27.2.2014

Aloha Hawaii

How are you doing guys today? Tähän kysymykseen ei tarvitse enää huomenna vastata kuin korkeintaan lentokentällä aamulla. Lähes 3 viikon lomamme Havaijilla on ohitse ja edessä on reilun vuorokauden mittainen kotimatka. Pakkaustouhut ovat kuumimmillaan, mutta huitaisemme tässä vielä viimeiset kiireiset lopputerveiset.

 Lomamme on ohitse ja arki kutsuu.
 Mielestämme onnistuimme rentoutumaan hyvin.

Olimme valmistautuneet tähän matkaan ehkä paremmin kuin mihinkään aiempaan. Täällä käyneiden kavereidemme ja oman aktiivisuutemme vuoksi meillä oli aika hyvät tiedot mihin olimme tulossa. Havaiji yllätti meidät silti. Saaret rysäyttivät kertaheitolla käymiemme talvilomakohteidemme ykköseksi. Vastaavia matkailukokemuksia olemme saaneet vain kesäisin Alpeilta. Ennen matkaa lupasimme verrata puitteita suomalaisten eläkeläisten talvehtimispaikasta Kanarialla ja kanadalaisten ja jenkkieläkeläisten talvipaikasta täällä Havaijilla. 5-0 Havaijille eikä tämä tarkoita sitä tv-sarjaa eikä sitäkään, etteikö Kanarialla olisi ihan hienoa.

 Välillä pohdimme miten Honolulussa pitäisi pukeutua tai
 mitähän kantaa mukanaan, että joku ihmettelisi? Rento mesta!

Täällä on turkoosia vettä, valkohiekkaisia rantoja, upeita vihreitä vuoria ja rehevää sademetsää. Mahtava luonto. Honolulun suurkaupunki ja hienot uimarannat sen ydinkeskustassa ovat olleet meille mainio kokemus. Täällä on todella siistiä eikä kaduilla tarvitse kävellä tai uimarannoilla maata ihmisten heittämien tupakantumppien seassa kuten Suomessa.

Aston Waikiki Circle oli ensimmäinen hotellimme Honolulussa
 ja sen toiseksi ylimmästä kerroksesta oli mukavat maisemat!

Mikä on hintataso Havaijilla? Korkean hintatason Suomessa elämään joutuvalle ihmiselle ei missään muualla ole varmaan hätkähdyttävän kallista. Eihän juuri missään esim. ulkona syöminen ja juominen ole niin kallista kuin Suomessa. Ei ainakaan paikoissa, joissa me olemme matkustaneet ja tuo sama pätee tänne Havaijille. Lopullisessa laskussa tuleva vero ja täällä pakollinen tippi nostavat listahintoja hiukan. Jonkin verran olemme täällä shopanneet vaatteita eivätkä nekään ole kalliimpia kuin Suomessa. Jos tulet tänne ja lasket matkakassasi suunnilleen Suomen hintatason mukaan, niin mielestämme et ainakaan joudu pettymään. On täällä sitten pilvin pimein liikkeitä ja ravintoloita, joissa voit polttaa taaloja kuin nuotiossa, mutta käsittelimme aihetta nyt taviksen näkökulmasta. Hotellit sen sijaan ovat kohtuullisen arvokkaita ainakin näin kuumimpana matkustusaikana.

 Oli upeaa nähdä ryhävalaita ja etenkin niiden hyppyjä!

Haleakala oli myös unohtumaton kokemus

Eli, game is over. Aloha ja Mahalo. Näkemiin ja kiitos. Pölyn laskeuduttua (visalaskun saavuttua) tutkimme onko mahdollisuutta matkustaa mihinkään ennen kuin parin kuukauden päästä Valenciaan ja Alicanteen.

 Viimeiseksi K kävi kertomassa Duke Kahanamokulle, että ensi talven lomakohdetta päätettäessä ensimmäiseksi Skyscanneriin syötetään Helsinki-Honolulu-Helsinki.

Niin yksi asia meinasi vielä unohtua:

One more time. Hang Loose guys!
6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Makee loppublogi! Hyvää paluumatkaa!
-L-

Jaaskarit kirjoitti...

Vähän hätäisesti huitastiin, kun oli kovasti muutakin puuhaa. Kuvavastaava etenkin oli tyytymätön valokuviin, mutta nyt ei ehditty parempaa. Soitellaan kotomaassa!

K & J

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas hienoa "matkustaa" kanssanne upeissa maisemissa.
Hyvää koti matkaa.
L ja A

Hannaliina kirjoitti...

Kertokaas, kun ehditte, jos sinne menisi vain yhteen saareen tai kohteeseen, niin mitä suosittelisitte.

Jaaskarit kirjoitti...

Terve L & A, Kiva jos jaksoitte taas katsella blogia. Kommentit ovat aina mukavia. Kotimatka meni hyvin kunnes...Lontoossa oli edessä viimeinen lento Hkiin ja tuumailimme, että tuntuu menevän matka hyvinn, kun ehdimme odotella Finskin lentoa kentällä ja kaikki piti olla hyvin. Ajoissa koneeseen ja kiitoradan päähän: Hälytysvalo koneessa ja takaisin portille. 3t koneessa istuttiin ja odotettiin korjaamista ja 3t myöhässä Hkiin. Mukava juttu muutenkin yli vuorokauden matkustamiselle.

K & J

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Hannaliina, Vaikean kysymyksen heitit. Jos kuitenkin ihan pakko Oahusta ja Mauista on valittava niin valitsemme Oahun. Meillä oli reissussa tosi huonot nettiyhteydet ja bloggaus oli vähän hätäistä ja kuvia on vähemmän kuin olisimme halunneet, kun vaarana oli koko ajan yhteyden katkeaminen. Kuvien lataaminen kesti ikuisuuden. Ajattelimme "tajunnan palattua" aikaerosta toipumisen jälkeen lähiaikoina tehdä yhteenvetobloggauksen Oahusta ja Mauista, koska joku muukin on samaa kysellyt. Siihen ajattelimme laittaa oikein perustellun vastauksen kysymykseesi.