21.7.2014

Upea Schlegeisspeicher

 Ei pöllömpi paikka märehtiä maailman menoa?

Lauantaina teimme varmasti yhden tämän kesän upeimmista patikoista. Matkustimme aamubussilla Schlegeisspeicher-nimiselle patojärvelle ja matka bussilla kohteeseen kesti noin 50 min. Sovitaan, että tässä postauksessa kutsumme kohdetta vain järveksi, koska tuota nimeä ei varmasti pysty kirjoittamaan kahta kertaa samalla tavalla ja vielä oikein.

 Tästä ei aamu hienommaksi tule

Nousupolkua Olpererhüttelle. Askel oli jostakin syystä aika kevyt.

Olpererhüttenblick oli taukopaikan nimi

Bussimatka maksoi meiltä 2,80e/hlö, koska meillä on Zillertal Mobility Ticket. Muuten reissu olisi kustantanut yhteensä yli 30 euroa. Järvi oli kauniin turkoosi, sää oli upea ja reitti mukava, joten päivästä tuli aivan mahtava. Debytanttimme oli palannut Suomeen ja meitä jopa harmitti, kun olisimme voineet Hintertuxin sijaan tulla hänen kanssaan tähän kohteeseen, jossa oli moninkertaisesti kauniimmat näkymät. Tekevälle sattuu.

 "Hütte näkyy jo" Olpererhütte ylhäällä keskellä.

Olpererhütte 2389m.
Olimme taas sen verran varhaisia, että terassilla ei ollut vielä ruuhkaa.

Kahvit hörppäsimme näissä maisemissa

Bussin päätepysäkiltä nousimme ensiksi Olpererhüttelle mukavaa polkua pitkin. Nousua Olpererhüttelle tulee noin 600 metriä. Porrasmaista kiveltä kivelle astumista riittää, joten kaikki eivät ehkä pidä sitä pelkästään mukavana. Reitti on kuitenkin suosittu ja sillä kulkee paljon väkeä. Polusta huomaa, että sitä on muokattu tavispatikoitsijalle sopivaksi.

 Kuvassa näkyy nyt patomuurikin

Maltoimme jopa tinkiä vauhdista ja ihastelimme maisemia

Reittillä Olpererhütteltä Friesenberghauselle

  "Me olemme kuulovartiossa"

Olpererhütteltä jatkoimme matkaa Berliner Höhenwegiä pitkin Friesenberghausille. Reitti on merkitty mustaksi ja se johtuu varmasti siitä, että polku kulkee pitkiä matkoja suurten ja pienten kivilohkareiden päällä ja askelvarmuutta vaaditaan. Kapeita jyrkänteitä tai muita putoamisen kannalta vaarallisia paikkoja reitillä ei ole, joten mielestämme se sopii myös vaikka pelkäisi hiukan korkeita paikkoja. Viikkoa aiemmin reitti oli ollut paikoin lumen peitossa ja silloin se on ollut varmasti todella hankala ja hidas kulkea, kun jalan alla olevia kivilohkareita ei ole nähnyt. Nyt reitti oli lähes lumeton ja hyvä kulkea.

 Taas hütte näkyy! Friesenbergsee ja hiukan oikealle Friesenberghaus.

 Vielä maisemat reitiltä ennen hütteä
Friesenberghausilta laskeuduimme takaisin järvelle. Tämä polku oli vielä kauniimpi kuin nousupolkumme. Olpererhütte ja Friesenberghaus ovat kohteita, jotka voi mainiosti käydä ihan omana patikkanaan, jos haluaa tehdä hiukan lyhyemmän lenkin. Friesenberghauselle pystyy nousemaan kätevästi Breitlahnerin kylästä. Silloin pystyy välttämään patojärven tietullinkin, jos ei sellaista halua maksaa.

Friesenberghaus 2498m

No mutta siinähän on Jaaskareille vapaa pöytä!

Paluureitti kulki tuon laakson läpi

Das ist Österreich!

Und das

Nousua ja laskua meille tuli reitin aikana noin 800m ja pituutta noin 15km, joten lenkki ei ole mitenkään erityisen vaativa fyysisesti. Normipatikka. Sen sijaan tekemämme reitti oli todella kaunis! Jouduimme jopa tinkimään virallisista patikoitsijan kultaisista säännöistä, jotka voit tarkastaa tästä ja pysähtelimme vähän väliä valokuvaamaan ja ihmettelemään upeita maisemia. Ohittamaan emme toki päästäneet ketään, joku raja se olla pitää.

Takaisin järvellä yhdessä pohojalaasten ystäviemme seurassa!


6 kommenttia:

Tiina K kirjoitti...

Olipas kiva nähdä kuvista reitin maisemiakin. Niistä viis, reitti oli huikea myös pilvisellä säällä ja varmasti mieletön auringon paistaessa!

Hienoa, että ilmojen valtias on ollut suotuisa kelien suhteen, toivottavasti sama jatkuu! :)

Jaaskarit kirjoitti...

Ilmojen valtias oli todella suotuisa. Olette kyllä kovia kavereita, kun tuon kivikon ylititte lumisateessa. Respectiä!

Tiina kirjoitti...

Taas voisi jokaisesta kuvasta painattaa postikortin ja pistää myyntiin! Toivottavasti tuo Olpererhütte on auki syyskuun lopussakin, niin voisin minä vuorostani kokeilla onneani.

Jaaskarit kirjoitti...

Kysyimme hüttejen aukiolosta syyskuun lopulla ja meille vastattiin, että se riippuu sääoloista. Sanoivat, että todennäköisesti silloin ovat vielä auki. Pidetään peukkuja!

Anonyymi kirjoitti...

Kyä vähän kismitti kun ei otettu tätä reissua repertuaariin torstaina! No mutta joka tapauksessa tuonne on palattava, sillä tuhannet polut jäivät kaipaamaan Lowieni askeleita! En olisi uskonut, että reissussa eniten kipeytyy käsi. Tähän lienee myötävaikutus mun yhden sauvan taktiikalla. Ei rakkoja mutta tenniskyynerpää nyt kuiteskin. Four Season pyysi vastaan mielipiteeseen kyydistä, kehuin tormakkaasti ja jätin kertomatta arabiaksi käydyn Skypettelyn moottoritiellä! Täällä on 31astetta ja Likkson makaa auringonläikässä! Haleja!!!

Jaaskarit kirjoitti...

Heip Likat!
Veit siis sen vakaan poutasään mennessäsi. Täällä arvomme nyt huomisen patikkaa, että minne kannattaa (ja jaksaa) mennä. Epävakaista on luvassa.
Yritettiin mekin maata auringonläikässä uimalassa tämän päivän kävelyn jälkeen. Aika pian sai koota kamppeensa ja lähteä sateensuojaan. Onneksi ei maksanu meille mitään. Kotiin paluukin jo häämöttää mielessä. Ja kieltämättä kroppakin alkaa olla jo aika väsynyt...

Halit sinnekin ja Likka saa superkyberrapsutukset.

J