29.6.2015

Grasleitenpasshütte 2601m

Sunnuntain tunnelmaa Grasleitenhüttellä

Servus!
 Sunnuntaina Etelä-Tiroli esitteli meille yhä hienoimpia puoliaan mitä mukavimmalla tavalla. Kohteenamme oli Grasleitenpasshütte (2601m) ja reitille osuu myös jo meille aiemmin tuttu Grasleitenhütte (2134m). Sää oli upea ja oli pyhäpäivä, joten reitillä oli runsaasti porukkaa vaikka mekin olimme liikkeellä jo aamuvarhaisella.
 Tschamintal oli sunnuntaina kauneimmillaan
No, lähestyessämme Grasleitenhütteä aloimme kuulla jostakin iloista tirolilaismusiikkia! Kohta selvisi, että hüttellä oli kaksi musikanttia, joista toinen soitti kitaraa ja toinen haitaria. Ajatelkaa nyt, keskellä vuoria tiettömän matkan päässä olevan hütten pihalla kaksi kaveria soittaa mukavaa musiikkia koko pitkän pyhäpäivän!

 Grasleitenhütteltä kuuluu musiikkia!

Aika huikea Open Air Musik?
 Miljöön luulisi kelpaavan nirsommallekin.

Olimme liikkeellä aikaisin ja pysähdyimme mennessä aamukahville hüttelle. Patikkakenkä rupesi lyömään tahtia mukavien tirolilaisrallien tahdissa. Meillä oli kuitenkin lopullinen kohde vielä edessä, joten lähdimme juuri kun huomasimme, että tilaisuus muuttuikin jumalanpalvelukseksi. Soittajat lähtivät breikille, pappi otti hommat hoitaakseen ja sai varmaan myös kahvia juodakseen.

Sola keskellä on Molingnon Pass, josta laskeuduimme viikko sitten

 Ylös kohti Grasleitenpasshütteä

Meni taas hiihtohommiksi ennen hütteä

Olemme joskus aiemminkin sattuneet vuorilla hüttelle, jossa on menot parhaimmillaan. Välillä hiljennytään vakavampien asioiden äärelle ja papin lopetettua musiikki raikaa taas vuorilla. Ne ovat hienoja kokemuksia ja niin oli tämäkin! Tällä kertaa K ei joutunut kuitenkaan mukaan esitykseen kuten joskus on tapahtunut.

 Grasleitenpasshütte

 Speckknödel mit Gulasch und Polenta mit Gulasch, bitte schön

Grasleitenhüttellä oli runsaasti myös paikallisia, jotka olivat varmasti tienneet, että tarjolla on hyvää livemusiikkia. Monet istuivat paikallaan jo aamulla, kun pysähdyimme hüttellä ja jatkoivat iloista aurinkoista päivää iltapäivällä, kun palasimme oman reissumme käytyämme Grasleitenpasshütteltä alaspäin. Jos kovin monta olutta siemailee niin täytyy olla kovaa porukkaa, sillä hütteltä on aika rapsakka matka takaisin alas laaksoon ja tarjolla ei todellakaan ole takseja. Parin tunnin kohtuullisen raskaan paluumatkan aikana ehtii hyväkin tunnelma laimentua, kun haitarinsoitto vaimenee korvissa? Maisemat taas kohdillaan

Reissumme pituudeksi tuli noin 21 km ja korkeusmetrejä oli vajaa 1500 metriä. Olimme periaatteessa valmistautuneet vähän enempäänkin, mutta Grasleitenhütten tapahtuma sai meidätkin istumaan siellä aiottua kauemmin ja tingimme reissumme pituudesta. Kohtuullinen patikkareissu tuosta tuli muutenkin ja hüttetapahtuma musiikkeineen oli taas jotain mitä voi muistella kotona tammikuun pimeinä talvi-iltoina.

Soittajille soppaa vaan olivat pojat kyllä oluensa ansainneetkin!Reittimme

6 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Aivan käsittämätöntä! :D Mahtavaa, että olitte kuvanneet videon, niin me täällä ruudun takanakin päästiin edes hieman tunnelmaan mukaan.

Jaaskarit kirjoitti...

Oli kyllä aika huikea tapahtuma ja olosuhteet olivat joka tavalla kohdillaan :) Mukava kokemus!

Anonyymi kirjoitti...

Aamun lukutehtävä suoritettu! Ihan vaan tiedoksi, että täällä sataa TAAS! Ei pääse edes penkkijumppaan, Pauli-ponteva lähti toki golfkisaan. Vähä jurppii. Pidelkää niitä ihania säitä siellä, että meillekin tulee kesä edes viikoksi.

Jaaskarit kirjoitti...

Yritämme pitää nämä kelit täällä. Ainakn nyt sääennuste näyttää todella hyvää niin pitkälle kuin pystyvät ennustamaan, 15 päivän trendikin on todella lämmintä...

Apen matkat kirjoitti...

Aika huisi meininki ja maisemat. :)

Jaaskarit kirjoitti...

Niin on Ape, täälläkin sitä riittää ihmeteltävää!!