9.7.2015

Luonnonvoimat jylläsivät

 Uskomaton ukkosmyrsky oli kaatanut torstain reitillemme haasteita

Tirolin alueella oli tiistai-iltana mahdottoman voimakas ukkonen. Tuuli, satoi kaatamalla vaakasuoraan, taivaanranta oli yhtä salamaa ja ukkonen jyrisi taukoamatta. Valtava luonnonnäytelmä jota piti seurata vaikka olisi pitänyt mennä nukkumaan. Kukaan meistä ei ole koskaan nähnyt noin voimakasta ukkosnäytelmää ja sen seurauksia Tirolissa on nyt siivottu pari päivää.

 Ajax Amsterdam oli Neustiftissa harjoitusleirillä viime viikolla.
 Joku fanikin oli näköjään eksynyt patikoimaan ja jättänyt lipun reitille.

Neustiftin kylä


Tiistai-iltana purkautui varmasti ilmamassojen kohdatessa kaikki kolmen viikon poikkeuksellisen hellejakson aikana taivaalle patoutuneet voimat. Lämpötila tipahti laakista yli 10 astetta pariinkymmeneen asteeseen ja vuorilla vielä viileämmäksi. No, tuleville päiville on taas luvattu paluuta hellelukemiin eli lämpimiä patikkapäiviä lienee yhä luvassa.

 Pinnistalin maisemareitillä meillä oli auringon valaisema pilvikattoTorstaina nousimme Neustiftin kylästä kotivuorellemme ja patikoimme Elferhütten kautta Pinnistalin yläpuolella kulkevalle maisemareitille. Ilma oli vielä osittain pilvinen, mutta pilvet kehystivät komeita vuoria mukavasti. Tänään tuli patikoitua vajaa 16 km ja korkeuseroa oli hiukan vajaat 1200 metriä.

 Stubaital


 Emme ole missään nähneet näin paljon kaikenlaisia riippuliitäjiä tai vastaavia kuin täällä Stubaitalissa. Heidän seuraaminen on ihan oma ohjelmanumeronsa. Tänään Elferliftin yläaseman ohittaessamme jäimme mennen tullen katselemaan huimapäiden lähtöä. Mitättömän näköisillä systeemeillä startataan juosten kilometrien korkeuteen ja lennot voivat kestää useita tunteja ja satoja kilometrejä. Tavallisimpia ovat kuitenkin parin tunnin ja kymmenien kilometrien reissut. Sopisiko tähän se suomen kielen tunnetuin kielioppivirhe "ilmavirtauksista riippuen"?

Lähtö tapahtuu juoksemalla rinnettä alaspäin. Tässä tandemlentäjän
 asiakas ei osannut juosta tarpeeksi pitkälle, mutta pääsivät lentoon kuitenkin.


 Siinä lähtemisen mallia. Siitä vaan taivaalle
 ja parin tunnin nokoset makuupussissa puhtaassa alppi-ilmassa?

Ei kommentteja: