8.7.2013

Bensan hinta Itävallassa

Aamiainen terassilla. Kuulostaa ja näyttää lomalta!

Edellisen patikkabloggauksen jälkeen olemme ottaneet rauhallisemmin sunnuntain ja maanantain. Pari lepopäivää on käytetty huoltohommiin ja pikkuvaivojen hoitamiseen. Compeedin laastariporho on taas pariakymppiä äveriäämpi, kun kävimme Matrein Bibassa ostoksilla. Ei, ei ostettu enää Twin Plackerseja.

 Kuva kertoo kaiken sunnuntaiaamumme rattoisuudesta.
Immer wieder Sonntags ja K:n supersuosikki Hansi Hinterseer.

Sunnuntaina soimme itsellemme todellisen loma-aamun ja katselimme Immer wieder Sonntags-nimisen musiikkiohjelman Saksan telkusta. Todellista saksahumppaa ja Stimmungia Freiburgin lähellä sijaitsevasta Europa Parkista, jossa aurinko paistaa näköjään aina.

Niittykukkia Gotschaunalmilla

Ei sitä sunnuntaina kuitenkaan ihan jouten oltu. Musaohjelman jälkeen lähdimme käymään välipalalla tutulla Gotschaunalmilla. Matkaa sinne tulee edestakaisin 10 km ja nousumetrejä 700. Sama kuin kävisi Turussa Denniksessä pizzalla pyhänä?

Stimmung und Ruhe. Viilistä ja lekottelua.
Snäkäriä tirolilaisittain. Juusto- ja kinkkuleivät.

Almilla oli kiva tunnelma. Juuri saapuessamme joku poislähtevä seurue viritteli moniääniset alppiserenaadit kiitokseksi tarjoilusta. Paikalliset näkyvät tietysti tuntevan kaikki toisensa ja pöydissä oli runsaasti porukkaa. Sen verran helppokulkuinen reitti almille on tietä pitkin, että jostakin pöydistä vähän väliä kajahdelleet selkäkeikkanaurut saivat selityksensä, kun näimme tarjottimella olleiden tyhjien snapsilasien määrän.

 Tämä saksalaisporukka piti hauskaa ja sai vielä
paluumatkallaankin rinteen kajahtelemaan naurusta.

Maanantaina kävimme autoilemassa vuorten toisella puolella Defereggentalissa. Ajoimme laakson päähän saakka lounaalle ja paluumatkalla joimme kakkukahvit kauniissa St. Jakobin kylässä. Ihan hieno laakso, mutta mielestämme Virgental näyttää vielä paremmalta.

Maistuvaa paakkelsia St Jakob in Defereggentalissa.
St Veit on muutaman pihan kokoinen kylä.

Asuintalomme sijaitsee BP:n bensa-asemaa vastapäätä ylhäällä rinteessä. Loman alkupäivinä ihmettelimme usein, kun naapurit tässä vieressä viettävät niin runsaasti aikaa parvekkeillaan huoltsikalle katsellen. Syy siihenkin selvisi, sillä huoltoasema on kylän vilkkain keskus. Voi tarkkailla kuka tankkaa ja kuinka paljon? Kuka tulee traktorilla ja kuka henkilöautolla?

Sunnuntaiaamuna oli huoltsikalla museotraktoreiden
kokoontumisajojen startti.

Meihin tämä huoltoaseman tarkkailuharrastus ei onneksi ole tarttunut. Se nyt vielä puuttuisi! Aikuiset ihmiset tiirailevat huoltsikalla kävijöitä! Tänään hinnat ovat muuten vaihtuneet klo 17.30 mennessä kolme kertaa. Aamulla tavallinen Super maksoi 1,469e/l, keskipäivällä 1,419e/l ja nyt iltapäivällä 1,439e/l. UltimateSuper on 10centtiä/l kalliimpaa ja sillä pääsee nopeammin, korkeammalle ja pitemmälle. Olemme lomalla ja meille riittää tavallinen Super. Diesel on maksanut oikeastaan koko ajan 1,399e/l.

Pihalla on neljä bensamittaria ja yllättävän usein syntyy tankkausjonoa. Oikeastaan ihan turhaan, sillä monesti kaksi vasemmanpuoleista mittaria olisivat vapaana, mutta autoissa on tankit oikealla. Eivät viitsi näköjään ajaa pihaan toisesta liittymästä ja tulla keula päinvastaisesta suunnasta vapaille mittareille. Ei kylän väellä näy kai sitten täällä kiire olevan ja kivahan se on jutella kavereiden kanssa tankkausvuoroa odotellessa.

"Jaa, Günther kävi tänään BP:llä näköjään rattorilla"

BP:lla on kaksi eri myyjää. Nuorehko tyttö ja vähän vanhempi mies. Voisivat olla ehkä myös sisaruksia vaikka on vähän ikäeroa. Jotenkin tuntuu, että pitää olla kolmaskin myyjä, mutta hän on ehkä lomalla. Ei tuo voi kahdella pyöriä läpi vuoden. Omistaja asuu naapuritalossa ja pyörii huoltamon pihassa aamusta alkaen, mutta ei itse ole kassan takana. Aina lippis päässä. Pihalla on sini-valkoisessa pakastimessa myynnissä jäätelöä ja muita kylmätuotteita. Pakastin jää yöksi pihalle, mutta suljetaan kylläkin Abloyn riippulukolla iltaisin klo 22.00. Pyydettäessä voimme toimittaa normaalin 95Superin päiväkohtaiset hinnat reilun viikon ajalta. Huomenna paluu arkeen. Ohjelmassa patikkaretki Kals am Grossglocknerille.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ristus, ku teillä on nuo välipalaretketkin kuin ryhmä Rämön kokopäiväretket, josta reidet jo huutaa hoosiannaa! Kiva katsaus Itävallan polttoainetilanteeseen. Kakut näkyvät olevan tosi herkullisia, niitäkin kannattaa kuolaten odotella vielä 5 viikkoa.

Olin mäkin eilen luonnos, ensimmäiset 9 reikää pelattu golfia, mukavalta tuntui. Take care out there!
-L-