26.6.2013

Auf Geht's!


Eli menoksi, sillä vuoret kutsuvat ja Tiroli odottaa Jaaskareita. Matkalaukut ovat nielleet aika lastin urheiluvaatteita ja niille saamme toivottavasti käyttöä tulevina viikkoina Itävallassa. Lentoreittimme menee totuttuun tapaan Frankfurtin kautta Innsbruckiin, josta otamme vuokra-auton. Ensimmäinen kohteemme on Achensee, jonka Maurach-kylään majoitumme pariksi yöksi. Toivottavasti säät sallivat tehdä jonkinlaisen vaelluksen jo siellä.

Vaeltajien odottavaista mieltä varjostaa tällä kertaa hieman K:n jalkavaivat, mutta toivomme niistä huolimatta pääsevämme hienoille näköalareiteille.

Achensee sijaitsee Inn-joen laakson tuntumassa lähellä Innsbruckia (40km). Se on kulttikohde, johon mennään katsomaan hienoa järveä, jonka ympärillä vuoret kohoavat. Toivottavasti me saamme kohota myös järven yläpuolisille rinteille ja nähdä paikkaa myös korkeammasta perspektiivistä.

Säästähän se taas on kiinni. Tirol on ennusteen mukaan tulevina päivinä epävakaisen sään aluetta, joten tutulta kuulostaa.

Matkamme pääkohteet. Aluksi Virgen ja sitten Jerzens Pitztalissa.
Itävallan vuoristotiet ovat luonnon armoilla. Kivi-, maavyöryt, katkenneet puut, ym. saattavat viivästyttää matkan tekoa. Aiemminkin olemme odotelleet jonossa, kun tiepartio on lakaissut pienehköjä maanvyörymiä tieltä. Tällä kertaa isompi luonnonilmiö vaikutti matkasuunnitelmiimme. Suorin tie tulevaan kohteeseemme Virgentalin on nyt tukossa massiivisen maavyöryn takia. Felbertauern-tunneliin johtavalle tielle valui toukokun puolivälissä sellainen määrä alppiainesta, että tietä ei saada kuntoon pitkiin aikoihin. Väliaikaista tietä kaavaillaan valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Felberntauern-tunneli on tärkeä yhdysväylä Alppien pohjois- ja eteläpuolen välillä. Nyt kun tunneli on pois käytöstä, ovat muut Alppien ylityskohteet suuremman kuormituksen kohteena. Vaihtoehtoina ovat Brennerin sola Italian kautta, Grossglocknerin alppitie, junaväylä Gasteinin laaksosta Böcksteinista Mallnitziin.

Olemme saaneet tietoa tulevasta Virgentalin majoituspaikastemme, että saamme alennusta Grossglocknerin tien tullista näyttämällä majoituksemme varausvahvistusta. Toivomme kaunista säätä, jotta Itävallan korkeimman huipun ohitus autolla näyttäisi meille myös upeita maisemia.


Laukut on nyt ladattu ja lähdön odotus kihelmöi.Ensimmäisillä alppireissuillamme saimme rokotuksen tirolilaisuuteen. Volksmusik on käsite, jota Tirolissa on vaikea sivuuttaa. Satuimme sen verran useasti elävän musiikin paikkoihin, joissa yleisö (mekin) intoutui lyömään tahtia hanuri- tai viuluvirtuoosille, että tirolaismusiikista tuli alppilomiemme symboli. Jodlaus on näille näköjään yhtä helppoa kuin meille ratiritiralla.

 Tämä on superkamaa! Tätä on Tirol.
Kuuntele linkistä mahtijodlaus!

Ensimmäisenä Alppikesänämme olimme Söllissä, jossa juhannusaattona satuimme taukopaikalle, jossa K:lle oli pesti jo valmiina. Almin emäntä valitsi orkesterinsa kokoonpanoon selvästi rytmitajuisimman percussionistin. Kun muut orkesterin jäsenet oli almin väestä pestattu esitykseen, niin meille muille kolmelle jäi tanssijoiden ja taputtajien osa.

 Pocahontas ja soittimensa. Alla ääninäyte.
 Jossakin vaiheessa K:n hiusjuuret ovat laiskistuneet tuon jälkeen.



Band standl.
 K:lla on kyllä rytmi veressä.
 Kannattaisiko ruveta ammattimaiseksi hüttemuusikoksi?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve, ei muuta kuin jalka jäähän ja eteenpäin. Aloitin tänään kesäloman, joten nyt on aikaa odotella päivityksiä ja a:n loman alkamista. IsoM

Jaaskarit kirjoitti...

Näinhän me tehdään! Hyvää lomaa teillekin ja nauttikaa helteistä. Itävallassa on ainakin tällä hetkellä selvästi viileämpää.

Anonyymi kirjoitti...

Luettu on ja oli tuttua kuvaa!!!
Ja laitoin sen liikettä niveliinkin suosikkeihin, että voin ajan kanssa lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Joko Kari teki sopimuksen keikkailusta?
t. L ja A

Jaaskarit kirjoitti...

Neuvottelut ovat vielä kesken, mutta osapuolet ovat lähentyneet toisiaan huomattavasti. Rahasta, autoedusta ja asunnosta on jo päästy sopimukseen, mutta kivenä kengässä vielä hiertää kuinka monta tirolilaista pyttipannua saa ilmaiseksi viikossa. Lämmintä kesän jatkoa teille!!