödyllistä tietoa tai vinkkejä näistä jutuista. Jokin aika sitten törmäsin tällaiseen Loma Italiassa-sivustoon. Tuo ei nyt liity suoranaisesti tähän meidän lomaan, koska emme noille seuduille nyt matkusta, mutta aika kivan näköinen sivusto ja voi olla joskus myöhemmin hyödyllinen. Lisäksi vielä suomenkielinen kuten otsikosta voi joku terävästi päätellä. Tosin tiedän, että suurin osa blogin seuraajista hallitsee täydellisesti italian kielen, mutta jos nyt kuitenkin haluaa varman päälle pelata niin siinä infoa kotikielellä...

Ei kommentteja: