28.6.2013

Achensee

Alppikesämme alkaa jo perinteisesti tästä kuvasta.
 Onneksi lentäjä oli lisenssinsä arvoinen ja osasi 
laskeutua taitoa vaativalle Innsbruckin vuoristokentälle.

Tiroli on ottanut innokkaat ihailijansa vastaan aika kylmäkiskoisesti tänä vuonna. Ensimmäisen vuorokauden aikana olemme saaneet sadetta ja sateettomina hetkinä pilvet ovat maanneet sen verran matalalla, että kauniit alppihuiput ovat vielä enimmäkseen piiloutuneet pilviverhojen taakse. Kyllä ne siellä kuitenkin ovat ja kyllä ne tulevan kuukauden aikana vielä esiin tulevat, tiedämme sen kokemuksesta! Lauantai on vielä epävakainen, mutta sen jälkeen pitäisi parantua. Toivomme niin.

Autosta matkalla Jenbachista Achenseelle.

Matka on muuten alkanut hyvin ja ongelmitta. Lento Innsbruckiin oli taas miellyttävä kokemus. Arvostamme suuresti Innsbruckin kentän pienuutta ja helppoutta. Vajaa puoli tuntia lentokoneen laskeutumisesta ja istut jo vuokra-auton ratissa Inntalin autobaanalla. Aivan mahdottoman helppoa ja mukavaa.
Pertisau ja Achensee

Achensee on kaunis, mutta nyt olemme joutuneet tyytymään riisuttuun versioon, kun turkoosia järveä reunustavat vuoret tai niiden huiput makaavat piilossa. Varmasti upea paikka hyvällä ilmalla.

Falzthurntal

Tulva (Hochwasser) on tehnyt täälläkin massiivisia maansiirtotöitä

Tänään kävimme kesän ensimmäisen "patikkareissun". Pilvien, ajottaisen sateen ja K:n jalkavaivojen vuoksi emme lähteneet korkeille reiteille vaan lähdimme perinteiselle laaksokävelylle. Hotellimme Pension Rotspitzin emännän suosituksesta kävimme Falzthurntalissa ja Gramaialmilla lähes tasamaan reissulla. Nousua ja laskua tuli parkkipaikalta vain reilut 400m ja matkan kokonaispituus oli noin 24 km. Ei tuota voi alppipatikaksi laskea, mutta tänään oli turha lähteä puskemaan ylös sadepilvien sekaan.
K Gramaialmilla

Näkymiä alamäkeen kohti Achenseetä

Huomenna siirrymme matkamme ensimmäiseen varsinaiseen kohteeseen eli Itä-Tirolin Virgentaliin ja Virgenin kylään. Grossglockner Höhenstrassen seinäjyrkissä ylämäissä Jane voi ajankuluksi seurata kumpi kiihtyy enemmän, K vai laiskan oloinen Fiat Punto?

 Aurinkokin pilkahti juuri lounasta odotellessa Jausenstationilla

Tuo kuvassa näkyvä kaveri muuten julisti vartti
 aiemmin aikovansa syödä tällä reissulla terveellisesti.
 Olihan siinä kahden gramman salaatti keventämässä
 leberkäseä ja paistettuja pottuja. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitihän tämä ehtiä lukemaan ennen junalle lähtöä. Siitä se alkaa taas tämä eläminen kanssanne matkalla. Kari, ota välillä wienerschnitzel, se on kevyttä!
Mun jännitysmomentti on vain, että pääseekö asemalle tasamaata kastumatta. Jää vähän uupumaan 24 kilometristä, mutta jääköön nyt tältä päivältä. Hyvää päivää!!! -L-

Anonyymi kirjoitti...

Servus,

Ensi kesänä Achensee kutsuu, olisi pari kysymystä. Oletteko Facebookissa, laittaisin privaatisti, tai sähköpostilla.

Kolleegat Itä-Suomesta

Ari

Jaaskarit kirjoitti...

Servus vaan, huomasimme kommenttisi vasta nyt. Emme ole Facebookissa, mutta laita s-postia osoitteeseen japutti@luukku.com. Kerromme ihan mielellämme sen mitä tiedämme!

J & K