10.2.2012

Suuntana Etelä-Amerikka

Talvi on edennyt sen verran pitkälle, että kovasti odotettu matka Etelä-Amerikkaan alkaa olla edessä. Kyseessä on ensimmäinen omatoimimatkamme ko. mantereelle, joten itseäkin jänskättää vähän enemmän kuin perusreissulla Eurooppaan. Kohteemme ovat Argentiinassa pääkaupunki Buenos Aires ja Iguazun putoukset ja sen jälkeen reissu suuntautuu Uruguayhin kohti Colonia del Sacramentoa ja Montevideota. Vähän siirtymistä ja matkustelua siis odotettavissa, jotta ei mene liian helpoksi.

Lennämme Buenos Airesiin Madridin kautta. Kokonaisaikaa matkustamiselle kotiovelta ensimmäiseen majapaikkaan Buenos Airesissa menee varmaan vuorokauden verran ilman suurempia viivytyksiä. Huoneistohotellimme Terrazzas de Uriarten ystävällisen oloinen isäntä on sähköposteissaan luvannut järjestää meille nimikkotaksin lentokentälle, jolla pääsemme toivottavasti aikanaan joustavasti ja turvallisesti perille. Ajatus siitä, että lähtisi em. matkustamisen jälkeen miljoonakaupungin julkisen liikenteen vietäväksi helteeseen rinkat selässä ei tunnu houkuttelevalta.

Buenos Airesissa vietämme viikon, jonka jälkeen lennämme pohjoiseen Argentiinan ja Brasilian rajalla sijaitseville Iguazun putouksille. Pienen kaupungin nimi on Puerto Iguazu. Matkaa BA:sta Iguazulle tulee vajaat pari tuhatta kilometriä, joten lentäminen on meille ainoa mahdollinen matkustustapa. Viime hetken jännitystä meille on tarjonnut Puerto Iguazusta varaamamme hotelli, joka ei tällä viikolla ole vastannut mitään vahvistusviesteihimme sähköpostissa. Joko a) hotellia ei enää ole, b) se on tuplabuukannut meidät ulos tai c) kaikki on ok, mutta vastaus tulee manana..? Aika näyttää. Tuo on vaan niin pieni kaupunki ja siellä on paljon turisteja tähän aikaan, joten hyviä korvaavia majoituksia ei ole enää helppo löytää.

Putouksilta palaamme neljän päivän kuluttua lentäen takaisin Buenos Airesiin. Seuraavaa osaa matkastamme pohdimme kaikkein pisimpään, mutta lopulta päädyimme matkustamaan vielä samana päivänä laivalla Uruguayn puolelle kaupunkiin nimeltä Colonia del Sacramento. Tämä kaikki sillä edellytyksellä, että homma toimii ja lennot ovat aikataulussa...Argentiinan ja Uruguayn välissä on suuri vesistöalue (joki, suistoalue?) nimeltään Rio del Plata. Tällä välillä liikennöi mm. laivafirma nimeltään Buquebus ja sen toimistoon on tarkoitus suunnata ensimmäisinä Buenos Airesin päivinä ostamaan lippuja Coloniaan.

Coloniassa viivymme yhden yön ja jossakin vaiheessa seuraavaa päivää on tarkoitus siirtyä onnikalla (bussilla) viimeiseen kohteeseemme Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon. Bussireissu kestää netin mukaan pari kolme tuntia, joten se on ihan inhimillisen pituinen matka ja toivottavasti mielenkiintoinen. Harvoinpa sitä varmaan tulee ajeltua onnikalla Uruguayssa. Montevideossa vietämme kuusi päivää ja sitten alkaakin olla aika palata kohti Eurooppaa. Paluulentomme lähtee juuri Montevideosta, koska emme halunneet enää palata takaisin Buenos Airesiin vain paluulennon lähtöpaikan vuoksi.

Nämä kaikki ovat tässä vaiheessa kuitenkin vain suunnitelmia. Aika näyttää sitten miten toteutus onnistui. Ainakin ilmat näkyvät kuitenkin olevan inhimillisempiä kuin täällä Suomessa. Noilla leveysasteilla on nyt kesä ja lämmintä on ollut noin +30 asteen paikkeilla. Huom. etumerkki! Majapaikoissamme pitäisi olla nettiyhteydet ja vajaan kolmen viikon reissun aikana on varmaan aikaa bloggaamiseenkin jos yhteydet pelaa. Palataanpa asiaan sitten Buenos Airesista!


Siinä olisi passia, matkaoppaita, FinnairPlussaa,
hellepaitoja taustalla ja todistuksia keltakuumerokotuksistakin.
Nyt vaan pitäisi päästä sinne missä niitä tarvitaan.


Nyt sitten seuraa tämän bloggauksen hauskin osuus. Ylläoleva on kirjoitettu tänä aamuna ja nyt alkuillasta K katseli lentojamme netissä ja tuumasi, että "mitä h.....tiä? Check My Trip kertoi, että jatkolento Madridista oli lykkääntynyt päivällä ja kohdekin oli muuttunut eli Buenos Airesin sijasta lentokohteemme oli muuttunut Montevideoksi ja vieläpä päivää myöhemmin. Ainoa info Ebookersilta oli sähköpostiin lähetetty epäselvä viesti, joten täydet pisteet asiakaspalvelusta sille firmalle! Jos emme itse olisi huomanneet muutosta niin totuus olisi räjähtänyt silmille vasta lähtöselvityksessä. HALOO! Ebookersin palveluperiaatteen mukaisesti asiakkaalle ei näköjään tarvitse ihan vaikkapa puhelimitse ilmoittaa jos matkasi päämäärä muuttuu Buenos Airesista Montevideoksi ja vieläpä vuorokautta myöhemmin. Siellä samoilla nurkillahan ne varmaan on molemmat Helsingin konttorista katseltuna. Pääasia, että firma saatiin suljettua koko viikonlopuksi perjantai-iltana klo 18.00 ja sen jälkeen yhteyden saaminen esim. em. asian hoitamiseen oli oman kekseliäisyyden ja kohtuullisen hyvän kielitaidon varassa. Paljonkin tekisi mieli sanoa, mutta ei viitsi näin yleiselle foorumille. Voisi rähjätä, voisi huutaa ja haukkua kaikkia työtään tekeviä viattomia virkailijoita. So what, näiltä harmeilta välttyy ainoastaan pysymällä aina kotona ja se on vielä tylsempää.

Tämän hetken tiedon mukaan lähtö siis viivästyi päivällä ja lentokohde muuttui Montevideoksi. Lentokentältä on tarkoitus suunnata taksilla satamaan ja siitä laivalla Buenos Airesiin. Lisäkipinää siirtymiseen antaa se, että Urugayn peso on niin riskivaluutta, että sitä ei saa täältä Suomesta. Vieläköhän eurolle löytyy sen verran luottoa, että pääsee taksilla Montevideon lentokentältä laivaterminaaliin? Otamme varmuuden vuoksi mukaan vanhoja Kreikan drakhmoja.

Aika tavalla on sitten matkasuunnitelma muuttunut tästä aamusta. Jääköhän tuo edes tähän? Kotisohvan nurkassa on tämän matkan tiimoilta koettu jo aika tunteikkaita hetkiä ja nyt pohditaan voisimmeko jotenkin paikata tuon reilun vuorokauden, jonka tällä hetkellä näytämme menettävän pääkohteestamme Buenos Airesista. Televisiossa joku juuri kertoi henkilöstä, joka oli menettänyt tajuntansa useaksi päiväksi. Kuulostaisi tällä hetkellä mukavalta vaihtoehdolta. To be continued...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro. Vai kävi teille niin. No etteköhän te saa päivän kulutettua Madridissakin. Samaa kieltäkin siellä puhutaan eikä aikaero vaivaa! Menette vaan kiukkuisesti pauhaamaan lentokentältä ilmaista majoitusta fiman piikkiin ja punaviini kuponkeja taskuun.

IsoM & pikkua

Jaaskarit kirjoitti...

Päädyttiin kuitenkin lykkäämään koko lähtöä vuorokaudella, joten Madrid jää väliin. Tai eihän tuosta vielä tiedä. Iberian lentäjät lakkoilee ja paljon lentoja jää lentämättä. Joku jorge ei sitten viitsinyt lähteä yölennolle Buenos Airesiin ja tässä ollaan. Pahimmasta shokista on toivuttu ja uusia järjestelyjä pohditaan. Eikö se muutos ole mahdollisuus..?