25.2.2012

Hasta la vista, Buenos Aires!


Porteñot ovat kuntoiluporukkaa

Näkemiin, mutta välttämättä ei hyvästi. Kyllä Buenos Aires meille ihan mieluinen matkakohde on ollut. Tänne voisi aivan hyvin joskus palata osana jotain Argentiinan matkaa, sillä muitakin houkuttelevia kohteita tässä maassa on kuin Iguazun putoukset. Esimerkiksi Patagoniaan olisi mielenkiintoista mennä vaeltamaan. Reissumme alku oli meille epäonninen lentomuutosten ja yhden päivän sairastamisen vuoksi, mutta sen jälkeen olemme viihtyneet täällä Buenos Airesissa päivä päivältä paremmin.

Hedelmäkauppias availi kojuaan aamukävelyllämme

Kaupunki on tullut tutummaksi eikä joka kadun nurkassa tarvitse enää seisoa peukalo suussa ihmettelemässä minne menisi. Tosin viikko tälläisessa metropolissa on sellainen turistin pintaraapaisu eikä tässä Buenos Airesin asiantuntijaksi ole mitään edellytyksiä tekeytyä. Joka tapauksessa meille jää täältä positiivinen fiilis ja ehkäpä vielä joskus palataan! Vähän lähempänä tämä tosin voisi olla, mutta sille ei taida olla tehtävissä paljoakaan.

Tyylikkäästi maalatut bussit ovat katujen väriläiskiä

Tänään taisi jollakin olla häät

Viimeisenä päivänämme täällä käveltiin! Ensin aamulla lähdimme kävelylle ennen aamupalaa tähän Palermon alueelle. Päädyimmekin aamupalalle paikallisen kuppilaan ja nautimme todella maukkaan aamiaisen paahtoleivillä ja makeilla croisanteilla. Ehkä reissun paras annos! Sen jälkeen lähdimme vielä kerran katselemaan kaupunkia ja vajaan parin tunnin kuluttua huomasimme kävelleemme Palermosta ydinkeskustan Microcentron kävelykaduille.

Ohitimme myös Plaza de la Republican ja El Obeliscon

Google kertoo matkaksi vain seitsemän kilometriä, mutta ruuhkaisilla kaduilla tuo oli meille kohtuulinen suoritus. Täällä on tosin lämpötila tippunut noin kymmenen astetta viime viikosta. Päivällä jokin mittari näytti +25 astetta, joten oli sopiva ilma kävellä ja katsella uusia katuja.

Calle Floridalla lämpötila oli noussut jo +33 asteeseen

Mistä me olemme Buenos Airesissa pitäneet? Todellisen suurkaupungin ilmapiiristä. Ihmiset ovat täällä samanlaisia kuin muuallakin ja kaikki pelaa samalla tavalla kuin muuallakin. Taksilla liikkuminen on todella halpaa. Keskustan alueen puistot ovat hienoja. Ravintolat ovat tyylikkäitä ja palvelu on yleensä todella ystävällistä.

Juomatauolla

Ravintolassa syöminen on edullista suomalaiseen hintatasoon tottuneelle. Jostakin luimme, että Buenos Aires on Etelä-Amerikan eurooppalaisin suurkaupunki. Voisi ollakin, sillä täällä tuntee olevansa Etelä-Amerikassa ja samalla kuitenkin kaupunki voisi olla vaikka Madrid tai Barcelona.

Gauchojen tanssia opetellaan jo nuorena

Mistä me emme ole pitäneet? Koiranjätöksiä jalkakäytävillä on vähän väliä ja muutenkaan katujen siisteys ei ole aina kehuttavaa. Jätekasat näköjään odottavat katujen reunoilla jäteautoa ja toisinaan ne haisevat helteessä. Paikallisten ihmisten erilaisista varoitteluista aiheutunut jonkinlainen varovaisuuden tunne etenkin metrossa. Tälle tosin ei ole onneksi mitään omakohtaisia kokemuksia. Yksi ryöstö tosin tapahtui eräällä metromatkallamme, kun ihmiset juoksivat toisesta vaunusta meidän vaunuumme ja kertoivat, että toisessa vaunussa ryöstetään juuri sillä hetkellä vanhempi pariskunta. Emme tiedä mitä silloin tapahtui, koska emme nähneet tapausta, mutta näköjään täällä saattaa tulla ryöstetyksi keskellä junavaunua kesken matkaa. Toisaalta tuo voi tapahtua missä tahansa suurkaupungissa ja myös Suomessa. Espanjaa täällä olisi muuten hyvä osata edes hiukan. Itse emme osaa kunnolla edes numeroita espanjaksi ja välillä olemme olleet ihan kuutamolla. Siltikään ei ole kärsitty vilua, nälkää tai janoa.

Bocassa kävimme jälleen taksilla.
Kymmenen minuutin taksikyyti maksoi noin neljä euroa.


Rakennus Boca Juniorsin väreissä. Futismatsissa jäi käymättä,
koska se tuntui nyt liian mutkikkaalta. Isäntämme mukaan
turisti ei voi ostaa futismatsiin pelkkää ottelulippua
vaan pitäisi ostaa koko paketti kuljetuksineen ja stadionesittelyineen.
Too much this time.


Huomenna aamulla palaamme Uruguayn puolelle, sillä menemme laivalla Colonia del Sacramento-nimiseen kaupunkiin. Laivamatka kestää tunnin ja vartin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti yöpyä siellä, mutta nyt jatkamme suoraan bussilla Montevideoon. Bussimatka kestää reilut pari tuntia. Sellaista on siis edessä, mutta nyt on aika päättää viimeinen bloggaus täältä Buenos Airesista. Hasta luego!

Viimeinen tango Buenos Airesissa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava ollut seurata reissuanne, mahtavia maisemia!
Täällä tänään aamulla pakkasta -18.

Onnittelut nuorelle parille :)

terkuin torniolaiset

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos! Täällä käytiin aamukävelyllä ja lämpötila oli sopivat reilut +20. Näkyy tulevan aurinkoinen päivä ja varmaan tulee helteistä. Vielä muutama päivä täällä Montevideossa ja torstaina lähdemme kotimatkalle.

t: Me