17.7.2015

Stubaital maksoi velkansa


 Olimme Stubaitalissa vuonna 2011 neljän viikon ajan ja onnistuimme silloin viettämään täällä Tirolin kylmimmän kesän 50 vuoteen. Yritämme olla yleensä elämässä aika tarkkoja ja Stubaital jäi meille velkaa henkiseen kirjanpitoomme ilmojen puolesta. Kahden täällä vietetyn viikon aikana Stubaital maksoi velkansa korkojen kera, sillä tällä kertaa kaikki oli toisin. Säiden haltia on Itävallassa reilu kuten kaikki muukin meininki ja sen vuoksi me taidammekin täällä niin hyvin viihtyä.

 Perjantaina emme enää kävelleet hampaat irvessä
 vaan nautimme kauniista almeista

Galtalmille olimme erityisen tervetulleita

Matkamme alkoi päivälleen kuukausi sitten ja sanotaan nyt vielä kerran, että olemme saaneet nauttia koko kuukauden ajan Keski-Eurooppaa hellineestä lämpöaallosta. Ilmat ovat olleet aivan huikeat ja järkeville ihmisille jopa liian kuumia vaelluskelejä. Säiden puolesta tämä on ehdottomasti paras kahdeksasta kesästä, jotka olemme täällä viettäneet. Ihan poikkeuksellinen.


Pitkän loman viimeiset päivät eivät koskaan ole niitä kaikkein hauskimpia päiviä eikä niin ole ollut nytkään. Kaverimme ovat palanneet kotiin kukin vuorollaan ja me viimeiset mohikaanit olemme vielä jäljellä. Kotimatka alkaa huomenna siirtymisellä Innsbruckiin ja seuraavana päivänä on edessä paluulento Suomeen. Blogituttavamme Tiina on samaan aikaan Innsbruckissa, jossa olemme sopineet tapaavamme. Monia yhteisiä reittejä on toistemme jalanjäljissä kuljettu ja oppia otettu puolin ja toisin. On siis hauska tavata ihan livenä ja jakaa kokemuksia.
Loma on siis lopussa ja olet ehkä huomannut, että olemme kesän aikana aikamme kuluksi silloin tällöin vähän pyöriskelleet vuorilla jaloittelemassa ja kiviä potkiskelemassa.


Suunto Ambitin tilastot näyttävät että olemme kävelleet 107h, 316km ja nousumetrejä on kertynyt 23646m. Ihan rehellisesti sanottuna maanantaina ei tarvitse ensimmäiseksi Elixiassa kävellä jalkaprässiin.


 Usko tai älä niin K päätyi Almin salaattiin...

..siis salaatti? Oikeasti annoksen nimi oli Almsalat!

Alppipatikat, Tirol Heute ja kaikki muukin rakkaaseen harrastukseemme liittyvä on nyt siis ohitse ainakin vuodeksi. Onneksi loppukesän ja syksyn aikana on edessä mielenkiintoisia matkoja taas erilaisiin kohteisiin, joten ei tässä ole suurta syytä suruun emmekä aio valella itseämme bensiinillä. Mukavaa, jos olet jaksanut seurata blogiamme ja katsella kuvia suurista aurinkoisista kivistä!

Nadine Apartment on ehkä tasokkain huoneisto, jossa olemme asuneet

 Se on sitten taas tällä kertaa tässä.


8 kommenttia:

Tiina K kirjoitti...

Kiitos, että jaoitte vaelluksenme ruudun tälle puolelle. Ilo on ollut reittejänne jälleen seurata ja paljon ajatuksia tuleviin matkoihin saatu. 😊 mukavaa kotimatkaa ja tietenkin seuraavan matkan odotusta.

Soleil kirjoitti...

Saitte niin upeat ilmat, tuosta olen onnellinen puolestanne. Kamerassanne oli niin kauniit maisemat, kiitos kuvista! Joiden katselu toi paljon iloa ja lisäsi haaveita, että josko mekin joskus tuolla hütella kävisimme.
Tiedän tuon tunteen, kun kuukauden lomareissulta palaa Suomeen. Matkaan lähteen kuitenkin hienoja muistoja, joita on mukava seuraavaan vaellusreissuun muistella. Hyvää kotimatkaa!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Tiina ja mukavaa kesän jatkoa teillekin!!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Soleil ja oikein hienoja alppikokemuksia teillekin, kun tätä upeaa Keski-Euroopan kesää on vielä kovasti jäljellä:)

Anonyymi kirjoitti...

The end! Viikko oli meille mukava ja onnistunut ja sää todella suosi. Ihanat muistot taas jäävät sieluun, on se upeaa. Tervetuloa kotimaahan ( ei niin lämpöiseen, mihin olette tottuneet!) Soitellaan!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos! Illalla alkaa kotimatka, mutta ehdimme vielä tänään täällä Innsbruckissa nauttia hienosta musiikkitapahtumasta nimeltään New Orleans Musikfestival. Ihan huikeaa musiikkia, voittaa jopa Seinäjoen tangomarkkinat:)

Tiina kirjoitti...

Tosi kiva oli nähdä ja toivottavasti kotimatka ukkosen keskellä meni mainiosti. Nyt on ryhmäkuvakin saatu blogiin, onneksi kaikki eivät ole kameran kanssa samanlaisia tunareita kuin minä :)

Jaaskarit kirjoitti...

Terve Tiina! Kotimatka meni hyvin ja perillä ollaan. Alppireissu on taas mukavien muistojen joukossa. Oli tosiaan todella mukava tavata ja mukavaa loman jatkoa!! Toivottavasti säät jatkuvat yhtä hienoina!