1.7.2015

Kaunis Val di Udai

 Aamumme alkavat mukavasti. Kylän Bäckerei toimittaa joka
 aamu uunituoreet sämpylät  huoneistomme ovenkahvaan.

Tiistaina ajeleskelimme autollamme Val di Fassa-nimiseen laaksoon Mazzinin kylään, josta lähtee vaellusreitti mm. Val di Udain laaksoon. Linnuntietä matka olisi lyhyt, mutta siipiä ei toistaiseksi vielä ole. Eikä ajomatkakaan olisi mainittavan pitkä kilometreissä, mutta mutkaisilla ja jyrkillä vuoristoteillä ajeluun meni noin tunti. Olimme itsekin katselleet Val di Udaita ja isäntämmekin kehui reittiä kauniiksi, joten ei muuta kuin sinne! Lähdimme nousemaan kauniista Mazzinista

Ihan uskomatonta, paikalliset olivat järjestäneet meille juomapisteitä! Ei vaiskaan, osittain samalla reitillä kulki Val di Fassa-juoksu ja ystävälliset toimitsijat juottivat meidätkin.
Tarjolla oli jääteetä, colaa, appelsiinimehua sekä pikkuista energiapurtavaa.

Päätös oli oikea, sillä maisemat olivat jälleen kauniita ja ilma suosi. Vehreyttä ja vesiputouksia riitti välillä Dolomiittien kivikon vastapainoksi. Varsinainen kohteemme oli Antermoiahütte, joka (sekin) sijaitsee hienolla paikalla. Itse hütte oli remontissa, mutta ravintolapalvelut väittivät ihan kyltissä olevansa toiminnassa. No, havaitsimme pian, että henkilökuntakin oli remonttitunnelmissa ja suunniteltu lounas vaihtui mukana olleisiin omiin evässämpylöihin. Mukavaa vehreyttä vaihteeksi verrattuna Dolomiittien kivikkoon

Patikallemme tuli matkaa vajaa 15 km ja korkeuseroja noin 1200 metriä. Ajomatkaan meni hiukan aikaa, mutta Val di Udai oli mielestämme ehdottomasti käymisen arvoinen.


 Täällä ei ole hirveästi näkynyt murmeleita, mutta nyt osui kameraan ensimmäinen.
Muutamat muut livahtivat piiloon liian äkkiä.


Antermoiahütte on remontissa fyysisesti ja henkisesti

Antermoiasee 2495m. Oli sen verran hyisen näköinen, että uintireissu jäi
 suorittamatta. Oliko uikkarit turhaan mukana reissussa?

Sellagruppe

Marmolada
Google Earthin kuvassa näkyy hienosti kuinka vehreä alppiniitty yhtäkkiä
vaihtuu kivivuoriksi. Tuolla vihreillä alueilla oli murmelinkoloja vähän
väliä, mutta muutaman otuksen vain onnistuimme bongaamaan.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas hulppeet maisemat. Toivotaan, että meteo pitää paikkansa!

Jaaskarit kirjoitti...

Älä muuta sano! Tällä hetkellä ainakin ennusteet näyttävät hyvältä. Taitaa olla huippuhelle koko Euroopassa Suomea lukuunottamatta :)

Anonyymi kirjoitti...

Tamperetta on hellitty helteellä nyt muutaman päivän, nenä on siis esipoltettu täällä kertaalleen:) Huojentunein fiiliksin voi jättää ton yhden murmelin mummolaan ja rokkien kautta kipaista völjyynne. Mahtavaa!!!

Jaaskarit kirjoitti...

Täällä jo odotellaan vahvistuksia:) Mahtavaa, kun murmeli ei joutunut nyt toimenpiteeseen!