15.2.2016

Hyväntoivonniemi ja Cape Point

 Hi guys!
Lauantaina oli vuorossa odotettu retki Hyväntoivonniemelle ja Cape Pointiin. Koko päivän autoretki oli odotusten arvoinen ja maisemat kohdallaan. Välillä tuli muutamia sadekuuroja, mutta ne osuivat onneksi hetkiin, jolloin istuimme autossa etenemässä kohteesta toiseen. Camps Baysta ei tule matkaa Cape Pointiin kuin noin 70km, mutta Chapman's Peakin maisematietä ei voi ajeleskella ilman kuvaustaukoja. Hieno reitti upeissa maisemissa.
 Tie kulkee vuoren rinteessä mukavissa maisemissa
 Pyöräily näkyy olevan täällä suosittu harrastus

Päivän lystikkäin tilanne nähtiin Hyväntoivonniemen nimikyltillä. Porukka jonotti kiltisti kuvausvuoroaan aluksi, mutta sitten tilanne meinasi eskaloitua käsirysyksi, kun jostakin sivusta pamahti paikalle muutama normaalia nohevampi yksilö, jotka katsoivat kuvausvuoronsa koittaneen etuajassa. Me rauhalliset suomalaiset keskityimme naureskeluun, mutta joillakin meinasivat äänet kohota falsettiin. Katsoimme parhaaksi poistua paikalta ennen kuin joutuisimme pahoinpitelyn todistajiksi.2,5 sekuntia tämän jälkeen tilanne eskaloitui
Parkkipaikalla oli uutta kuskia tarjolla, mutta päätimme jatkaa vanhoilla.


 Paluumatkalla poikkesimme Boulders Beachille ihmettelemään pingviinejä. Frakkitakit ovat kyllä lystikkään näköistä porukkaa ja niitä oli mukava katsella uimarannalla ja kaiteilla varustelluilta kävelysilloilta. Alueelle on pieni pääsymaksu, mutta sen kyllä maksoi ihan mielellään. Vaihda Vapaalle matkablogin Elinan postauksesta voit lukea tarkemmin Boulders Beachista ja pingviineistä.Sunnuntain kohokohta oli Kirstenboschin puistokonsertti. Hienossa Botanical Gardenissa järjestetään sunnuntaisin konsertteja ja ainakin tällä kertaa upea puistoalue oli tupaten täynnä porukkaa. Väki oli saapunut piknikille kuuntelemaan hyvää musiikkia ja tunnelma oli rennon mukava. Ne ei taida täällä tietää, että tuollaisissa tilaisuuksissa pitää omat viinit ja kuohuviinit kieltää kuten Pori Jazzeilla?

 Konsertissa esiintyivät Suomessakin tunnetut Matthew Mole ja lämppärinä Rubber Duc
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luettu ja kateellisena ihasteltu!!😈😨😁💟

Jaaskarit kirjoitti...

Täällä homma jatkuu. Netti vähän tökkii, mutta näillä pärjäillään:)