14.7.2014

Tuliko luvattua liikaa?

 Olemme saaneet vahvistuksen ja debytantti lähdössä ensimmäiselle alppipatikalleen

Pidämme matkustamisesta ja on aina hienoa, kun pääsee lähtemään ulkomaille kotoista arkea karkuun. Kaksi maata ovat kuitenkin jostakin syystä kaikkein mieluisimpia matkakohteita meille ja ne ovat Saksa ja Itävalta. Ei sitä oikein pysty selittämään, jossakin vaan viihtyy vielä paremmin kuin jossakin muualla. On hienoa olla taas Itävallassa ja Zillertalissa!

 Sunnuntaina piti sataa, mutta oli ihan mukava ilma.
 Ohitimme kauniin Brandbergin kylän reissullamme.

Zillergrundin näkymä oli utuinen

Brandberg

Kohteemme Kolmhaus, jonne tuli nousua 1200m.
 Ihan reipas reissu ja hiukan pelkäsimme,
 että tapoimmeko debytantin innostuksen alkuunsa?

Emme ehkä kuitenkaan.
 Zillertal näkyi mukavasti udun takaa ja oli lämmin.

Lauantaina matkustimme Mayrhofenin kylään ja saimme mieluisan vahvistuksen patikkaporukkaamme, kun kaverimme liittyi seuraamme viikoksi. Muuten päivä sujui normaalin kaavan mukaan eli asetuimme taloksi majapaikkaamme ja kaupassa piti käydä. Täällä on harvinaista kyllä kaupat auki sunnuntaisinkin, mutta emmehän me ehtineet sunnuntaina kaupoille.

 Kolmhausilta patikoimme Steinerkogelhasille mukavaa maisemareittiä

Sunnuntaina oli nimittäin patikkapäivän vuoro. Valitsimme kohteeksi Kolmhaus-nimisen hütten, jonne patikoimme Brandbergin kylän kautta. Korkeuseroa matkalle tuli 1200m, mutta pituutta emme tällä kertaa mittailleet. Tarpeeksi sitä kuitenkin oli, sillä lähdimme aamulla yhdeksältä ja palasimme iltapäivällä neljän jälkeen. Sää oli odotettua parempi emmekä saaneet sadetta niskaamme koko päivän aikana.

 Steinerkogelhaus sijaitsee mukavalla paikalla Mayrhofenin yllä

Majapaikkamme on nimeltään Apartments Mair Mayrhofenin keskustassa. Asunnossamme on yli 90 neliötä ja siinä on piiiiiitkä parveke kahdella seinustalla ja yksi pienempi parveke vielä erikseen varmuuden vuoksi, jos sovut särkyy. K laski askelmitalla, että meillä on parveketta mukavalla näköalalla noin 25 metriä. Tarvittaessa voi patikoida parveketta edestakaisin, jos ei jaksa lähteä rinteeseen.

 Terassilla oli mukava nauttia kahvit ja Kaiserschmarrln

Kolmhaus näkyy notkelmassa kuvan keskellä.
 Debytantti kyseli, että kävimmekö tosiaan tuolla?

Talon emäntä kysyi huoneistoa esitellessään, että voisimmeko kastella parvekkeen kukat tarvittaessa? Vastasimme joo, mutta emme olleet vielä nähneet parvekkeita. Tässäkin talossa on parvekekukkia itävaltalaiseen tyyliin eli paljon.

 Lupasimmeko liikaa? 25m kasteltavia kukkaistutuksia.

Mikä kruunasi hienon sunnuntain? Futiksen mm-finaali ja maailmanmestaruus Saksaan! Katsoimme matsin Mayrhofenin public viewingissä, jossa oli pääosin saksalaisia ja tunnelma oli katossa.

Maanantaina pidimme vapaapäivän patikoinnista ja lounastimme
 Zimmereben-nimisellä hüttellä Mayrhofenin yläpuolella. Taas oli luvattu sadetta,
 mutta aurinko paistoi kuumasti.

Päätimme siis lähteä Mayrhofenin maauimalaan.
 K ei unohtanut Deutschland-teemaa.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Jokos kukat on kasteltu vai meneekö aika Saksan voittoa juhliessa?

Samanlainen sää oli mullakin Kolmhausin reissulla kolme vuotta sitten. Ja Kaiserschmarria alkoi heti tehdä mieli!

Varmaan noilla huokeilla, mutta hyvillä vehnäoluilla, kauniilla maisemilla ja rennolla meiningillä on jotain tekemistä Itävalta- ja Saksa-ihastuksen kanssa...

Alppikuume on täällä kovassa nousussa. Sunnuntaina alkavaa rastiviikkoa ajatellen kävin tänään iltarasteilla Nuuksiossa ja palautin itseni maanpinnalle. Parempi mennä hissukseen vaan, että löytää pois Zermattin rinteiltä säädyllisessä ajassa. Sitäpaitsi siellä ei totaalisen hukassa ollessaan edes pääse metsään piiloon itseään etsimään kuin yhdessä tai kahdessa kisassa!

Onko J:llä muuten uusi reppu?

Tiina kirjoitti...

Lisätään vielä, että tietenkin kavereilta otetaan luulot pois heti kättelyssä. Kävelytin itsekin Suvia ensireissulla rapiat 20 km eestaas Patscherkofelia ja mukana on pysynyt :)

Jaaskarit kirjoitti...

Moikka Tiina!
Sulla on vielä koko alppihauskuus edessä. Säätrendi lupaa ainakin viikonloppuun asti kuivaa ja aurinkoista. Toivottavasti sama jatkuu vielä eteenpäin. Mayrhofenissa on toki muutenkin ollut paljon lämpimämpää kuin Hochpustertalissa. Ollaanhan paljon alemmissa korkeuksissa. Oletpa tarkkasilmäinen: reppu on uusi, Osprey Tempest 30. Kevyt kuin mikä ja istuu selkään hyvin. Koppurainen Deuter on saanut uuden kodin. Nyt tutimaan, sillä huomenna toivottavasti pääsee taas kuluttamaan mononpohjia.
J

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuinka tuntui kotoisalta nuo kuvat ja juttu. Ja Saana tykkäsi, kun näki kuvan uimalasta ja kuutiosta vedessä, kun juuri eilen sanoi, että siit mie tykkäsin! Vielä yx yö ja sitten!!!!

Jaaskarit kirjoitti...

Tervetuloa! Kelit ja pidot vaan paranee täällä.