5.2.2011

Blogin tuunausta ja uuden kauden alkutunnelmia

Kukkanen vaikkapa Ruuneperille tai sitten blogin uudistuneelle ulkoasulle

Tänään on täydellinen jalankulkukeli. Nimittäin blogin tuunaamiseen. Ulkona saa todella olla tarkkana, ettei tule otettua perstuntumaa maankamaraan. Viime päivien vesi- ja räntäsateet ovat tiivistämeet hanget ja upottaneet hiekoitushiekat jään uumeniin.

Blogi onkin saanut olla alkuperäisessä muotoilussaan koko bloggerissa oloaikansa. Miltäpä uusi ulkoasu nyt vaikuttaa lukijan silmään? Antakaa kommenttia, jos jotain pitää säätää mieleisemmäksi. Tekstin väriä tai kokoa esimerkiksi.
Sivupalkista löytyy nyt myös kommentointiohjeet niille, jotka ovat harmitelleet ettei viestiä saa läpi. Sivujen näyttölaskuri näyttää olevan niin kranttu, että näkyy ainakin toistaiseksi vain Google Chrome -selaimella, Mozilla ja Explorer ei näytä sitä. Niin, ja tervetuloa Tiina, uusi lukijamme!

Vuosi sitten blogin tekeminen jo orasti mielessä, mutta varsinaisesti täysi tykitys alkoi kesän Alppireissusta. Seitsemän viikon ajan tuli päivitykset vissiin paria päivää lukuun ottamatta joka päivältä.

Vuosi sitten hellettä "helpotti" Langkawin rantatyrskyt

Janoa sammutettiin Petronas-torneja ihaillen Kuala Lumpurissa

Seuraava reissuhan onkin jo tuossa ihan ovella. Thaimaan Khao Lak kutsuu lämpöönsä. Aikamme suunnittelimme omatoimista lomailua esim. Singaporessa ja siitä olisi jatkettu jonnekin rantakohteeseen. Rajoituksena oli taas sama ongelma eli loman ajoittaminen ainakin osittain Janen lomaan. Lennot eivät ihan ylihalpoja olleet ja varsinkin matkustusaika Keski-Euroopan vaihtoineen olisi tullut todella pitkäksi. Päädyimme sitten pakettimatkaan ja miellyttävänä bonuksena lennämme suoralla lennolla Phuketin kentälle - ilman Ahmadabadin välilaskua. Tähän tarjoaa TUI:n lennot mahdollisuuden laajarunkokoneellaan.
Phuketin kentältä on hotelliimme n. 90 km

Khao Lak sijaitsee Phuketin kentältä pohjoiseen n. 80 km:n päässä. Se on laaja aluea, sillä rantaviivaa on toistakymmentä kilometriä ja hotelleja on ripoteltu pitkin matkaa. Osa hotelleista on rauhallisilla rannoilla, joissa saa todella vetäytyä retriittiin. Tarkoittaa varmaan myös sitä, että jos haluaa jonnekin muualle lähteä illallisella, on otettava taksi tai syötävä hotellilla.
Hotellimme iltavalaistuksessaan (kuva Finnmatkat)

Käsittääksemme hotellimme Khao Lak Laguna sijaitsee Nang Thong -rannalla ja jonkunlaisen kylän lähistöllä. Muovituolipaikoista odotamme saavamme ahh tuota niin ihanaa thaisapuskaa. Lisäksi toivomme sään suosivan meitä ja varsinkin pitkiä rantakävelyjä odotamme hartaasti.
Allasalue (kuva Finnmatkat)

Meduusat ovat yleistyneet. Niihin ei olisi niin väliksi törmätä

Tsunami kohtasi Thaimaata pahiten juuri Khao Lakissa. Kaikki hotellit on rakennettu uudelleen ja varmaankin lisää tullut tuhoutuneille paikallisasukkaiden alueille.

Blogia rustataan, jos nettiyhteys on kohtalainen. Sellainen kuitenkin ennakkotietojen mukaan hotellissamme pitäisi olla.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hei!

Uusi ulkoasu on tosi raikas ja ilo silmälle. Jäin kertaheitolla koukkuun blogiinne viime kesänä, kun surffailin internetin ihmeellisessä maailmassa mietiskellen kokeilisinko ensi kertaa elämässäni vaellusta alpeilla. Olin tuolloin menossa kolmeksi viikoksi saksan kurssille Innsbruckiin ja etukäteen virtuaalisesti asiaa fiilisteltyäni mm. täällä totesin, että parempi investoida kunnon kenkiin koska todennäköisesti pidän vaeltamisesta. Näinhän siinä kävi. Lisäksi blogissanne kiehtoo myös lämmin tunnelma ja elämänasenne, oikeasti tärkeäähän ei ole maallisen mammonan kahmiminen paitsi siltä osin kuin se mahdollistaa itselle tärkeiden asioiden tekemisen ;-).

Jos haluatte vilkaista millaisia reittejä itse päädyin kulkemaan viime kesänä tai miltä Mayrhofen näytti joulukuussa 2010, blogi löytyy osoitteesta http://www.hooppoilua.blogspot.com/.

Ihania reissuja vuodelle 2011!

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Tiina, ja kiitos linkistä. Hienoa, että löysit vaeltamisen hauskuuden. Viime kesän vaelluksesi on tullut jo lukaistua kertaalleen ja varmasti niihin palaamme, kun ensi kesänä mm. tuonne Stubaitaliin menemme. Bloggauksistasi päätellen olet niin hurjakuntoinen mimmi, että tässä saa Jaaskarit tehdä talven kunnon pohjatyöt, että jaksaa painaa samoja polkuja. Palataan!

Anonyymi kirjoitti...

No, nyt on tutustuttu uudistettuun blogiinne. Hyvältä näyttää (osaisiko muka jotain korjausta ehdottaa, no ei!)
Nyt jo rupeaa odottamaan juttujanne. Tiina kuvasi hyvin teidän asennettanne. Käynpä muuten hänenkin sivuillaan.
Tulisipa pian kesä, pääsisi Alpeille "kirmaisemaan"! Mutta käykää te ensin Thaimaassa ja me Maspalomaksessa, jatketaan taas kertomuksia....
-leena-

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos, Leena. Tein vielä säätöjä aloituskuvan tekstiin, kun tuo K on niin hempeä ja tykkää vähän kiemuroista.Joko flamencomekko on pakattu? Alkavat kuulemma siellä päässä jo tarkistaa että wieninleikerepertuaari on priimaluokkaa.
J

Anonyymi kirjoitti...

Uusi blogi näyttää mukavalta, joko on kamat laukussa? Olemme myös katselleet säätitoja Thaimaassa koska me menemme sinne kun te tulette pois.
Kiva taas lukea matkastanne aivan kuin olisi jo itse siellä. Oikein mukavaa lomaa.
Lahja

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Lahja!
Olipa kiva saada kommenttisi. Nyt sait sen siis läpi. Ehkä sivupalkin ohjelinkki auttoi.

Thaikun kamat on vielä kaapissa, mutta helteeseen on helppo matkustaa kevyillä varusteilla. Kunhan jotain shortsin ja hameenriepua pakkaa mukaan.
-J-

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! tassa maksullisella koneella, voi katketa pian, Hyva etta olette perilla, myos me. hyva hotelli, lamminta ja sinista, paapee lahti golfkentalle Kiviniemien kanssa ja ma meen altaalle, Yritan lukea tuota blogia niin pitkalle kuin raha antaa.
Palataan -leena-
(hyva olo kun sai mahan toimimaan!!!!)

Jaaskarit kirjoitti...

No nythän se rouva paukasi paineet lomalaisille! Että ihan maksaa käypää rahaa blogin lukemisesta! Ensimmäistä kertaa elämässä pitäis nyt tuottaa rahan arvoista tekstiä. Ei vaiskaan, täällä on kaikki vähintäänkin hyvin ja toivottavasti sielläkin! Terveisiä!!