23.2.2016

Tsitsikamman luonnonpuisto


 Paviaaneja tiellä Nature's Valleyssa

Plettenberg Baystä rannikkoa pitkin koilliseen ja itään noin viisikymmentä kilometriä ajaen saavutaan Tsitsikamman luonnonpuiston alueelle. Teimme hienon päiväreissun, jonka aikana nautimme aaltojen kohinasta ja upeasta kilometrien hiekkarannasta Nature's Valleyssa.


 Laakson päässä on upea hiekkaranta


Sieltä matkamme jatkui Tsitsikamman luonnonpuistoon Storms Riverin suulle. Käytimme vanhaa Bloukrans Pass -reittiä, joka mutkitteli jyrkkien kalliorinteiden reunoilla. Tuo tie (102) oli kärsinyt kivivyöryistä ja kaikkiin muihin näkemiimme teihin verrattuna oli huonossa kunnossa. Näkymät olivat kuitenkin hienot. Paluumatka hotellille tehtiin moottoritietä pitkin ja siellä selvisi, että oikeastaan koko Bloukrans Pass oli suljettu. Mutta sieltä vaan ajettiin ja oli reitillä muitakin autoja. Saavumme Tsitsikamman Visitor's Centeriin

Tsitsikamman luonnonpuistossa oli Visitor's Centerin luona paljon turisteja ihailemassa samaa kuin mekin. Julmat tyrskyt moukaroivat rannan karikkoja ja vesi velloi turkoosin ja sinisen eri sävyissä.


Rantaa pitkin lähti kilometrin lankkupäällysteinen patikkareitti kohti varsinaista Storms Riverin suuta. Matkan varrella meri kuohui toisella sivustalla ja toisella puolella viidakko rehotti.Riippusilloille saavuttaessa olisi ollut vielä mahdollista jatkaa näköalapaikalle korkealle niemenkärkeen, mutta me tepastelimme hetken sillalla ja käännyimme takaisin päin.


 Tarjolla olisi ollut mm. kanoottiretkeä


Paluumatka Pletteen sujui moottoritietä pitkin. Ajoreitille sattui maailman korkein benjihyppypaikka, Bloukrans River Bridge, jossa pudotusta on 216m. Poikkesimme tuotakin ihmettä katsomassa, mutta ketään ei ollut enää hyppyä tekemässä, sillä kello oli jo viisi ja paikat menivät kiinni.

 Harmiksemme myöhästyimme maailman korkeimmasta benjihypystä
 ja sen suorittaminen jäi nyt sitten seuraavaan kertaan

Illan ruokailumme oli varattu tunnelmalliseen Emily Moon -nimiseen ravintolaa, jossa nautimme täydellisen lomapäivän huipentumaksi illallisen ihanassa miljöössä.

Kohteemme on edullinen herkkukeidas ja massu täynnä on menty nukkumaan joka ilta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On luettu ja katsottu ihaillen kuvia (jälkkärit nam 😣)

Jaaskarit kirjoitti...

Vielä parempaa maisemaa on tulossa:)