25.2.2016

Robberg Nature Reserve


 Parkkipaikallakin voi nautiskella maisemista

Noin 8 kilometriä Plettenberg Baysta sijaitsee Robberg Nature Reserve, joka on suosittu nähtävyys ja ulkoilukohde alueella. Muutaman kilometrin pituinen niemi ulottuu merelle rannikosta ja tarjoaa mukavia reittejä patikointiin ja hienoja maisemia. Alueelle kannattaa mennä autolla ja pääsymaksu sisälle oli nyt 40 randia/hlö.

 Siitä sitten vaan tossua toisen eteen ja annamme muurahaistakuun

Robbergilla näimme satoja hylkeitä. Kovaääninen hylkeiden
 "honotus" ja pistävä haju ulottui Witsandille saakka.


Robbergilla voi hiukan patikoida ja valittavana on kolme eri pituista reittivaihtoehtoa. Lyhin reitti on 2,1 km, keskimmäinen 5,5km ja pisin reilut 9 km eli jokaiselle jotakin. Jokaisessa reitissä merta kohti kuljetaan Robbergin pohjoisreunaa ja takaisin päin palataan niemen toista reunaa. Me valitsimme reitiksemme keskimmäisen vaihtoehdon, joka on nimeltään Witsand Circuit.


  Yhteinen merkkipäivä oli tällä kertaa täällä ja sen kunniaksi kaverikuva

Ainakin Witsand Circuit ja sitä lyhyempi Gap Circuit olivat lähes jokamiehen käveltävissä. Kaikkein huonojalkaisimmille muutama kivinen nousu saattaa tuottaa vaikeuksia. Korkeuseroja reitillämme ei ollut kuin ehkä joku 150 metriä eli tasamaata sai kävellä enimmäkseen. Ruoansulattelureissu kulinaristilomalla.


Suurin kiusa reitillä tulikin yllättävästä suunnasta. Olimme lukeneet, että Robbergilla on todella ärhäköitä muurahaisia, mutta ohitimme tiedon periaatteella, että muurahaisiin on suomalainen tottunut. Nämä olivatkin eri veijareita. Todella vikkelät muurahaiset ehtivät kiinni kenkiin kävelyvauhdissakin ja siitä ne lähtivät nousemaan ylöspäin. Muutama pääsi puraisemaan aika pistävästi pohkeesta. Menomme oli huvittavan näköistä, kun kävelimme eteenpäin ja samalla joutui huiskimaan kädellään nilkkoihin ja pohkeisiin muurahaisia poistaakseen. Valokuvaamaan pysähtyminen oli vaikeaa, mutta noissa maisemissa pakollista.

Viivyimme reitillä vajaa 3 tuntia, mutta suurin osa ajasta meni kuvaamiseen, muurahaisista huolimatta. Kääntökohdassamme Witsandilla muurahaiset loppuivat ja paluumatka saaren toista reunaa sujui huomattavasti vaivattomammin eikä kävellessä tarvinnut suorittaa sen suurempia voimisteluliikkeitä.

 Robbergin luonnonsuojelualue on hieno paikka

Aquavit Guest Housessa  meillä oli todella huolehtiva isäntäpariskunta. Emäntä Linda suositteli meille joka illalle Plettenbergin mielestään parhaimpia ravintoloita ja varasi pöydät niihin. Luotettavaksi todettu taksi odotti ovellamme lähtiessä ja sama kuljettaja odotti ravintolassa, kun lopettelimme jälkiruokaamme. Ei Plettessä mitään vaaraa koettu, mutta majapaikkamme sijaitsi suuren townshipin lähellä, joten pimeän aikaan oli varminta liikkua taksilla.

Viimeisenä Plettenbergin iltana ruokailimme Zinzissä

 African Platter


Illallinen näissä maisemissa

2 kommenttia:

Soleil kirjoitti...

Kaunista, kiitos kuvista!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos, Soleil, kommenteistasi ja kiitoksista!