18.7.2014

Stilluptal ja Kasselerhütte

Postikortti Itävallasta lukijoillemme.

Keskiviikkona patikoimme Stilluptalissa, jonka perälle on Mayrhofenista noin 45min pituinen bussimatka. Tämä kohde ei sisälly ostamamme Mayrhofen Mobility Ticketin piiriin, vaan on yksityisten taksien aluetta. Päädyimme ottamaan bussikyydin Grüne Wand-nimiselle hüttelle, joka sijaitsee viimeisenä pysäkkinä laaksossa. Laaksoon liikennöi useampikin yrittäjä, mutta me päädyimme tähän ja ajoimme viimeiselle pysäkille saakka vaikka pois olisi voinut jäädä aiemminkin. Edestakainen kyyti päätepysäkille maksoi 12e/hlö.

Ennen nousua sai keventää vaatetusta ja ottaa vesihuikat

Valitsimme tällä kertaa kevyen puolipäiväpatikan, koska Mayrhofeniin saapui ystäviämme ja halusimme ehtiä takaisin kylään varhain iltapäivällä. Ilma oli aivan upea, näkyvyys hieno, joten patikastamme tuli mahtava!


Oli niin kaunis aamu ja hieno maisema, että Debytanttiakin tuppasi naurattamaan

 Vehreää maisemaa..

... ja vesiputouksia..

.. ja lunta, kalliota ja sinitaivasta.
 Joku voisi sanoa, että kaunista.

Debytantti on opetettu hyvin.
  "Hütte näkyy jo" kajahtaa komeasti: Kasselerhütte 2177m

Ensin nautimme hiukan omia eväitä.

Ja sen jälkeen siirryimme hütten terassille kahville ja struudelille.

 Aika kivaa terassitunnelmaa Stilluptalista!

Edestakainen pistäytyminen Kasselerhüttellä oli noin 11km pituinen korkeuseroa tuli vajaa 750m. Se on täydellinen puolipäiväpatikka hyvällä polulla ja kauniissa maisemissa. Laaksossa saa kyllä kulumaan koko päivänkin, kuten viime reissullamme koimme.  Tähän reissuun tuhrasimme vajaa neljä kallisarvoista lomatuntia.

Paluumatkalle oli kuitenkin lähdettävä. Reittejä olisi mennyt 
eteenpäinkin, mutta niitä ei suositeltu lumitilanteen vuoksi.

Stilluptal on käymisen arvoinen paikka!

"Joko ne palaavat? Vikkelää porukkaa."

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kyllä on kuvat kuin parhaastakin matkailumainoksesta. Lähtisin heti, jos ei jo olis kaks alppireissua varattuna!

Tiina kirjoitti...

Aivan mahtavan upeita maisemia! Ja komeita lehmiä :)

Unknown kirjoitti...

Hienoa, että ne mobility ticketit oli kuin olikin olemassa ja ilmeisesti löytyi virkailija, joka suostui sen myymäänkin.. ;)

Tuo Stilluptalin pohjukka jäi meiltä kokonaan koluamatta. Jotenkin luulin, että koko laakso loppuu tuohon patojärveen, mutta olisihan sieltä löytynyt paljonkin vaellusmestoja. Hyvä toisaalta niin, jäipähän polkuja seuraavallekin kerralle patikoitavaksi.

Hienoja kuvia, jälleen kerran. Ja ilmeisen hieno kelikin on ollut. Ihan jo alppikuumetta alkoi pukata, vaikka ollaan oltu vasta vuorokausi kotona. :D

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Tiina,

On ne komeita paikkoja kuten tiedät. Kyllä pari tulossa olevaa reissua varmaan vähän kaikkein pahinta matkakuumetta lievittää :)

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Tiina Espanjassa,

Täällä lehmätkin ovat autuaan onnellisia, kun saavat käyskennellä rauhassa ja vapaana vuoriniityillä. Mitä nyt patikoitsijat välillä läheltä kävelevät, mutta meidän ja ammujen kesken vallitsee täysi harmonia :)

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Tiina K,

Saatiin ne ticketit lopulta, huh! Kyllähän se taitaa olla niin, että aina niitä polkuja jää seuraavaan kertaan, mutta onpa syy tulla takaisin. Ilma on ollut mainio, mutta ilmeisesti sunnuntaina jyrähtää sitten kova ukkonen, joka muuttaa sään huonommaksi ensi viikolle.