30.5.2010

Gröstliä vapaaherralle

Tätä päivää on odotettu. K:n vuorotteluvapaa alkoi. Kuohuviinipullo poksahti auki häpeilemättä työpaikan edustalla, kun vapaaherra asteli ulos. Seuraavan kerran työpaikan ovi aukeaa syyskuun 7. päivä. Tulevan matkan fiilistelyssä päätimme valmistaa tirolilaista gröstliä. Se on suomeksi pyttipannua, johon perunan lisäksi paistetaan pekonia, sipulia ja munaa. Ettei olisi ihan puhtaaksi vihannesruokalajiksi mennyt, niin mukaan paistettiin jokunen nürnbergeri. Ehkäpä seuraavan kerran nämä pikkubratwurstit ravitsevat meitä Münchenin Viktualienmarktin kupeessa bierstube Bratwurstherzlissä vajaan parin viikon päästä. Salaatti ei todellakaan olisi kuulunut lautaselle, mutta nämä pienet viherpaheet sallittaneen. Tulevan kesän aikana gröstl mahtaa olla kestosuosikki.

1 kommentti:

Ville kirjoitti...

Herkullisen näköstä!