20.2.2016

Kapkaupungista Plettenberg Bayhin

 Township Kapkaupungin kupeessa.

Ajotie kulki vuoren rinteillä

Olemme ajaneet parissa päivässä Kapkaupungista seuraavaan kohteeseemme Plettenberg Bayhin. Osa matkasta ajettiin suosittua Garden Routea pitkin ja osa oli muuten vaan erityisen kaunista. Olimme jakaneet matkan kahdelle päivälle ja yövyimme Struisbaai-nimisessä kaupungissa, jossa kävimme vielä illalla Afrikan kaikkein eteläisimmissä kärjessä. Oli jo pilvistä ja ilta pimenemässä, joten meillä oli kunnia olla merkittävässä paikassa neljästään. Tällä kyltillä ei saatu riitaa aikaan kuvausvuoroista.


Seuraavana päivänä ajoimme Struisbaaista Plettenberg Bayhin Garden Routea pitkin. Garden Route on ihan kaunis, mutta ei se meille aiheuttanut yhtä suuria ihastuksen huutoja kuin Chapman's Peak ja False Bayn rantatie. Sinitaivas, turkoosi meri ja rantakallioilla kulkeva reitti taitaa olla enemmän meidän juttumme.


 Bettys Bayn pingviinejä pysähdyimme ihmettelemään

Matkalle oli myös varattu vierailu Creationin viinitilalla ja siellä oli tarjolla maistelumenu viineineen. Eipä olisi tuollaistakaan kokemusta arvannut saavansa. Etelä-Afrikka on muutenkin erinomaista ruokaa tasokkaissa ravintoloissa ja hyviä paikallisia viinejä saa todella edullisella hinnalla. Tähän aiheeseen palaamme vielä myöhemmin blogissamme ihan erikseen. Täällä taviskin pääsee syömään erinomaisiin ravintoloihin ja nauttimaan ihan huippuannoksia ilman, että pitää itkua tuhertaa laskun saadessaan.

 Paviaanilauma oli myös matkalla viinitilalle?

Maistelu on mukavaa
 
 Viinitilavierailu oli kokemisen arvoinen
 Illaksi ehdimme Afrikan eteläisimpään kärkeen missä valtameret kohtaavat

Muutenkin täällä kaikki tuntuu olevan jopa yllättävän korkealla tasolla. Ainakin meille se on ollut yllätys, kun emme ole maassa aiemmin käyneet ja ainakin näissä kohteissa, joissa olemme nyt olleet. Majapaikat ovat erittäin hyvätasoisia, kaupungit siistejä ja jopa tyylikkäitä ja tiet ovat hyväkuntoisia. Päivät ovat vilahtaneet ohitse kovalla vauhdilla, kun olemme nauttineet hienoista lomailupuitteista. Onneksi reissua on vielä lähes viikko jäljellä.

 Garden Routella aamu oli pilvinen


Mossel Bayssa ilma kirkastui

Mainio majapaikkamme Aquavit Guest House.


Uima-altaasta katsellessa ei silmä sairasta

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Meri, vuoret ja sininen taivas sopivat hyvin yhteen! Hienoja maisemia. Jään odottelemaan ruoka- ja viinipostausta :)

Mukavaa loppulomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Jihuu, näkyikö missä oli Atlantin ja missä Intian valtameren vettä? Tuolla ei tule ehkä koskaan käytyä, nyyh😭

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Tiina, täällä on taviksenkin helppo heittäytyä kulinaristiksi. Nämä ei ole varmaan hüttemätöistä kuuleetkaan:) Ja mikä parasta, kalleimmat annokset maksavat parhaimmissa ravintoloissa vähän reilut 10 euroa nykyisellä randin kurssilla Yritämme vielä muutaman päivän täällä pärjätä:).

Jaaskarit kirjoitti...

No ei se oikeastaan näy, mutta tuntuu kyllä. Atlantti on kylmempi. Kyllä se nyt kannattas vaan tempaista ja tulla Pohojanmaalta tänne. Ainoa ongelma on vasemmanpuoleinen liikenne, mutta pohojaalaaset saa kuulemma ajaa täälläkin oikealla kaistalla.