22.6.2015

Kotivuoren kierros - Völseggspitze

 Patikkakesä on avattu ja ensimmäinen huippu oli Völseggspitze

 Juhannussunnuntai näytti sinitaivasta, joten eiku mäkeen heti aamusta. Alkuintoa hieman toppuuteltiin sillä, ettei ensimmäiseksi päiväksi otettu ihan tolkutonta urakkaa vaan teimme kevyehkön puolipäivävaelluksen kotinyppylämme tienoilla.


Polku oli helppokulkuinen ja hyvin ylläpidetty. Varmaankin yksi suosituimmista reiteistä tämän kylän kohdalla. Saimme kuitenkin kulkea ylhäisessä rauhassamme matkan korkeimpaan kohtaan saakka. Völseggspitze 1834m oli näkymiltään upea. Bozen (Bolzano) näkyi lounaassa ja idässä näkymät rajasivat Rosengarten ja Rotwand. Aurinko lämmitti, mutta välillä pujahti myös pilveen. Sääennusteet lupaavat meille hyvää. Viime päivinä vallinnut kylmä ja sateinen sää lämpenee tiistain jälkeen.

Reittimme, jonka kiersimme myötäpäivään. Pistäytyminen huipulla edestakaisin.


Nyt saadaan tarkka dataa. Onhan siinä jotain puheenaihetta ylämäkeä kävellessä:
"Nyt ollaan noustu 50m siitä äskeisen juomapaikan vierestä..."


Suuri kaupunki keskellä on Bolzano

Völs am Schlern

Suuri tasalakinen vuori vasemmalla on Schlern 2448m.

Rosengarten vuoriryhmä vasemmalla ja oikealla Rotwand.

Sunnuntai oli siis kevyt päivä ja patikoimme noin 13km vajaan 800m korkeuserolla. Tänään maanantaina olikin jo rasittavampi kokopäiväpatikka, mutta siitä myöhemmin enemmän. Huomenna tiistaina on välipäivä patikoinnista ja lähdemme chillailemaan Bolzanoon.
Tiers am Rosengarten

Kirkonmenojen aika

Kuvassa majapaikkamme Wiednerhof. Talossa on yhteensä
 7 lomahuoneistoa, joissa kaikissa on nyt vieraita.
 Meillä on 45 neliön huoneisto tupakeittiöllä, makuuhuoneella ja parvekkeella.

Käymme päivittäin tarkastamassa kylän ilmoitustaulun riehakkaiden tapahtumien varalta. Juuri sunnuntaina oli kuitenkin vähän rauhallisempaa sillä saralla.
 Kirkonkellot soivat kuitenkin aina tasatunnein.8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luettu! Voi, kun menis aika nopeasti (ei teillä, jotka siellä nautitte), että päästäis täältä vesisateesta sinne upeisiin maisemiin, Neustiftiin!😊🌄. Olipa mukavaa grafiikkaa, teillä on tietty taas joku uusi "lelu"

Jaaskarit kirjoitti...

Yhtä noppeesti se mennee täällä ko sielläkin periaatteessa. Puitteet vaan vaihtelee. Meillä on ekaa kertaa mukana tuo Suunto Ambit 3 Peak, joka kertoo mitä on tullut tehtyä, jos ei itse muuten tajua.

Soleil kirjoitti...

Ihana kotivuorikierros hienoissa maisemissa oli kyllä teillä. :)

Jaaskarit kirjoitti...

Niin oli:) Hiukan oli utuista ja välillä tuuli kylmästi, mutta hieno päivä!!

Teea kirjoitti...

Jo on maisemat! Nauttikaa :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Teea! On ne maisemat ihan siedettävät :)

Tiina K kirjoitti...

Eikös datan keruu matkalla annakin ihan uudenlaisen säväyksen patikkaretkeen, kun parhaimmillaan keskitytään ainoastaan datan keruuseen ja maisemat unohtuu..? 😀 no ei vaan, etenkin väsyneenä mutkaisia polkuja kiemurrellessa tuntuu, että ainut puheenaihe todella on se, montako metriä edellisestä mutkasta on noustu/laskettu.

Oletteko olleet tyytyväisiä Suuntoon?

Mukavan näköiset maisemat kyllä, noita ehkä kuitenkin mieluummin tuijottelee, kuin kellon näyttöä. ☺

Jaaskarit kirjoitti...

On se antanut uutta ulottuvuutta harrastukseen ihan joka tavalla:) Ennen arvuuteltiin lukuja huonommilla vehkeillä ja kartan avulla, mutta onhan tuo ollut hyvä hankinta. Kyllähän se raskaassa nousussa tai laskussa on mukava välillä tsekata paljonko on jäljellä. Etenkin jos vastaus on miellyttävä..:)