14.2.2014

Honolulu on makee mesta!


 Tämä on selvinnyt meille muutamassa päivässä.

 King's Village

Havaijin lomamme ensimmäinen osa alkaa olla lopuillaan. Huomenna aamulla lennämme Mauin saarelle ja Honolulu ja Oahun saari saa jäädä 6 päiväksi. Tarkoitus oli täällä katsella suurkaupunkia ja yrittää palata ihmiseksi 12 tunnin aikaeron jäljiltä ja olemme tainneet onnistua. Löydämme hotellille ilman karttaa ja parina iltana olemme jaksaneet jo lähteä ulos syömäänkin, joten suunta on oikea.

 Hi guys! I am Jane from Finland and I'm for the first (but not the last)time in Hawaii!

Hi guys! I am K from Finland and it's nice
 to be here in Hawaii without pipo.
 You guys have big buildings down here!

Olemme myös ehtineet kulttuuriesityksiin

Bloggauksiin laitamme aina joskus asiaakin. Tiesitkö, että hawaijin kielessä on vain 12 kirjainta, joista viisi on vokaaleja ja loput konsonantteja. Konsonantin jälkeen tulee aina jokin vokaali. Sanat muistuttavat toisiaan niin paljon, että täällä menee Kalakauat, Kanapalit ja  Kapiolanit ihan sekaisin. Suomalaisen on toisaalta helppo lausua nimet siten kuin ne kirjoitetaankin.

 Onko K lyhyt vai surffilaudat suuria?

Hawaijin tunnetuin henkilö ulkomaita myöten kautta historian on Duke Kahanamoku (Duke Paoa Kahinu Mokoe Hulikohola Kahanamoku). Hän voitti olympikultaa uinnissa v. 1912. Finaalissa hän oli niin ylivoimainen, että ehti pysähtyä ja katsoa taakseen. Voitti silti kahdella metrillä. Myöhemin hän tuli tunnetuksi nykyaikaisen surffauksen kehittäjänä. Tiesitkö mikä on hänen  surffausennätyksensä? Ainakin pitäisi tietää. Duke on vuonna 1917 surffannut täälläkin harvinaisella 35-jalkaisella aallolla one mile and a quarterin (pari kilsaa) ja ratsasti aallolla rantaan saakka. Kuinkahan pitkälle Duke olisi surffannut, jos ei rantahiekka pysäyttänyt?

 Kuvan oikeassa alareunassa laudalta tippuva ei ainakaan ole Duke Kahanamoku.

Hi guys! Where are you guys from? Tätä täällä kuulee. Jotenkin se sopii tähän miljöseen ja olemme nauttineet meiningistä. Honolulu on hieno suurkaupunki upeine rantoineen ja yksi makeimmista paikoista, jossa olemme käyneet.

 Täällä on ihmisillä erikoinen tapa ottaa aurinkoa vatsaan ja takareisiin.
 Hiukan pohdimme miten tuo kokoonpano toimii toisinpäin?

Huomenna siis lennähdämme Hawaiian Airlinesilla Mauin saarelle. Lento kestää noin 40 minuuttia ja lomamme saa taas uutta sisältöä. Luvassa on saaren kiertelyä ja ehkä niitä odotettuja ryhävalaita, joita Honolulun rantavesissä ei näe!

Eron hetki on kaunis. Barbara jää
 Honoluluun, mutta erosimme ystävinä kuten on tapana!

Hi guys! I've heard you have early flight to Maui
 so may I suggest you a dinner on the lanai?

3 kommenttia:

Hannaliina kirjoitti...

Olen monasti miettinyt, kuinka aallon korkeus ja surffauksen pituus mitataan absoluuttisesti :o

Hannaliina kirjoitti...

...tai edes sinne päin :D

Jaaskarit kirjoitti...

Siellä rantakallioilla on ihailijat varmaan seuranneet Duken surffausta ja lisänneet aallonkorkeuteen vähän mestarilisää :-)

Waikikin rantabulevardin tietokylteistä oli nuo meidän saamamme tiedot peräisin.