27.12.2012

Reggaeta ja Respectiä

Bridgetownissa on hauskoja baareja suoraan ajoradan ja jalkakäytävän yläpuolella.
 Sieltä tuntuu olevan mukava huudella herjoja tutuille ja tuntemattomille.

Blogitoimituksen jouluvapaat ovat takana. Jouluaattona oli ihan normaalin oloinen päivä ja useimmat kaupat olivat auki iltaan saakka. Kävimme katsastamassa Bridgetownin aattohulinoita. Teemana täälläkin näkyi olevan kaupanteko ja shoppailu. Useat näkyivät myös siirtyneet nauttimaan joulutunnelmasta suoraan olut- tai rommipullosta.

 Joulun ehdoton hittituote Bridgetownissa ovat vessamatot!
 Täällä on ilmeisesti tapana vaihtaa vessamatot aina jouluna.
Tässä liikkeessä oli varmaan huipputarjous, sillä jono ulottui kadulle saakka.

Joulupäivänä lähes kaikki kaupat ja ravintolat oli suljettu. Hotellimme tarjosi vierailleen joulupäivän brunchin. Buffetpöytä oli runsas ja tarjolla oli kalkkunan ohella myös kinkkua. Sorrel on paikallista joulujuomaa, joka maistui kylmältä glögiltä. Tänään tapanina on selvästi vilkastunut ja tuntuu, että porukkaa on nyt enemmän kuin ennen joulua.Tunnelma on ollut joulumaisen mukava ja rento. Porukat ovat "laimanneet" rannalla ja monet ovat pukeutuneet tonttulakkeihin. Aurikovarjoihin on ripustettu kuusenkoristeita ja kimallenauhoja.

Santa Himself. 
Emme  ole ilmeisesti "laimanneet" liikaa tai ainakaan aiheuttaneet pahennusta,
 koska Santa antoi meille joulukarkit.

 Joulumuori oli pukeutunut kevyehkösti

Lomamme alkaa olla puolivälissä ja Barbados on sulattanut ehkä hieman epäluuloiset sydämemme. Kaunis saari ja ilmasto on mainio. Täällä ei ole niin tukahduttavan kostean kuuma kuin Aasiassa. Emmekä ole missään aiemmin nähneet näin kauniin turkoosia merta. Se on ihan häkellyttävä. Täällä on siistiä ja turvallisen tuntuista. Ihmiset hymyilevät ja kehottavat nauttimaan lomastamme Barbadoksella. Julkisilla paikoilla on tupakointi kielletty ja on mukavaa, kun joku ei kadulla koko ajan kärytä edessä tai takana kuten Suomessa.

 Hotellimme Pirate's Inn tarjosi asiakkailleen ilmaisen joulubrunssin


 J brunssilla
Tapanina kävimme saaren länsirannalla ja totesimme olevamme tyytyväisiä, kun valitsimme kohteeksi saaren etelärannikon. Bussimatkat Speightstownin lähistöllä oleville Mullins Beachille ja Gibbes Beachille olivat jo tutuksi tullutta barbadoslaista peruskamaa. Reggaeta ja Respectiä. Täällä on bussin radion volumenapissa tasan tarkkaan yksi asento ja kuskit ajelevat periaatteella "linjuriauto on maantien ässä". Nyrkin rystysiä painetaan kevyesti vastakkain ja vakuutetaan Respectiä. Pyydämme tutuilta ymmärrystä jos kotiin palattuamme niskamme nyökkyvät vielä pari viikkoa pään sisällä pauhaavan reggaen tahtiin. Respectiä, please!
 Tapaninpäivän maisemia

Mullins Beach länsirannikolla lähellä Speightstownia
"Linja-autossa on myös tunnelmaa" ja reggae soi KOVAA!

Täällä on seurattu muuten paikallisia uutisiakin. Pop-tähti Rihannan asunnolle oli joku turisti yrittänyt tunkeutua. Paikallinen virkavalta etsii herraa, jonka epäillään olevan saksalainen. Laulaja asuu kuulemma täällä ja varmaan jossain lähiössä kerrostaloyksiössä.

Bussimatkan jälkeen menimme odottamaan kuulomme palautumista Bridgetownin satamaan
 
 Auringonlasku Karibianmerellä

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogi on luettu jo ennen kuutta! Kivastihan teillä joulu meni, erilailla kuin Suomessa. Nyt on arki alkanut. ja onneksi jouluruoat melkein syöty!!
yritän katsoa oletteko kuinka skypessä, sais vähän jutella enemmän. Hyvät jatkot!
Maaritilla ja Saanalla menee hyvin Phuketissa, tuli eilen facebookiin viestiä.

Anonyymi kirjoitti...

Loskaista ehtoota! Näin se sitten pajahti arki päin naamaa ja tyämaalle oli vääntäydyttävä. Likka oli murheen murtama, kun mummola lähti takas Tampereelle ja snoukkailukin kävi hankalammaksi tuolla vesilössössä. On sitä kyllä hemmoteltu viisi päivää, tauotonta vatsanalusrapsutusta ja välipalojakin ihan eri lailla kuin arkena:) Tuo Barbadoksen asenneilmasto tekisi kyllä terää yhdelle jos toiselle suomalaiselle jöröttäjälle. By the way katottiin eilen Klovni, todellakin Borat kalpenee..ja Matti tuskin koskaan tokenee elokuvan viimeminuuttien jättämistä traumoista! Hauskoja lomapäiviä, K:kin ehtii vielä laitattaa rastat matkamuistoksi:)

Jaaskarit kirjoitti...

Howdy!
Elekääpä ny masentukaa siellä kotimaassa. Suomi on tuhansien järvien maa ja keskiyän aurinko paistaa ;-)

Leenalle: jouluruoka huipentuu vasta loppiaisen hernekeittoon, joten kyllä kai niitä vielä sinne asti piisaa? Skypeen ei ole parina aamuna ehditty, kun on oltu aika tiitteränä että ehdittäis busseihin ja reissuhin. Ehkäpä huomenna (28. pvä)?

L&L&M: Kun hoitotäti ja -setä palaavat, laitetaan Likalle vähintäänkin pampulaletit karibian tyyliin. Koittakaa keksiä jotain menoa niin likka pääsee naapuriin hemmoteltavaksi. Jos ei nyt ihan mummolaa, niin melkein! Tänään ja eilen on täällä ollut kova aallokko, joka on heitellyt vähän hiekkaa kulkureittien reunamille ja vesi on käynyt korkealla rannoilla. Ei liene kuitenkaan ihan loskaan verrattava epämukavuus.

Työtsemmpiä, Laura, ja kohtahan on jo uudet pyhät!

t. J

Anonyymi kirjoitti...

Lavvantai-iltoo, siellä jo kohta aamu sarastaa! Toiveenne toteutuu, varattiin keväälle pieni Pariisin pyrähdys joten yökyläilijä olisi hoitajia vailla:) Ja varmasti jo aikasemminkin komedienne tulee teitä viihdyttämään. Mennään huomenna Ruissaloon maggaranpaistoon, ettei luolakoira aivan vieraannu luonnosta:) Tänäpänä oli niin paha crossfitti että ei kahdetkaan päikkärit meinanneet riittää elpymiseen! Te ootte varmaan jo tunnistamattomiksi ruskettuneet, on kyl respectin paikka kun siellä lomallakin jaksatte sporttailla. Onko mitään kulinaristisia huippuhetkiä osunut kohdalle? Hyviä lomapäiviä sandaalit sannassa 8)

Jaaskarit kirjoitti...

JEEEEEE! On meilläkin jotain mitä odottaa keväälle! Mahtaakohan se Likka olla kiinnostunut siitä makkaranpaistosta..? On me käyty joka aamu lenkillä, mutta ihan aina ei ole jaksanut juosta. Jotain kuitenkin ja se on mukava tapa aloittaa päivä tuossa rannan hienolla boardwalkilla. Täällä on ollut ruoat ihan kauttaaltaan hyviä. Yksi mexikaani oli pettymys, mutta muuten voi kiittää.Eilen illalla syötiin aivan mahtavat pastat alkuruokineen ja oluet lisäksi. Oli tähän asti matkan kallein ruokailu eli yhteensä n. 42 euroa.Täällä pystyy syömään ihan kohtuulliseen hintaan hyviä ruokia, mutta on sitten niitäkin paikkoja, jotka on joidenkin muiden kukkarolla kuin meidän.Lämpimät terveiset koko kokoonpanolle!