24.7.2014

Gerlossteinwand 2166m

 Sunnuntaina Gerlossteinwandin huipulla ei palellut

Sunnuntaina suoritimme todellisen hellepatikan. Täällä on edeltävän viikon ajan ollut todella kuuma ja kaikki huipentui sunnuntaina. Aamupäivällä ilma seisoi ja aurinko paistoi udun läpi. Ukkosta ja rankkasadetta oli ennustettu jo monen päivän ajan ja sunnuntaina iltapäivällä keli sitten muuttui.

 Tässä oli takana nousua noin 600m ja vielä 500m tuonne huipulle

Nousimme aamulla Ötschen-nimisestä paikasta Gerloksen tien varresta Gerlossteinwand-nimiselle huipulle (2166m) noin 1100 metriä. Olemme aiemminkin tehneet saman alkunousun, mutta suuren kiven huipulle emme olleet aiemmin kivunneet. Ystävällinen busskikuski jätti meidät aivan nousupolun alkuun vaikka sillä kohdalla ei ole edes bussipysäkkiä.

Utuinen Zillertal ja kaukana vielä utuisempi Inntal. Sää oli painostavan
 kuuma ja maallikkokin käsitti, että myöhemmin vielä jyrähtää.

 Nyt kävimme Gerlossteinwandin ristillä ja nousu oli aivan järisyttävän kuuma! Hellettä oli yli 30 astetta ja aurinko paistoi nousurinteeseen ja ilma seisoi ja väreili kuumuutta. Meillä on molemmilla 1,5 litran juomapullot repuissa ja juoma loppui auttamattomasti kesken vaikka tankkasimme myös maksullista mehua kaikissa matkan varrella olevilla almeilla. 1100 metrin nousu ja noin 1500m lasku kovassa helteessä vaati kyllä veronsa.

 
Zillertalia Hintertuxin suuntaan

 Kylä alhaalla on Zell am Ziller, josta lähtee Gerloksentie itään Zillertalista

 Viimeiset silmäykset huipulta itään

Gerlossteinilta palasimme takaisin Mayrhofeniin Zillertalin rinteellä kulkevaa maisemapolkua pitkin. Matkalla joimme mehuja Kotahornalmilla ja Karlamilla. Jotenkin muistimme ko. maisemareitin eloisampana ja hiukan hämmästelimme almien uneliasta tunnelmaa ja patikoitsijoiden vähäisyyttä reitillä. Ehkä muut olivat olleet järkevämpiä eivätkä lähteneet rinteeseen tuollaisena hellepäivänä.

Ensimmäinen mehupaikkamme Kotahornalm. Almia oli
 muutettu sitten viime näkemän, kun terassi oli poistettu.

Kauniita yksityiskohtia oli silti yhä jäljellä

Jatkoimme matkaamme ja seuraava kohteemme oli pieni ja sympaattinen Karlalm.
 Karlalm on ollut Janen suosikkialmi eka vierailustamme lähtien.

 Halkoon poltettua hinnastoa ei ihan vähäinen tuuli vie mennessään.
 Valikoima ei ole suuri, mutta varsin riittävä. Mehut löytyivät toiselta "sivulta".

Sunnuntai muutti säätilan luvatusti ja tämä viikko onkin ollut epävakaampi, mutta kuitenkin yhä lämmin. Maanantain ja tiistain lepäsimme ja keskiviikkona ja torstaina olemme palanneet rinteisiin. Ilma on ollut varmaan aika tavallista alppisäätä eli päivän ajalle mahtuu kuumaa aurinkoa, pilvipoutaa ja sadekuuroja.

Noiden maisemien läpi patikoimme Steinerkogelhausin kautta Mayrhofeniin ja
 ensimmäiset sadepisarat saimme niskaamme 5 metriä ennen kotiovea!
Ei kommentteja: