18.6.2015

Terveiset kesälomalta!

 Tästä se lähtee, kesäloma 2015.
 Innsbruckissa oli jo lämmintä ja kaunista.

Hei, kesälomamme on alkanut! Olemme heti ensimmäisenä lomapäivänä matkanneet Turusta Italiaan Gardajärvelle ja ilma ja lomailun olosuhteet ovat parantuneet noin 100 %. Yöllä ennen kahta kävelimme kohti Turun linja-autoasemaa matkalaukkuja perässämme vetäen ja lämpöä oli ruhtinaalliset 9 astetta. Suomalaista keskikesän juhlaa! Edessä oli kahden tunnin bussimatka Helsinkiin ja lento Innsbruckiin Frankfurtin kautta. Niin- arvatenkin tuohon aikaan yöstä ei vielä hirveästi laulaa raklateltu.

 "Se on muuten semmonen homma, että sinne mahtuu kaks laukkua ja reppua"

No, matka eteni ja Frankfurtissa oli jo +14 astetta, mutta satoi reippaasti vettä taivaasta saakka. Siitä vielä 50min lento Innsbruckiin ja johan näytti maailma valoisammalta! +23 ja aurinkokin paistoi. Mutta etenkin aina yhtä upeat vuoret saivat jo hymyn huulillemme. Vuokra-auton saimme nopeasti allemme ja nokka Brennerin kautta kohti Gardajärveä alkoi.

 Ensimmäinen kosketus Gardaan oli kuuma ja utuinen

Matka Gardalle kesti kaikkiaan neljä tuntia (majoituskohteeseemme Gardan kylään on noin 265km), mutta matkalla oli aika paljon tietöitä ja ajeleskelimme rauhassa. Gardalla oli jo hellelukemat, aurinko paistoi välillä sinitaivaalta ja välillä udun takaa. Kylmä aamuyö Turun ankeilla öisillä kaduilla oli vaihtunut 12 tunnissa helteisen kauniseen ja vuorien ympäröimään Italian suurimman järven ympäristöön.

Meillä on kaksi kahden viikon alppilomapätkää edessämme, mutta ennen lauantaina alkavaa Tiers am Rosengartenin lomaa meille jäi pari ylimääräistä päivää ja päätimme ajaa viettämään ne tänne Gardajärvelle, joka on meille uusi kohde. Huomiselle on muuten luvannut tänne hellettä, joten taitaa täällä olla ainakin lämpimämpää kuin suomalaisessa juhannusjuhlassa. Täällä on muuten tänään ollut yhtä viileää ja tuulista kuin Suomessa koko "kesän".

 Lämpötila auringon laskettua

 Tuuli ulvoi, että liput olivat revetä. Luettelepa muuten liput vasemmalta oikealle virheettä ja tarjoamme sinulle Aperol Spritzen juhannuksena Gardan rantabaarissa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eihän toi ollut homma eikä mikään pakata poloa, me tehtiin sama 4 hengellä, 4 isolla ja 4 pienellä laukulla avo-mustangiin. Siinä oli hommaa eikä kaikkia naurattanut. Onneksi ajomatka oli vaatimaton.

IsoM ja pikkua

Soleil kirjoitti...

Mukavaa reissua teille!
Garda-järven pohjoispää on yksi meidän suosikkipaikoistamme. :)

Jaaskarit kirjoitti...

Äläs nyt, helppohan se on avoautoa pakata, kun ei ole kattoa. Voi latoa tavaraa ja ihmisiä päällekkäin ihan surutta. Polossa saksalainen laatutyö rajottaa pakkaamista katon muodossa.

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Soleil ja tosi mukavasti on mennyt! Garda tuntuu olevan ihana paikka ja kaksi päivää on tänne liian vähän. Pohjoispää jäi läpiajamisen asteelle, mutta huomasimme, että siellä on kaikenlaista vesiurheilua järvellä mitä täällä etelässä ei näyttäisi olevan lainkaan. Johtuisiko jotenkin erilaisista tuulista..?

Hannaliina kirjoitti...

Kakkakökkäre, kun luin tän liian myöhään! Gardan eteläpäässä on Thermal park, jossa on aivan pakko käydä (Parco Termale del Garda). Siis pakko! Kerran ajoimme jopa Comolta Gardalle aivan vain päiväksi kylpemään. Rikkipitoinen vesi tulee maan alta 38-42 asteisena - tai jotain.
Ja täällä muuten ei olla saatu vettä kuukauteen! Joten antaa sataa nyt :D

Jaaskarit kirjoitti...

Tsau Hanna!
Tuo supervinkki on sitten seuraavaa kertaa varten. Lähdettiin muutenkin tuonne Gardalle vähän kuin soitellen sotaan, kun pääkohteena ovat nämä vaellusmestat. Mukava päivä Gardalla kuitenkin vietettiin ja nyt yritetään tekeytyä taas pitkänmatkan kävelijöiksi. Kivaa keskikesää sinne Saksaanne!

J