19.12.2015

Jouluksi reissuun?

 " Ei kai se oo mikkään pakko sitä joulua siellä pimiässä nyhyjöttää"?

Joulu on merkinnyt meille paitsi lomaa Janelle niin myös monesti mahdollisuutta päästä reissuun. Aika monena vuonna se on onnistunut joko niin että olemme olleet sekä joulun että uudenvuoden matkalla tai sitten jotain pienimuotoisempaa. Katselimme matkailuhistoriaamme ja mukavan monena vuonna jouluherkkuja on nautittu muualla kuin kotona tai sitten kotona syötyjä kinkkuja on lähdetty sulattelemaan maailman turuille.

 Digikamera-aikakauden ensimmäinen joulureissu oli Prahaan vuonna 2004. Ajoimme Helsinkiin tapaninpäivän aamuna ja YLE uutisoi tsunamista, mutta suomalaisia ei ollut kuulemma kateissa.

Vuonna 2005 Antwerpenissa joulumyrsky yllätti

Toinen Belgian kohde oli tietysti Bryssel


Nürnberg vuonna 2007Tänäkin vuonna meille tuli mahdollisuus lähteä noin viikoksi pois kotikulmilta harmaata Suomen joulua pakoon. Aika oli rajallinen, joten kohde piti löytyä Euroopasta ja tällä kertaa arpa osui Saksaan ja Etelä-Baijeriin Bayrischzellin kylään. Aika tavalla hatusta vedetty kohde ilman sen suurempaa taustatietoa ja voisi sanoa, että liike oli tärkeämpi kuin päämäärä tässä tapauksessa. No, vakavasti puhuen Bayrischzell on laskettelu- ja hiihtokohde Baijerin Alpeilla ja pienen kylän hotellit ovat joulun pyhinä loppuunmyyty, joten ei meidän valintamme varmaan voi kovin suuresti pieleen mennä. Toivomme, että tiedossa on baijerilaista joulutunnelmaa vuoristomaisemissa Itävallan rajan tuntumassa. Ei varmaan kuullosta hirviän pahalta?

 Rooma vuonna 2006

Vuonna 2009 joulukävelyt suoritettiin Dominikaanisen rannoilla


 Malagan jouluvalot vuonna 2010

Ihana Barbados 2012. Barbadoksen Santalla saattaisi
 varpaat paleltua noissa saappaissa, jos oikein Korvatunturille saakka tie veisi.

Oi, näitä Barbadoksen reggaebusseja me kaipaamme.
 Basso tärisee tärykalvoilla vieläkin.

Bridgetownin jouluruuhkassa tuli jostakin syystä jokseenkin ulkopuolinen olo

Lennämme Müncheniin ja jouluaattoaamuna jatkamme sieltä junalla reilun tunnin ajan Bayrischzelliin. Jouluaattona iltapäivällä pitäisi siis olla kohteessa ja nyhjäämme siellä kuusi vuorokautta. Ajatus oli jopa hiihtää, mutta eihän sitä lunta ole Baijerissakaan etenkään laaksoissa, joten vaelluskengät lähtevät mukaan ja saksalaisia jouluherkkuja sulatellaan mitä ilmeisemmin patikkapoluilla. Joku hüttekin on netin mukaan auki, joten pääsemme ehkä taas rakkaan harrastuksemme pariin ainakin pienessä mittakaavassa!

 Las Palmas 2013

Saa sitä ruokaa ja juomaa ulkomaillakin joulun aikaan

Varsova 2014

Lähtöä odotellessa Hyvää Joulua!

Ei kommentteja: