30.11.2015

Joulumarkkinoita ja Bundesliigaa


 Täällä ei terasseja suljeta syyskuun lopussa.
 Itse Santa valvoi, että juomat olivat maullaan ja hinnat kohdillaan.

Olemme viettäneet tätä viikonloppua Düsseldorfissa. Pieni irtiotto Suomen harmaasta ja sateisesta arjesta joulumarkkinoiden luvattuun maahan on tehnyt jälleen hyvää. Pimeiden sadepäivien jälkeen
on ollut virkistävää olla auringonpaisteessa ja ihmisvilinässä vaikka ei täälläkään lämpötila paljoakaan plussan puolelle ole noussut. On se vaan niin, että me tykkäämme käydä välillä haistelemassa tätä Keski-Euroopan vilkkaampaa elämänmenoa vaikka Suomen rauhassakin omat hyvät puolensa on.

 Rheinturm

Tällä reissulla oli kaksi teemaa: joulumarkkinat ja saksalainen jalkapallo eli Bundesliiga. Joulumarkkinoilla on juotu Glühweinia ja syöty bratwurstia vatsan täydeltä. Sunnuntaina kävimme katsomassa Leverkusenissa Bundesliigaa. K oli hommannut liput Leverkusen - Schalke matsiin, joka oli Bundesliigan kärkipään kohtaamisia.
Eikö kukaan ole kertonut paikallisille, että viimeistään
 marraskuun alusta kuuluu vetäytyä pimeimpään
 olohuoneeen nurkkaan odottamaan kevättä?

 Leverkusenin BayArena oli loppuunmyyty ja paikalla oli "vain" 31000 katsojaa eli stadion on pieni saksalaisen mittakaavan mukaan. K:n toive oli päästä Dortmund - Stuttgart matsiin, mutta niin hullulta kuin se kuullostaakin niin 81000 katsojaa vetävä stadion on aina loppuunmyyty eikä lippuja jää myytäväksi taviksille. Eli jos et ole seuran maksujäsen niin et saa edes mahdollisuutta yrittää ostaa lippua peliin. Maksavia jäseniäkin on satoja tuhansia, joten jäsenyyskään ei takaa lipun saantia ainakaan halutuimpiin matseihin. No, ainahan maksullisiin tapahtumiin saa lippuja netistä erilaisten välittäjien kautta, mutta nyt puhutaan järkevistä lipunhinnoista.


 Täällä ei jää bratwursti saamatta ainakaan henkilökunnan vähäisyyden vuoksiJanelle tämä reissu Düsseldorfiin oli toinen, mutta K on ollut täällä monta kertaa futisreissuillaan. Ruhrin alue on jalkapallon ystävälle otollista seutua, sillä lyhyen matkan päässä on useita Bundesliigan seuroja ja viikonlopulle saa helposti järkättyä parikin peliä katseltavaksi. Monien mielestä juuri Ruhrin seutu on jalkapallohullun Saksan kaikkein fanaattisinta futisaluetta ja se on kyllä helppo uskoa.Tällä kertaa tyydyimme yhteen matsiin, kun K:lla ei ollut tällä reissulla niin intohimoinen futisfani matkaseuranaan. Haluatteko kuulla hyvän jutun? Me ollaan reissattu jonkin verran etenkin Saksassa, mutta tätäkään ei ollut osunut kohdalle aiemmin. Leverkusenista lähtiessä hyppäsimme Düsseldorfin suuntaan menevään junaan. Ihan ok, paitsi että juna ei pysähtynyt Düsseldorfissa lainkaan. Olimme Schalke-fanien junassa matkalla suoraan heidän kotikaupunkiinsa. Toisin sanoen juna porhalsi pysähtymättä Düsseldorfin ohi ja pyörähdimme sitten vajaan parin tunnin reisssun pöhnäisten Schalkefanien kanssa Gelsenkirchenisssä. Junakiintiömme tuli tällä kertaa laakista täyteen. Matkailu avartaa.

Junamatka piteni parilla tunnilla, mutta ei meillä mennyt sormi suuhun. Kysyy oikeasti luonnetta, kun juna ajaa pysähtymätttä asemasi ohitse myöhään pyhäiltana.

Tällaista tällä kertaa. Nelisen viikkoa suomalaista arkea on edessä ennen kuin pääsemme jälleen....... (rummun pärinää).........Saksaan!! Joulua on tarkoitus viettää Oberbayernissa Bayrischzellin pienessä kylässä. Sitä odotellessa mukavaa joulukuuta!

 Zum Wohl!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

😁👍Upeaahan tuo taas on! Jaksaa, jaksaa, kun kotiudutte, vai!?! En oo silmällistä nukkunut viime yönä, kun niin jänskätti, että eikö blogia pökkää ollenkaan😆!

Jaaskarit kirjoitti...

Oli kyllä taas mukava reissu, mutta nyt istutaan jo kotisohvan pimeässä nurkassa ja joulumarkkinat on muisto vain...

Soleil kirjoitti...

Hienoa, kun pääsitte katsomaan oikeata jalkapalloa!

Kyllä se niin on, että haaveeksi se saattaa jäädä nähdä oma suosikkijoukkue Bayern München livenä kentällä.
Stuttgartissa kun kävimme katsomassa kotijoukkueen ja Dortmundin peliä, niin tuttava Dortmundin jäsenenä hankki liput. Lippuja jäsen sai ostaa neljä. Olimme viime talvena kyllä menossa Müncheniin katsomaan peliä Dortmund Bayern München, mutta lippujen osto oli Dortmundin jäseneltä rajoitettu kahteen lippuun ja me emme päässeet. Ehkä se oli parempi ettei sinne päässyt, kun istumapaikka olisi ollut Dortmundin fanikatsomossa. Enhän minä olisi ollut hiljaa, kun Müller tekee maaleja. :)
Miehenihän on lisäksi Dortmundin kannattaja. Hän on puhunut tällaisesta mahdollisuudesta.

http://en.best-travel.de/sports-football-travel/home-match-packages.html

Täällä on vielä vapaana,

http://www.best-travel.de/sport-fussballreisen/adrenalin-trips.html

Täällä käytiin tänään vasta ensimmäisillä Joulumarkkinoilla ja lämmintä oli kymmenisen astetta.

Mukavaa Joululoman odotusta. Toivon auringon paistetta tänne etelä-Saksaan lomallenne! Me ajelemme mökkiautolla etelään päin. ;)

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos vinkeistä ja hyvää joulukuuta teillekin! Täälläkin Dortmund herättää eniten sympatioita, mutta Münchenissäkin olemme olleet pelejä katsomassa. Bayernillahan on muuten Zweitmarkt-systeemi pelilippujen myynnissä, joka toimii ainakin hiukan vähemmän halutuissa otteluissa. Olemme sieltä saaneet parit liput FC Bayernin kotipeleihin. Mukavia tapahtumia nuo matsit ovat vaikka nyt meille kävi tosiaan harmillinen kommellus tuon junan suhteen:)