25.12.2015

Hienoin joulupäivä koskaan?

 
 Bayrischzell

 Ihan huikee joulupäivä

No, otsikko voi olla vähän raflaava, mutta onhan siihen laitettu loppuun kysymysmerkki lausetta pehmentämään. Joka tapauksessa tänään on ollut aivan mahtava joulupäivä täällä Baijerissa. Ilma oli kuin morsian ja pääsimme harrastamaan rakasta patikointiamme ihan sydämemme kyllyydestä. Ja missä maisemissa, aivan huikeissa!


Tässä ohitimme baijerilaisäijän, jota otti pattiin,
 kun suomalainen nainen meni ohitse heittämällä


Outoa fiilistä luo se tosiasia, että parhaillaan täälläkin pitäisi olla runsaasti lunta. Alppikukkaset puskevat epäuskoisesti kukintoja kohti aurinkoa. Onko nyt kevät? Polut ovat paremmassa kunnossa kuin monesti kesällä ja lämpöä riittää. Hotellimme tarjoilija tiesi, että 3. päivä tammikuuta tulee lumi, joten meidän ei tarvitse harkita suksien vuokrausta.


Ihan Bayrischzellin keskustasta lähtee patikkareitti Wendelstein-nimisen vuoren huipulle ja sinne tulee nousumetrejä vajaa 1000. Opasteen mukaan matkaan pitäisi käyttää aikaa 3t 45 min, mutta meillä pitää sen verran kiirettä täällä, että nousimme Wendelsteinhausille kaksi tuntia arvioitua nopeammin. Käytimme sitten ne pari tuntia syömiseen ja maisemista nautiskeluun. Oli aivan mahtavat puitteet joulupäivän viettämiseen. Ei nyt voi varmuudella sanoa oliko se hienoin joulupäivä koskaan, mutta ainakin yksi upeimmista maisemien ja sään puolesta!

 Wendelsteinhaus 1740m Wendelsteinille tulee kahdesta suunnasta sekä hissi että hammasratasjuna,
joten porukkaa oli yllin kyllin joulupäivää viettämässä.Täältä alkavat Alpit. Koko komeus oli näkyvissä etelään päin
Edesssä esimerkiksi Tauernvuoristo.

Oikeastaan tässä päivässä oli vain yksi vika. Meillä on lomaa vielä jäljellä vajaa viikko ja tästä on oikeasti todella vaikea pistää paremmaksi. Ihan huikeeta.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, ei ole panna paremmaksi millään kuvalla! Upeeta, niin upeeta😬 Vähän käyp katteeks, ku täällä tuli vesikeli ja liukkaus😈 Hyvää joulua edelleen sinne!

Jaaskarit kirjoitti...

Ei tästä pane paremmaks vaikka haluais tai sitten pittää tulla tänne

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

No kyllä nuo maisemat meidän Etelä-Suomessa vietetyn sateisen joulupäivän pesee ihan 6-0! Hurjaa, ettei sielläkään ole lunta, mutta sen samaisen sääilmiön aiheuttamaahan se taitaa olla, joten loogista sikäli. On nuo vuoret vaan upeat. Hyvää tulevaa vuotta teille! :)

Jaaskarit kirjoitti...

Ei ole täälläkään lunta tosiaan ja on kuulemma ihan poikkeuksellista. Olimme varautuneet jopa hiihtämään, mutta ei nyt sitten tarvikaan:) Oikein hyvää tulevaa vuotta teillekin ja hienoja reissuja!