29.2.2016

Western Cape WinelandsPlettenberg Bayn jälkeen seuraava kohteemme oli Stellenboschin kaupunki, joka sijaitsee lähellä Kapkaupunkia. Plettenbergistä ajoimme ensin takaisin kohti Kapkaupunkia Garden Routea pitkin ja George-nimisen kaupungin kohdalla siirryimme Route 62-nimiselle tielle Oudtshoornin kautta kohti Stellenboschia. Maisemat olivat kauniit ja välillä olisi hyvin voinut kuvitella ajelevansa Alpeilla tai Andalucian vuoristossa.

 Route 62


Pikkustrutsit ihmettelivät menoamme
Stellenbosch sijaitsee Länsi-Kapin suositun viinialueen sydämessä ja lomamme viimeisinä päivinä vierailimme useilla viinitiloilla. Viinitiloille oli järjestetty kyytejä hop on/hop off-periaatteella ja sellaiselle mekin osallistuimme. Stellenboschin seudun viinitilat sijaitsevat upeissa maisemissa jylhien vuorten tuntumassa ja viinitastingit ja ruokailut niissä olivat unohtumaton kokemus. Kolmen päivän aikana vierailimme Bergkelderin, Simonsigin,
 Mariannen, Graffin ja Clos Malvernen viinitiloilla


Maisema Graffin viinitilalta


Nyt olemme jo kotona ja reissu on ohitse. Monet kehuivat Etelä-Afrikkaa ennen lähtöämme, mutta silti kohteemme siellä ylittivät odotuksemme. Aivan mahtava paikka ja ehdottomasti paras talvilomakohteemme Havaijin kanssa. Etelä-Afrikka on jopa Havaijia parempi esimerkiksi erittäin edullisen hintatasonsa vuoksi eikä siellä suomalainen kärsi aikaerosta. Matkustusaikakin on Etelä-Afrikkaan selvästi lyhyempi kuin Havaijille. Tämä reissu oli meille superkokemus!
Etelä-Afrikan lomalla oli tarjolla Kapkaupunkia, merta ja vuoristoa, hienoja maisemateitä, kauniita rantoja, jylhää luontoa, pingviinejä, paviaaneja,viinitiloja ja todella edullista ja herkullista ruokaa ja juomaa. Niin, pääsimmehän me pienessä mittakaavassa patikoimaankin. Tarjolla näkyi olevan runsaasti patikointi- ja pyöräilyreittejä.Maalla tuntuu olevan niin paljon tarjottavaa, että on vähän ihme miten tuntematon matkakohde se on Suomessa ainakin meidän käsittääksemme. Reissumme oli aivan pintaraapaisu kaikkeen tarjontaan nähden, mutta tarkoitus on kyllä palata uudelleen, sillä niin hyvän vaikutuksen maa meihin jätti. Niin, vasemmanpuoleinen liikennekin sujui mukavasti ja vuokra-auto palautettiin kolhuitta.

 Yhtenä iltana Stellenboschissa oli katujuhlat, joissa viinintuottajat esittelivät viinejään. Ranneke maksoi 70 randia/hlö eli nelisen euroa. Rannekkeella sai viinilasin omaksi sekä oikeuden maistella ihan vapaasti tuottajien viinejä. Siis kyllä, kaikki tuolla noin 4 eurolla...

 Kuoharit on nautittu vähäksi aikaa ja arki on koittanut.
 Kuukauden päästä Berliiniin.

Ei kommentteja: