24.2.2012

Takaisin Buenos Airesiin

Pala Buenos Airesia lentokoneen ikkunasta

Toiseksi viimeinen päivämme Buenos Airesissa on vietetty hiukan kuntoillen ja "shoppaillen". Aamulla otimme viimein itseämme niskasta kiinni ja lähdimme kahdeksan jälkeen aamulenkille läheiselle puistoalueelle nimeltään Parque 3 de Febrero. Edellisen illan päivällinen kaipasi vielä sulattelua ja juoksu oikeastaan maistui yllättävänkin mukavalta. Kamera oli mukana, koska emme olleet aiemmin käyneet ko. puistossa ja kuvaustaukojen aikana sai sopivasti hetken hengähdysaikaa. Ei se mitään oikeata urheilua ollut, mutta näin lomalaiselle sopivaa kuntoilua ja mielen virkistystä. Selvisi, että paikalliset ovat innokasta kuntoilukansaa, sillä niin paljon oli hölkkääjiä, kävelijöitä ja rullaluistelijoita. Kelpaahan noissa maisemissa kuntoilla kesäpäivän aamuna.

Huoneistohotellimme Gold Soho Suites tarjoaa mukavan huoneiston
lisäksi tyylikkään kattoterassin Buenos Airesin näkymillä


Valkoiset nahkasohvat ja kaikki. Olisi grillauspaikatkin,
mutta olemme tyytyneet ravintoloiden vaatimattomiin antimiin.


On täällä Palermon kaupunginosan alueella ihan pilvenpiirtäjiäkin.
Joka suunnalla niitä vielä nousee lisää. Naapuriin on tulossa 25 kerroksinen asuintalo.


Jäiköhän K:lla aurinkolasit huoneeseen?

Ruokailu on useimmille lomailun tärkeimpiä elementtejä. Meillä alkupäiviä himmensi hieman vatsatauti, mutta sen jälkeen ruokahalut onneksi palasivat. Emme kuitenkaan näköjään ole läheskään paikallisella tasolla. Olemme ravintoloissa syödessämme silmät ihmetyksestä ymmyrkäisinä katselleet näiden ruoka-annosten kokoa. Aivan järkyttävän kokoisia annoksia! Olemme pohtineet, että ovatko ne tarkoitettu useammalle henkilölle, mutta ei se siltäkään näytä. Joskus näkee lasten jakavan jättipihvin keskenään, mutta kyllä aikuiset näkyvät tilaavan annoksensa itselleen. Eilen näimme perheen tilaavan alkuruuaksi munakasta ja chorizo-makkaroita. Pääruuaksi jokaiselle tuli tuhti tuuman paksuinen ja vähintään neljänneskiloinen pihvi. Niin se vain näkyi katoavan lautaselta. Aikuisilta ja lapsilta. Liha on ehdottomasti se pääasia annoksessa. Lisukkeisiin ei sitten olekaan aina kiinnitetty niin kovasti huomiota. Ei varmaan tarvitsekaan, jos tempaiset vaikkapa 400gr jämäkkää argentiinalaista härkää. Lisäksi täällä syödään myöhään, joten ei siinä heti seitsemän jälkeen aamulla vielä kaurapuuroa kaipaa.

Jossakin välissä täällä on päässyt hämärtymään
kuinka paljon yksi ihminen voi syödä kerralla


Siinä on nyt puolikas broileri grillattuna ja sen alla kaksi isoa grillattua pihviä.
Lisukkeena iso lautasellinen grillattuja vihanneksia.
Koko paketin hinta oli noin 20 euroa ja siinä olisi ollut täysi työ kahdelle aikuiselle.

Tänään kuulimme reissullamme ensimmäisen kerran suomea muilta kuin itseltämme. Metrossa matkalla majapaikkaamme joku rouva katseli meitä hetken aikaa, kun juttelimme ja totesi, että täällähän on suomalaisia. Hän kertoi jo usean vuoden ajan asuneensa talvikuukaudet täällä Buenos Airesissa tangon tanssimisen vuoksi. Tango tuntui olevan hänelle intohimo ja työ täällä, mutta emme tulleet kysyneeksi oliko hän joku esiintyvä tangotanssija täällä. Jossakin sivulauseessa hän kuitenkin antoi ymmärtää, että tanssikeikkaa pukkaa aina aamuneljään saakka.


Aamulenkillä oli mukava pysähtyä venyttelemään pohkeita

Parque 3 de Febrero on kaunis puistoalue

Olimme tänään puoli päivää myös tosiaan "shoppailemassa". Reissun tuloksena pöydällä on nyt Argentiinan maajoukkueen pelipaita eikä mitään muuta. Ei sitten vaan löytynyt juuri sopivia juttuja ainakaan vielä tänään. Matkakassa kiittää. Hintataso täällä on halvempi kuin Suomessa, mutta rahaa täälläkin tavarat maksaa eikä Argentiina todellakaan mikään Thaimaa ole hintatason puolesta. Keskustan ostos- ja kävelykatuja kulkiessa sitä unohtuu helposti ihmettelemään suunnatonta ihmisvilinää, kielten sekamelskaa ja päällekkäin kuuluvia musiikkiesityksiä. Buenos Airesissa tuntee olevansa Etelä- Amerikan suurkaupungissa.

Matkaoppaan mukaan Parque de 3 Febrero on päivisin
ihana paikka, mutta öisin vältettävä


Vakava junaonnettomuus yhdellä BA:n juna-asemista on ollut viime päivien ainoa uutisaihe. Yli 50 kuolonuhria vaatinut onnettomuus on nostanut vihaa ja kapinamielialaa näissä kiihkeissä etelä-amerikkalaisissa. Mielenosoituksia turvallisuuskysymyksistä piittaamatonta hallitusta ja viranomaisia vastaan on jatkunut onnettomuudesta lähtien. Omasta näkökulmastakin junaliikenne täällä kaupunkialueella näyttää aika leväperäiseltä. Junien ylikulkualueet ovat paikoin vartioimattomia, keskellä vilkasta asuinaluetta, kuten täällä Palermossa. Vaikkka junien vauhti taajama-alueella ei kovin suuri olekaan, ihmetyttää että junavaunujen ovet ovat jatkuvasti auki ja porukkaa istuskelee täysissä junissa jopa vaunujen portailla. Junaliikenne näkyy olevan kaikkialla ongelmissa!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä noiden annoksien jälkeen on varmasti hinku lenkkeilemään.. Jäikö paikallinen futis väliin?

-Ville

Jaaskarit kirjoitti...

Terve Ville! Oli tosiaan hinku lenkille...Kyllä se futis nyt jäi väliin tällä reissulla. Selvitin asiaa ja isäntämme mukaan turistit eivät pystyisi täällä itse ostamaan lippua peleihin. Tiedä sitten miten sitä kontrolloidaan? Olisi pitänyt ostaa koko paketti kuljetuksineen hotellilta alkaen ja erilaisia stadionkierroksia ennen peliä ja kuljetus pelin jälkeen kämpille. Kaikki tai ei mitään siis. Oli vähän liikaa tällä kertaa, kun täällä riittää muutenkin tätä suurkaupungin ihmettelemistä.