22.2.2014

Mieluusti Mauilla

Hyväntuulisuus taattu. Havaijilainen musiikki on poskettoman hauskaa.
 Monet naurut on täällä naurettu.

Tällä hetkellä olemme jo Oahulla, mutta eletäänpä vielä hetki Mauin viimeisen päivän tunnelmissa.
Honolua Bay

Viimeisenä Mauin päivänämme otimme suunnan länteen. West Mauilla tapahtuu ja siellä asuvat rikkaat ja kuuluisat. (Kuulemma). Halusimme vielä iltapäiväksi takaisin rannalle, "kotikonnuille" Kiheihin, joten emme lähteneet kiertämään koko länsipäätyä. Taktiikkamme oli ajaa suoraan äärimmäiseen kääntöpisteeseemme ja lähteä sieltä tulemaan takaisin päin. Ajomatkaa kertyi reilut sata kilometria edestakaisin.

Täällä on taivaanrannanmaalareille loistomestat.

Honolua Bayn surffimestoilla pysähdyimme kuvaamaan kaukana jyrkänteen alapuolella olevia surffareita. Viimein näimme omin silmin hienoja pitkiä surffeja. Aalloilla ratsastaminen ei liene kovin helppoa, mutta upeasti monet saivat pitkän surffin.

Helppoa kuin heinekenin teko. On ne aika mestareita.
 Ensimmäistä kertaa näimme kunnon surffaamista omin silmin.

 Muut jäivät vielä odottelemaan täydellisempää aaltoa.

Tarkasti parturoidut rikkaiden lähiöalueet ja golf-paratiisit leimasivat läntisen rannan maisemaa entisen pääkaupungin Lahainan pohjoispuolella. Joka pensaalla ja ruohonkorrella oli varmastikin tarkasti mietitty paikkansa. Lahaina olisi ollut ehkä ihan kiva paikka, mutta Kanapali ja sen pohjoispuoliset alueet eivät ole meidän mestoja.

Dragon's Teeth oli jännittävien kivimuodostelmien niemi Kapaluassa.

 Samalta niemeltä 

Vielä viimeiset valasbongaukset Mauilla. Niitä nähtiin tällä saarella paljon!

 Maui Coast Hotelin allasbaarin johtajalla oli sopivan rento asenne.

 
 West Maui mountains. Monena päivänä Mauilla
 oli utuista tai pilvistä, mutta lähtöaamu oli kirkas.

Ehdittiin sitten vielä Kihein rannalle iltapäivän aurinkoon.
 Kuvassa kotirantaamme Kiheillä.

Yllättävin juttu täällä ovat olleet aivan surkeat nettiyhteydet ainakin kaikissa meidän hotelleissamme. Aivan aataminaikaiset. Sivun lataaminen kestää kuin Iisakin kirkon rakentaminen. Kuinka kauan se muuten kesti? Tämä blogattiin hätäisesti hotellin aulassa, kun huoneessa ei pääse nettiin lainkaan. Hotelli on luvannut korjaajan, jota ei ole vielä näkynyt. Huolestumme, jos ovellemme ilmestyy sähköputkimies Jim Carrey ja huutaa: "Hi guys, I'am your cable guy"! Silloin meidät hukka perii.

Ota rennosti. K:n uusi t-paita sen kertoo!
 Maui oli rento ja mukava mesta ja hyvää vaihtelua Honolulun kiireeseen.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aamuläksyt luettu! Kivaa jatkoa teille. Meille tuli lumi viime yönä, Pauli pääsi jo lumitöihin!
Oikein antoisia tutkimusretkiä siellä edelleen. Onko Barbara säilynyt siellä tallessa?
-L-

Jaaskarit kirjoitti...

Terve! Mitä se sellainen lumi oikein on? Me saatiin ilmeisesti tänään eka kertaa tällä reissulla ihmismäinen nettiyhteys. Jim Carrey kävi vaihtamassa piuhat ja modeemin ja ainakin nyt homma pelittää. Oli varmaan ihan hirvee yllätys hotellille, että heidän nettinsä ei toimi ja valitettiin niin kauan, että soittivat miehen vaihtamaan. Käytiin muuten tänään katsomassa vanhan hotellin aulassa, mutta Barbara on tainnut lähteä vieraan miehen matkaan..? Uusi harkinnassa.