29.12.2015

Matkailuvuosi 2015


Hassua, kuinka sattumankauppaa oli tämänkin reissun toteutuminen. Alkujaan ei ollut tietoa saako K vapaita joulunajaksi ja sitten piti miettiä jokin lyhyen lennon päässä oleva kohde. Jonkinlainen talviloma alppikohteessa on ollut mielessämme, joten bongailtiin majoituksia sellaisiin. Olisimme jopa voineet hypätä suksille, mikäli se olisi paikallinen meininki. Lokakuussa olimme jo vähän myöhässä. Kaikki järkevällä etäisyydellä olevat paikat tuntui olevan täynnä. Lähes ainoa hakukriteereihimme täsmäävä vaihtoehto löytyi täältä Bayrischzellistä. Nevöhöörd! Otettiin riski ja voitettiin hieno lomakohde ja yllättäen kesäisissä patikkameiningeissä.

Joulukuun 28. päivä ja patikkarinteessä paikallinen
 herra vetää shortseissa ylämäkeen ilman paitaa.

Matkavuosi 2015 päättyy osaltamme täällä Bayrischzellissä mitä mukavimmissa maisemissa. Nämä maisemat ovat juuri meidän makuumme, vaikka vuoteen on mahtunut paljon muitakin hienoja reissuja. Olemme saaneet viettää tästä vuodesta aika tarkasti 3kk ulkomailla ja se on meille lähes maksimiaika, kun kotonakin on vielä toistaiseksi jotain velvotteita. Olemme olleet onnekkaita ja saaneet taas hienon vuoden.

 Mistä näitä ihmisiä riittää maanantaina hütten terassille huppailemmaan?
 Päitä oli kuin pirun kelekassa.


The Shadows

Täällä Baijerissa olemme jatkaneet samalla linjalla koko viikon eli olemme patikoineet auringossa. Eipä juurikaan olisi tohtinut toivoa näin hienoa viikkoa säiden suhteen. Tästä tuli aivan patikkaloma vaikka sellaista ei olisi uskonut. Naama on ruskettunut, pari varpaankynttä mustunut ja jalat on kipeät eli siis ihan normaalia alppilomaa.


Sudelfeldtin Skiparadies kärsii nyt kyllä lumen puutetta.
Luottotarjoilijamme kertoo, että tammikuun 3. päivä tulee lunta.
Wendelsteinin Lieblingspaar


Maanantaina kävimme toistamiseen Wendelsteinhausilla ja ilma oli ehkä vielä kirkkaampi kuin joulupäivänä. Väkeä oli terassin ja rinteiden täydeltä ja ihmettelimme mistä tuo väenpaljous joulukuisena maanantaina tiensä tuonne löysi?


 
Ihan vaan tavallista ilmaa oltais haluttu, mutta priimaa pukkas

Tämäkin reissu alkaa sitten olla tässä ja keskiviikkona palaamme yhdeksi yöksi Müncheniin ja torstaina kotiin. Seuraava reissu odottaa reilun kuukauden päässä ja vuorossa on Etelä-Afrikka eli mm. Kapkaupunki. Se on ehkä taas vähän erilainen kohde kuin Bayrischzell. Hotel Alpenrose oli miellyttävä
Berggasthof Sieglhof

Mieti nyt, hyppää Münchenissä junaan reiluksi tunniksi
  ja nouse vaikka hissillä lounaalle näihin maisemiin.
 Sitten ehdit illaksi vielä takaisin Müncheniin bierstübeen
 kuuntelemaan torvisoittoa ja syömään Weisswurstia.

Voisi tulla toistekin "talvilomalle" Baijeriin

Das ist Bayern 

Näihin kuviin ja tunnelmiin! Seuraava suunniteltu patikkareissu
 on helmikuussa Kapkaupungin Pöytävuorelle.


Varjot kiittää ja kumartaa ja katoavat takaisin Suomeen

7 kommenttia:

Teea kirjoitti...

Taas on komeat maisemat teiän reissulla! Etelä-Afrikka kuulostaa myös mahtavalta, odottelen innolla teidän kuulumisia sieltä. Mutta nyt, hyvät uudet vuodet! Antoisaa reissuvuotta 2016.

Jaaskarit kirjoitti...

On ne maailman kirjat vissiin jotenkin sekaisin, kun tällaista ilmaa on tarjolla joulukuun lopussa. Maisemathan ne on suunnilleen samat ja monesti vielä kauniimpia lumen koristamilla vuorilla. Oikein hyvää uutta vuotta ja mielenkiintoista matkavuotta sinullekin!!

Tiina kirjoitti...

Nyt saitte kyllä ihan väärän kuvan talvilomasta Alpeilla! Toisaalta tuo auringonpaiste ja patikointi... Hienoja reittejä ja paikkoja tuollakin nähtävästi.

Toivotaan, että sää suosii joko lumella tai auringolla alppeja myös 3,5 viikon päästä:)

Jaaskarit kirjoitti...

Niin me taisimme saada, mutta kyllähän tuo toki kelpasi. Pidämme peukkuja, jotta näitä säitä jäi vielä varastoon sinullekin:)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan huippua teidän jouluilmat! Meillä Roissa 5 pv:n sää: -20-+4 asteet, vesisadetta, räntää, lumipyryä, liukkautta ja upea täyskuu, joulupukin lähtö maailmalle -14 pakkasessa! Nyt taas joudutte arkisissa hommissa odottelemaan seuraavaa matkaa (ja minä Nykinmatkaa!) Onnea vuodelle 2016🎈🎆🍻! -L-

Jenni kirjoitti...

Huhhuh miten upeita vuoristokuvia! Tuli ihan hirveä hinku lähteä patikoimaan Alpeille näistä. Tuolla näyttäisi olevan ihan eri tavalla infraa kuin Kalliovuorilla, jos haluaa ottaa vähän rennommin ja istua sillä terdellä vuoria katsellen.

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä meillä oli tosi hienot ja talviset joulumaisemat:) Olemme mm. sinun blogisi patikkapostauksia lukiessa ajatelleetkin, että joka paikassa esim. tuollaisia hissi- ja ravintolapalveluja ei taida olla tarjolla. Eihän Alpeillakaan niitä tietty joka paikassa ole, mutta tuolla nyt sattui olemaan. Käsittääksemme samaa meininkiä on Itävallassa, Italian Dolomiiteilla ja Sveitsissä. Ranskasta tai Espanjasta meillä ei ole tietoa. Kyllähän siinä on tuollaisilla terasseilla lounas maullaan:)