24.6.2015

Täyden kympin keskiviikko

 Keskiviikkona meille oli tarjolla maisemien ilotulitusta

Jos maanantaina pilvet makasivat alhaalla ja pitivät piilossa Dolomiittivuoria niin keskiviikkona esirippu oli nostettu ylös ihan kunnolla ja maisema oli esteetön ihailtavaksi. Aurinko paistoi sinitaivaalta, harvat pilvet pysyttelivät korkealla, lämpötila oli sopiva alppipatikointiin ja maisemat...niin ne maisemat? No, kuvataanpa asiaa vaikka niin, että tänään on ollut yksi patikointihistoriamme hienoimmista päivistä maisemienkin puolesta.

 Bärenfalle


 

Bärenfallen jälkeen nousu jatkuu kohti Schlernhausea

 Schlernhause

 Video Petzin huipulta

Nousimme tutulta Weisslahnbadin parkkipaikalta Bärenfallea pitkin noin 800m ylöspäin ja sen jälkeen reitti jatkui hiukan tasaisempana kohti Schlern-vuorta ja Schlernhausea. Nousu oli kohtuullisen rasittava, mutta näkymät Rosengarteniin ja Rotwandiin päin palkitsivat jo aamusta. Maisema muuttui päästyämme Bärenfallen loppuun (2000m)  ja reitti alkoi kiertää kohti Schlernhausea. Tuulikin pääsi jo puhaltamaan raikkaammin ja pipo oli paikallaan.


 Petz-vuoren huipulta (2563m) oli mukavat maisemat

Euroopan suurin alppiniitty Seiser Alm, Langkofel, Plattkofel,
 Seceda ja paljon muutakin kaunistaSchlernhaus alhaalla

Korkein lumihuippuinen vuori keskellä on Marmolada

Tiersin puolelta opaste antaa aika-arvioksi Schlernhauselle 3t 50 min. Omalla reitillämme ei monta ihmistä ollut, mutta saapuessamme hüttelle alkoi väkimäärä lisääntyä. Paikka on helpommin saavutettavissa Seiser Almin puolelta nk. Touristensteigia pitkin. Jatkoimme vielä Schlernhauselta hiukan ylöspäin Petz-nimiselle vuoren huipulle ja viimeistään sieltä avautui eteemme yksi hienoimmista patikkanäkymistämme varmaan koskaan. Ei olisi malttanut lähteä takaisin alas, mutta emme me sinnekään voineet jäädä.

 Lounaan jälkeen lähdimme paluumatkalle

Maisemien puolesta patikointiharrastuksen voisi lopettaa tänään, sillä hirveästi paljon parempaa ei voi olla enää tarjolla. Jos joskus päättäisi lyödä vaelluskengät neljän tuuman naulalla seinään kiinni ja tehdä sitä ennen hienon vaelluksen niin se päivä voisi olla tällainen. No, olemme kuitenkin päättäneet jatkaa, koska meillä on lomaakin vielä lähes 4 viikkoa jäljellä ja uskomme, että vastaavaa herkkua on tarjolla jatkossakin!

Iltapäiväkahvit Sesselschweige-almillaJos tämä olisi ollut jäähyväispatikkamme niin data olisi ollut tällainen


 Viimeiset tuumailut ennen Bärenfallen laskua.
 "Kyllä me jatketaan harrastusta katkeraan loppuun saakka"9 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

No voi jösses taas mitä maisemia! Pääseekö noita ihastelemaan tuolla heikompi koipiset korkealta vai pitääkö joka paikkaan kivuta tuntitolkulla?

Anonyymi kirjoitti...

Huikeeta! Kuinka kauan tunneissa punnersitte (väärä verbi teidän kohdalla, mulle se ei edes onnistuis!) tuota retkeä? Valitettavasti en saanut ainakaan tabletista auki videoklippiä, joku ei tukenut laitetta💻, katson paremmin läppäriltä! Täällä vaan odotellaan, että pääseekö kauppaan kävellen piskojen välissä..., siksi onkin mukavaa odotella tulevaa matkaa, taxi on tilattu! Mutta sitä ennen retki Power Parkiin, Saana tulee ens tiistaina. Taitaa mulle olla huikein kokemus vuoristorata tänä kesänä. Ei vaiskaan, joku huippuhan se on Neustiftissä vallattava😁😎👍✊

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Elina, kyllä täällä useimmissa paikoissa on hissejä tai bussikyytejä tarjolla eli paljon vähäisemmälläkin punnertamisella voi päästä näköalapaikoille. Seiser Almillekin tulee hissejä ja busseja (omasta autosta emme ole varmoja)ja siitä on esim tuonne Petzille paljon helpompi tulla. Kyllä tämä patikointi näkyy täällä Alpeilla olevan kaikenikäisten ja kaikenkuntoisten puuhaa :)

Jaaskarit kirjoitti...

Heippa Leena, meillä meni tuonne Petzin huipulle 3 tuntia. Koko reissuun meni 7 tuntia, mutta siinä on jo mukana ruokailut ja kahvit kahdella hüttellä ja taisi noihin valokuvauksiinkin vierähtää aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Videokin katsottu!

Tiina kirjoitti...

Wau! Nyt loppu sanat :)

Jaaskarit kirjoitti...

Ternehdys Tiina!
Kyllä näissä dolomiiteissä vaan on jotain taikaa ja kohtahan sen saat itsekin todeta. Tässä blogattu patikka antoi vähän kaikkea: hieman miellyttävää metsäpolkua, armotonta kipuamista kohti solaa, niittykävelyä ja viimein gipfelnäkymät. Ja mitkä näkymät! Paluumatkalla vielä idyllinen pikkualmi. Aivan huippureissu!
J

Tiina K kirjoitti...

Alkaa matka(pattikka)kuume jälleen nousta tällaisten kuvien seurauksena.. Mahtavaa teillä siellä!!

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Tiina, on ollut kyllä onnistunut eka viikko ja lupaa hyvää säätä jatkossakin, joten patikoitavaa riittänee :)