20.6.2015

Gardajärveltä Tiers am Rosengarteniin

 Tervetuloa Tiers am Rosengarteniin!

Olemme siirtyneet tänään Gardajärveltä ensimmäiseen patikkakohteeseemme Tiers am Rosengarteniin. Autoradiossamme pizzeriamusiikki on vaihtunut iloisiin tirolilaisralleihin saavuttuamme lempikanavamme radio Tirolin kuuluvuusalueelle. Miksi italialaista iskelmää kuunnellessaan alkaa jo vartin päästä pohtia, että söisikö illalla pizzeriassa Quattro Stagionin vai Capricciosan? Olemmeko kuin Pavlovin koiria vai liittyykö tähän joku italialaisten pizzanvääntäjien juoni? No, nyt loppui Ti Amon kuuntelu ja olemme saapuneet haitarinrisoiton ja tirolilaisen pyttipannun alueelle.

 Vielä kuitenkin valokuvia Gardajärveltä. Seuraavat kuvat ovat Sirmionesta.
Perjantaina Gardalla olimme ajatelleet tehdä pienen patikan järven viereiselle Monte Baldo-vuorelle. Ajoimme ensin autolla noin 1300 metrin korkeuteen, josta patikkareitit lähtivät. Järvellä aurinko paistoi sinitaivaalta, lämpöä oli aamulla jo +30 ja ihmiset olivat onnellisen näköisiä. Reittien lähtöpaikan parkkiksella satoi vettä ja lämpöä oli ehkä +14 eli suomalainen juhannusmeininki. Lisäksi kohteemme vuoren huippu oli mustan sadepilven peitossa. Tunnustamme, olimme läskäreitä emmekä lähteneet patikalle vaan muutimme suunnitelmaa.
Päätös osoittautui oikeaksi ja ajoimme Gardan eteläiseen päätyyn ja kävimme Sirmionen kaupungissa lounaalla. Sirmione taitaa olla Gardan suosituimpia kohteita, sillä ihmisiä oli parkkipaikat ja vanhankaupungin kujat pullollaan. Palasimme Gardan kylään rantatietä ja näin tuli ajettua koko Gardan itäranta lyhyen lomamme aikana. Kauniita maisemia ja pittoreskejä pikkukyliä riitti yksi toisensa jälkeen. Gardajärvi on hieno lomakohde, jonne voisi joskus palata vähän paremmalla ajalla. Tänään lauantaina pohjoiseen päin palatessamme vastaamme ajoi pitkät jonot ruuhkaksi asti Gardan suuntaan. Bongailimme autojen rekkareita ja D näytti olevan ehkä yleisin maatunnus Gardalle ajavissa autoissa.


 Peschiera del Garda oli kaunis kaupunki paluumatkallemme.
 Lauantaiaamuna sanoimme Gardajärvelle näkemiin!

Parissa tunnissa ajoimme Gardalta Tiersiin, joka sijaitsee vajaat 20km itään Bolzanosta. Nyt pääsemme lomamme suorittavaan osuuteen ja ensivaikutelma Tiersertalista ja Tiersin kylästä on hyvä. Voi tulla jollekin yllätyksenä, mutta nämä meidän patikkakylämme eivät ole mitään metropoleja vaan yleensä erittäin pieniä tai vielä pienempiä kyliä. Upeiden vuorien ympäröimässä Tiersissäkin näkyi olevan pari kauppaa, pari ravintolaa ja hotellia, koulu, bensa-asema, kirkko ja täkäläiseen tapaan aivan älyttömän hieno hautausmaa eli puitteet onnistuneelle patikkalomalle ovat olemassa! Loppu on meistä kiinni eli heti huomenaamuna patikkakengät iskemään kipinöitä!

Daa-daa-daa-da-daa-da. Kiitää alla autostrada.
Brennerin tiellä kohti pohjoista.

Lopussa tiet kapenivat, mutta maisemat paranivat entisestään

 Hienoa päästä taas patikoimaan!
 Valokuva sisältää muuten tuotesijoittelua.


4 kommenttia:

Tiina K kirjoitti...

Oi, miten hienoja kuvia! Tiers vaikuttaa oikein lupaavalta alppikylälle ja maisematkin näyttävät olevan taattua Tiroli laatua! Mukavaa lomaa ja antoisia patikkaretkiä

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Tiina! Hyvältä vaikuttaa ainakin ensimmäisen vaikutelman perusteella:)

Anonyymi kirjoitti...

Blogit luettu kaihoisena heti, kun kotiuduimme Koskööstä, jossa muuten oli ihan sopivat juhannussäät, ei sadettakaan. 3 x uimassa, vesi +15!! Teillä siellä taas IHANAA🌞 -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Ei meillä täällä ole valittamista. On puitteet kohillaan emmekä kärsi vilua tai nälkää:)