17.2.2011

Takuuvarmaa Thaimaata


Ensimmäisen aamupäivän kävelymme maisemia

Ensimmäinen täysi lomapäivä täällä alkaa olla takana. Istuskellaan parvekkeella kahvilla ja samalla nautitaan hienon päivän päätteksi lasilliset paikallista torakkamyrkkyä (jotain rommia). Tämä on sellainen loma, että ei hirveästi ole kerrottavaa kaikesta erilaisesta tekemisestä, mutta ei täällä ihan aurinkopedeissäkään vaan makailla. Tänään lähdettiin tutustumaan rantaan ja lähialueeseen ja tallusteltiin tunti rantsua yhteen suuntaan ja toinen tunti takaisin. Kuumaa, mutta mukavaa puuhaa.


Rannoilla ei ollut ruuhkaa


Turussa Föri on jäässä vielä puoli vuotta, mutta täällä lautta pelaa lihasvoimalla


Itävallasta niin kovin tuttu Steinmann

Pari tuntia siinä siis tuhraantui ja sen jälkeen mentiin hotellimme kuntosalille. Ihan oikeasti, täällä on sellainen ja eka kertaa reissuillamme se on nimensä mukainen! Pari juoksumattoa, kuntopyörä, sellainen stepperihässäkkä, jonka nimeä en tiedä ja erilaisia lihaskuntolaitteita lomalaiselle riittävästi. Käsipainojakin joku on jaksanut sinne raahata narukäsien puristeltavaksi.


Förin jälkeen ruuhka rannalla vähän lisääntyi

Treenin jälkeen oli kiva tallustella shortseissa ja avojaloin beachia pitkin läheiseen rantabaariin syömään hyvät thaikkukeitot. Ekat lomapäivät on tarjonnut juuri sitä mitä on haettu. Takuuvarmaa lämpöä ja aurinkoa, hienoja rantoja ja maistuvaa ruokaa, joka ei ole hinnan kiroissa. Täällähän nämä annokset maksaa pari kolme euroa, joten maksaminenkaan ei aiheuta hampaitten kiristelyä.


J:n keitto iltapäivällä. Kanaa kookoskermachilikastikkeessa.

Summa summarum, aivan mainiosti tässä pyyhkii ja pitänee alkaa valmistautua lähtemään kylälle illalliselle. Vuonna 1997 oltiin Thaimaassa ekaa kertaa ja ensimmäisenä iltana lähdin syömään farkut jalassa. Neljän metrin kävelyn jälkeen totesin, että housuvalinta oli väärä ja sen jälkeen täällä on iltaisinkin liikuttu t-paidassa ja shortseissa. Varmaan sama kuin Suomessakin tällä hetkellä.

4 kommenttia:

Sahe kirjoitti...

En nyt ihan tiedä ilahduinko näistä näkymistä :-) Ulkona kun on -15 astetta pakkasta, hellassa tosin palaa tuli, ettei ihan palella tarvitse, mutta ei se ihan korvaa tropiikin lämpöä.
Anteeksi vaan rakkaat ystävät, kun olen ollut huono kommentoija, muistan aina vasta reissujenne jälkeen käydä lukemassa tätä, nyt kun olen taas "kartalla", niin tulee kommenttejakin. Mukavaa loman alkua!
-Heli-

Jaaskarit kirjoitti...

Heip Heli!
Tamakin aamu nayttaa valkenevan upean aurinkoisena. Lahdemme taas tallustamaan rantaa edestakaisin. Kyl o tylsaa ja ykstoikkosta ;-)
-J-

Anonyymi kirjoitti...

Houkuttelevat näköinen kanakeitto, lämmittäis ehkä täälläkin (klo 7 -31)
nauttikaa.
Lahja

Jaaskarit kirjoitti...

Se oli muuten oikeinkin maukas keitto ja muutenkin on ollut aivan mainiot ruoat. Tänään on ollut taas upea päivä ja just luettiin kotimaan pakkasista. Mutta älkää huoliko, kyllä noita maittavia ruokia ja lämpimiä ilmoja riittää maaliskuussakin! Terveisiä!