24.12.2012

Värikäs Barbados


 Amarit sen tekevät. Ryhdymme tuomaan Suomeen kuvassa näkyviä sukkahousuja.
 Ennakkotilaajille kaupan päälle henkilökohtainen kotiinkuljetus ja
 samanlainen keltainen paita kuin rouvalla.

Pari viimeistä päivää olemme tutustuneet Barbadoksen etelärannikolle. Lauantaina kävelimme saaren pääkaupunkiin Bridgetowniin, minne tulee matkaa hotelliltamme noin 5km. Olipa muuten paikka! Varmasti värikkäin kaupunki missä olemme olleet koskaan. Buenos Airesin kävelykatu Calle Floridakin kalpenee Brigetownin kävelykadun väri-ilotulituksessa!

 Jokanaisen perusnuttura

Kävelykadulla tuli tunne "kuka ei kuulu joukkoon"?
Lisätkää tähän vielä äänet mielikuvistanne
Täällä on varmaan kiellettyä pukeutua harmaaseen eikä kaupoista kuuluva reggae-rytmi huononna fiilistä. Uskomaton paikka. Meille Bridgetown oli jopa pieni shokki rauhallisten päivien jälkeen, joita olemme viettäneet täällä pienen matkan päässä. No, äkkiä sopeuduimme ja pian olimme kuin kanat vedessä.

The Bridge

The Bridgehouse
Barbadoksen kansalainen ja parlamenttitalo

Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä saaren kaakkoiskulmalle Crane Beachille, joka kuulemma jokaisen Barbadoskävijän kuuluu nähdä. Suunnitelmaan tuli kuitenkin ylipääsemättömiä esteitä. Cranelle ei päässytkään bussilla ongelmitta etenkään näin pyhänä ja hotelivirkailijalta oli pudota tekarit, kun kysyimme, että missä on lähin pyörävuokraamo? Ei ole kuulemma kukaan koskaan aiemmin halunnut vuokrata pyörää. Joku vuokraamo tiedettiin olleen kulmilla joskus, mutta respan tyttö arveli sen lopettaneen vähäisen kysynnän vuoksi. Ei sitten vuokrattu pyöriä mekään.

 "Don' be shy" kalanperkaaja kutsui meidät juttusille

 
Pakaralihas juntturassa?

 
Matkalla Silver Sandsille

Muutimme suunnitelmaa ja menimme paikallisbussilla Oistinsiin, josta kävelimme Silver Sands-nimiselle leijasurffareiden suosimalle rannalla. Kävelyä kesti sen verran pitkään, että välillä epäilytti päädytäänkö tässä minnekään. Tiekin loppui, mutta rantaa myötäilevä kävelypolku johti viimein kohteeseemme. Reilun tunnin kävelymatka tuli Oistinsista. Viimein päädyimme kauniille rannalle ja matkalla näkyi hienoja rantanäkymiä.
 Perillä Silver Sands on surffaajien suosiossa
 Täällä paikallisetkin leikkivät rannalla. Hiekkasota näyttää olevan kivaa.


Paikallinen bussikulttuuri ansaitsee oman kappaleensa blogissamme. Täällä kulkee virallisia busseja ja sitten jotain vähemmän virallisia pakettiautoja, jotka ovat myös tunnettuja julkisia liikennevälineitä. Näissä pakuisssa on sen verran aktiiviset sisäänheittäjät, että jos kävelee ajatuksissaan niin saattaa tulla heitetyksi sisään vaikka ei olisi menossa mihinkään. Toisaalta kyyti maksaa 2 Barbadoksen dollaria eli noin 75 centtiä matkasta riippumatta, joten sillä kyydillä voi ajella vaikka ei olisi menossakaan mihinkään. Lisäbonuksena tulee tajunnanräjäyttävää reggaeta ämyrit kaakossa ja rastatukkien heilumista rytmin tahtiin pakettiauton täydeltä. Jos et silloin tajua olevasi Karibialla niin et koskaan!

 
Barbadoslaiset piilolinssit. Jouluhassuttelua näkyy kaupan kassallakin.

Siinä on ihan perusrastaa. Dreadlocksit ovat kuulemma helppohoitoset.
 Täällä herrat eivät ilmeisesti kärsi kaljuuntumisesta kovin suuresti.


Pyörän vuokraamisen lisäksi toinen takaisku tuli auton vuokraamisesta. Seuraavat vapaat vuokra-autot saarellamme on saatavilla kuulemma tammikuussa! Silloin me jurnutetaan jo Yariksella Suomessa. Joko täällä on liikaa turisteja tai liian vähän vuokra-autoja. Eli lystikkäät bussikyytimme reggaen ja rastojen seurassa saavat jatkoa. Ei siinä mitään, sillä se on oikeasti mukavaa. Olisipa vaan rastat.

Jaa, että olemmeko muistaneet "laimata"? To lime tarkoittaa siis chillailua, rentoilua, hyvää ruokaa ja juomaa, naureskelua, hauskaa elämää. Don't worry, olemme!

"Laimausta" parhaimmillaan.

Hyvää joulua!


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jouluaaton aamukahvit juotu ja blogi luettu! Kyllä te yhden loman pärjäätte ilman autoa ja fillareita! Täällä -17 ja joululaulut kaikuvat radiosta. Ajattelin Maaritia ja Saanaa, jotka just pitäis laskeutua Bangkokiin. Ovat perillä vasta puoleltapäivin meidän aikaa. Joulu se on teilläkin, kyllä se kelpais meillekin!!! Yritetään skypetellä.
-L-&-P- (ihanasti tulee hiljaa lunta)

Jaaskarit kirjoitti...

Täällä on käyty taas aamulenkillä ja meressä uimassa. Joka aamuinen operaatio ja piristää mukavasti. Oikein hyvää joulua ja osuisimmeko Skypeen yhtä aikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Voi mä kirjoittelin pitkän tarinan ja samassa kun sen julkaisin se katosi kuin aalto Karibianmereen. Eli siis Feliz navenad täältä hämärän hyssystä, joulurauha on säilynyt toistaiseksi vaikka Matti ei puuromantelia saanutkaan. Erikoista ettei saarelta löydy fillareita, mutta koittakaahan lainata jostain longboardit, niin pääsette skeittaillen limettelemään:) Tilaan ehdottomasti Amareita, Matti ei välitä kun oli juuri hankkinut uudet;) Ihan mahtavan oloinen tunnelma, täällä kun on tottunut Jouluna kuuntelemaan vähän paatoksellisempaa veisuuta. Tuo merikin on pakahduttavan turkoosi. Nauttikaa olostanne ja hyvä tietää että siellä on kaikki hyvin! Vi hörs, pus och kram! Niin ja Likasta sen verran, että tehokkaasti se imuroi keittiötä tauotta, ja kyllä ihmetyttää onko se noin kiltti mitä pakettien määrä antaa ymmärtää:) -Sunnyt

Anonyymi kirjoitti...

Heyy, tiesittekö että maailmantähti Rihanna hengailee parhaillaan Barbadoksella, sooo cool:)!!!-Sunny

Jaaskarit kirjoitti...

Hellou!
Paatoksellinen joulu on täällä yhtä vieras käsite kuin joulupöytä ilman kinkkua Suomessa. Jouluhan on ilon juhla. Joka paikassa on iloisia ihmisiä ja reggaesovitetut joulubiisit kaikuvat. Tänään taas ajauduimme Bridgetownin pyörryttävälle kävelykadulle. Väkeä oli kuin meren mutaa. Ajelehdimme ihmisvirrassa menoa ällistellen. Suosikkituote näkyy olevan kynnysmatot ja wc-mattosetit.
Ne varmaan uusitaan aina jouluna! Siellä ällistellessämme yhtäkkiä hyväntahtoinen ääni kuuluu takaamme: "Hope your enjoying your Christmas eve and Christmas Day on Barbados!" Pulleahko tumma täti ohitti meidät ja taas tuntui olevansa tervetullut tälle saarelle.

Iltapäivän limetys lähirannan baarissa kääntyi elämykseksi, kun mereltä tuli päälle hermeneuttinen sade. Koska sade näytti vain jatkuvan, pyysimme baarin henkilökunnalta muovikassin kameran suojaamiseksi ja lähdimme sukeltamaan kohti hotellia. Vettä tuli ja paikoin jouduimme kahlaamaan syvissä lätäköissä.

Likkaa on kyllä täällä spekuloitu tauotta. "Mitäkähän Likka tuumais noista tyrskyistä. Mitenkähän Likka etenisi tässä upottavassa hiekassa..."

Mukavat pyhät teille ja meilla alkoi sukkahousukaupan etsintä!
t. Jane

Anonyymi kirjoitti...

Moi, käy lämmin henkäys talvisäässä :-) ?. Mukavaa Tapaninpäivää ja uuden vuoden odottelua!

jukka

Jaaskarit kirjoitti...

Mukavaa loppuvuotta myös teille!!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ollut Kakilla mukana jalkapalloa yhessäkään kuvassa, eli taitaa olla vaikeaa mahtua Kemin veteraani-joukkueeseen. No kesään on vielä aikaa,terveisin jupe ja muut koukkupolvet

Jaaskarit kirjoitti...

No peruskuntokaudellahan sitä vielä onneksi mennään. Ja ehän se koskaan unohu mitä on joskus Kemin kentillä oppinut...