11.2.2014

Kohti sporttista elämää!


 Täällä sitä mietitään pää punaisena, 
kuinka Suomelle saadaan mitaleita olympialaisissa?

Maanantaiaamuna heräsimme klo 04.00 aamuyöllä. Kyllä, molemmat samaan aikaan ja olimme virkeitä kuin peikkoset. Vahinko, että siihen aikaan on vaikea keksiä mitään kovin järkevää tekemistä. Pari tuntia sinnittelimme ennen kuin hotellimme alakerrassa oleva mainio ravintola Egg's n Things avasi ovensa aamulla klo 06.00.


 Emme kuitenkaan ole ilmeisesti ainoita uniongelmaisia, sillä suosittuun ravintolaan oli pieni jono jo mennessämme ja paikka oli täynnä japanilaisia viimeistä pöytää myöten. Siis hei, jono klo 06.00 aamulla! Suomessa siihen aikaan on enintään taksijonoja ja on vielä normaalista kohonnut riski saada jonossa typerykseltä turpaansa. Henkilökunta sekoili tilauksessamme ja saimme kolme munakasta pannukakkuineen tilaamamme kahden sijaan. Mikäs siinä, syömäänhän tänne on tultu!

Parit pannarit ja munakkaat ennen kuin tuli vielä kolmannet.

 Päiväohjelmaan oli merkitty kävelyreissu Honolulu downtowniin ja Chinatowniin. Chinatowniin tulee hotelliltamme noin 7 km ja suurkaupungin helteisillä kaduilla tuo matka edestakaisin oli riittävä liikuntasuoritus tälle päivälle. Downtownin satamasta palasimme kohti Ala Moanaa, jonka ostoskeskuksen food courtilla nautimme lounasta.

 Tiesitkö muuten mikä on havaijilainen promilletesti?
 Lausu viisi kertaa nopeasti peräkkäin ex-kuningattaren nimi virheettömästi:
Lydia Liliʻu Loloku Walania Wewehi Kamakaʻeha. Onnistuitko?
 Hyvää ja turvallista matkaa!

 Tuossa rakennuksessa istuu täälläkin varmasti erehtymätön Korkein oikeus.

Kamehameha I oli Havaijin kuningas 1800-luvun paikkeilla.
 Vaatetuksesta päätellen vaatimattomuus ei kuulunut herran hyveisiin.

Ala Moanalta hyppäsimme trolley-bussiin, joka parin dollarin hintaan toi meidät viimeiset kilometrit Waikikille takaisin. Jalkavaivaisuusvuoro on näemmä tällä erää siirtynyt Janelle, jonka kantapohjakivut yllättivät pari viikkoa sitten.

Honolulun Chinatownissa

 Mitähän pahaa rouva on tehnyt?
 Viinimarjamehua sukulaisille ilman lisenssiä?

Chinatownista jatkoimme matkaamme satamaan.
 Taustalla Aloha Tower.

 Olet varmaan joskus miettinyt miltä näyttää mies, joka on löytänyt viihtyisän baarin käveltyään 3 tuntia 30 asteen helteessä suurkaupungin asfalttiviidakossa? Vastaus on edessäsi.

 Paluumatkalla poikkesimme Ala Moana beachille

Tuleva vuokra-autommekin odotteli meitä satamassa. Takapenkillä on vielä tilaa,
 jos olet nurkilla niin soittele ja saatat päästä kyytiin!

K ja Barbara. Olemme ristineet uimapatjamme Barbaraksi.
 Honolulu on rento paikka eikä kadulla kävelevä herrasmies
 Barbaran kanssa herätä suuria tunteita ohikulkijoissa.

Olemme muuten tänään ottaneet piiitkän askeleen kohti sporttisempaa lomaelämää Honolulussa! Miten niin? Illalla istuimme parvekkeella auringon laskua ihailemassa. Nautimme sushia ja kuohuviiniä ja katselimme, kun naapuritalossa sijaitsevassa kuntosalissa ihmiset spinningpyöräilevät rytmikkään musiikin tahdissa ohjaajan kannustaessa. Huomenna otamme taas askeleen pidemmälle kohti sporttielämää ja jätämme sushin pois. Ehkä.

Jaaskareiden kuntoilua Honolulussa.

Aurinko laski Honolulussa tänäänkin.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan vitalis! Kyllä teillä on meille kerrottavaa joskus, kun palaatte SUOMEEN. Hengessä ja helteessä ollaan mukana. Täällä ei ole varsin helle, +3 ja vesi lyö ikkunoihin.
Makee aamupala teillä ja kuntosaliosio oli just great!(B) Yksi vastaus teille: ei tietoa kuinka saadaan Suomelle mitaleita, ei todella:@. Mulla on oikein hymiöopas edessä, en tiedä millaisina ne näkyy. Ihan vaan teille kateudenpirua: huomenna Vaasaan taidehalliin katsomaan presidentinlinnan taidetta. Ähäkutti. Katotaan paatteko huomenna paremmaksi.-L-

Jaaskarit kirjoitti...

Terve Leena, yritetään panna paremmaksi, mutta vaikeaa se on. Hieno aamu taas täällä ja lähdetään kävelylle yllätys yllätys! Terkut Palelle!

Tiina kirjoitti...

Kyllä virkistää tuollaista ikkunatonta spinningsalia enemmän rehellinen juoksulenkki loskaisessa nollakelissä. Eikä tarvitse joka iltaa uhrata auringonlaskun kuvaamiseenkaan ;-)

Toivottavasti jalat kestävät molemmilla, että saatte lomasta kaiken irti. Vaikka kai noissa maisemissa hetken raaskisi paikallaankin olla. Upeat on maisemat.

Jaaskarit kirjoitti...

Terve Tiina, aloitimme tosiaan kuntoilun aika varovasti vaan katselemalla. Tänään kävimme jo vähän hikoilemassa kukkulan rinteillä, mutta eihän se mitään ole alppipatikointiin verrattuna. Helle pisti kuitenkin hikoilemaan. On täällä kyllä kaunista vaikka eka päivät ollaankin oltu vaan tässä Honolulun sydämessä. Kesäkohteet Alpeilla on muuten valittu. Pistetään s-postia!