7.2.2016

Katse kohti Kapkaupunkia!

Nyt on Elixian burbee-hypyt vähäksi aikaa tauolla
ja hyppäämme toiselle pallonpuoliskolle.
Vuoden 2016 ensimmäinen reissu alkaa olla käsillä. No, K kävi viikko sitten Saksassa katsomassa Bundesliigaa, mutta sitä ei lasketa. Muutaman päivän päästä hyppäämme koneeseen ja hurautamme Hgistä Lontoon kautta Etelä-Afrikan kärkeen Kapkaupunkiin. Kyseessä on ensimmäinen reissumme Afrikkaan, jos ei monen vuoden takaista Mauritiuksen matkaa lasketa Afrikan matkaksi. Mukava Mauritius on varmaan yhtä ratkaisevan tärkeä palanen Afrikkaa kuin Ahvenanmaa Suomea.

Matkalla olemme noin kaksi ja puoli viikkoa. Viikko kuluu Kapkaupungissa ja sen ympäristössä. Sen jälkeen matka jatkuu pari päivää autoillen Etelä-Afrikan kärjessä kulkevaa kaunista maisematietä nimeltään Garden Route. Tällä kertaa äärimmäisin läntinen etappi on Plettenberg Bay, jossa kuluu myös muutama päivä. Ajomatka takaisin kohti Kapkaupunkia kulkee enemmän sisämaassa ja loman viimeiset päivät vietämme Stellenboschin viinialueella.

 Siinä reittiämme noin suurin piirtein.

Saatoit ehkä edellisestä päätellä, että liikumme Etelä-Afrikassa vuokra-autolla. Etelä-Afrikassa on vasemmanpuoleinen liikenne eli tiedossa on vähän ylimääräistä aivojumppaa. Vaan tietääkö joku lukijoista varmuudella, että väistetäänkö siellä oikealta tulevaa kuten täällä vai vasemmalta tulevaa? Ei löydy netistä ihan varmaa vastausta minuutin hakemisella. Vai mennäänkö ihan vaan tunteella rinta rottingilla eikä väistetä ketään?

Matkakuume on hiljalleen kohonnut, kun olemme tässä kesävaatteita koonneet laukkuihin pakattaviksi. Päivälämpötilat heiluvat kolmessakympissä, joten mukavasti varmaankin tarkenee. Mukavaa lääkettä Etelä-Afrikan matkakuumeeseen olemme saaneet mm. seuraavista erinomaisista matkablogeista: Elinan Vaihda Vapaalle, Rami valloitti patikoimalla Pöytävuoren Kohteena Maailma-blogissaan ja Eevin Rento Matkablogi on myös ollut ahkeran lukemisen kohteena. Hyviä juttuja kohteista, joihin mekin nyt matkustamme ja hienoja valokuvia. Jos olet joskus lukenut blogiamme arvaat ehkä miten me meinaamme Pöytävuorelle mennä?

Kohta siis mennään! 3t lento Lontooseen ja sieltä vajaan 12t lento Kapkaupunkiin ei tunnu pahalta, kun parina edellisenä talvena on saanut jyrätä 27 tuntia Havaijille. Nyt emme tule kärsimään edes aikaerosta, koska olemme samalla aikavyöhykkeellä. Tavallista tasokkaampia blogijuttuja on siis tiedossa? Ei varmaankaan ole, mutta hienoa lähteä taas välillä vähän reissuun. Jatkoa seuraa toivottavasti Kapkaupungista! 

4 kommenttia:

Eevi / Rento matkablogi kirjoitti...

Aa nyt teidän reissu alkaa olla käsillä! Ai kun jännittävää :)
Meillä on kyllä vahvasti se käsitys, että vasemmanpuoleisessa liikenteessä väistetään samalla tavalla oikealta tulevia. Niin me ainakin tehtiin :) Varuiksi tosin helpompi ehkä mennä hillityn hallitusti ja väistää ennemmin kaikkia kuin ei ketään. Mutta Kapkaupungin ulkopuolella liikenne on sen verran hillittyä myös että ei siellä hirveämmin meillä ainakaan ole tullut stressitilanteita liikenteessä. Jalkaisin liikkuessa kannattaa tosin olla kyllä skarppina kun jotenkin sitä luontaisesti katua ylittäessä katsoo aina ensin väärään suuntaan. Niissä tilanteissa on enemmän tullut meillä sydämentykytystä kun jalkapatikalla sitä kulkee jotenkin huithapelimmin kuin autolla ja pari läheltä piti -tilannetta on tullut vastaan.
Kiitos linkkauksesta ja ihanaa matkaa! Innolla jään odottamaan teidän tarinoita :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä se taitaa olla viisainta, että väistää varmuuden vuoksi kaikkia :)On varmaan juuri totta, että jalkaisin pitää olla vielä tarkempana. Kyllä tätä reissua on odotettu ja on hienoa päästä vihdoin matkaan. Kiitos vaan, toivotaan, että ilmat suosii ja matkustaminen sujuu ongelmitta! Loppu on sitten aina itsestä kiinni :)

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Upea reissu teillä tulossa! Etelä-Afrikkaan voisin lähteä koska vaan taas uudelleen ja uudelleen... :) Itsehän olen autoillessa istunut vain ja ainoastaan kartturin paikalla, mutta Tomi oli samaa mieltä kuin Eevi, että oikealta tulevia väistettäisiin, kuten Suomessakin.

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä se nyt vahvasti näyttää siltä, että ruvetaan väisteleen oikealta tulevia:)Olemme kyllä niin paljon hyvää lukeneet ja kuulleet tulevasta kohteesta, että tuntuu hienolta lähteä!