11.7.2015

Myrskyn jälkeen on poutasää

Suurin piirtein tällaista täällä Tirolissa

Viikolla Itävallassa riehuneen yöllisen ukkosmyrskyn jälkeen sää on palannut aurinkoiseksi ja kauniiksi. Olemme saaneet patikoida pari päivää taas aivan unelmasäässä. Aurinko on paistanut, pilvet ovat loistaneet poissaolollaan, näkyvyys on ollut erinomainen ja välillä jopa teräväpiirtoluokkaa. Lämpötila on laskenut muutamalla asteella patikkaharrastukseemme paremmin sopivaksi, silti kuitenkin 25 - 30 asteen paikkeilla laaksossa ja ylempänä sopivasti viileämmäksi.


 Patikkapolun alussa on tarjolla lainasauvoja
Lomamme aikana alppialueella on vallinnut poikkeuksellisen hieno sää  ja sama ilmiö on ollut ilmeisesti koko Keski-Euroopassa. Näin hienoa pitkää aurinkoista hellejaksoa emme ole kokeneet aiemmin täällä viettämiemme kesien aikana. Innokkuus rakkaaseen harrastukseemme ei siis ole päässyt tänä kesänä vähenemään ainakaan ilmojen vuoksi.

 Ihan koko aikaa emme ole viettäneet vuorilla
"Hütte näkyy jo!".  Piste hütten vasemmalla puolella on
 riippuliitäjä ja rumat rautahökötykset oikealla ovat lumivyöryesteitä.

Tämän vuoden debytantti


Tänäkin kesänä olemme saaneet tänne ystäviämme piristämään loman jälkimmäisen puolen päiviämme. Joukossa on enemmän ja vähemmän patikkakokemusta, mutta innokkuutta tuntuu riittävän kaikilla. Reittejä löytyy kaikille tai sitten voi olla patikoimatta kokonaan. Voi täällä muuten ihan vaan lomaillakin! Nämä vuoret näkyvät kyllä ihan maahan saakka eikä niitä tarvitse nousta erikseen korkealle katselemaan. Alpeilla on aina mukavaa, mutta erityisen mukavaa on aurinkoisella ja pilvettömällä säällä!


 Kohtuullisen kaunis Stubaital

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Terkut Virgentalista!

Tuttuja maisemia teillä, mutta kelpaa niitä toisen tai kolmannenkin kerran katsoa samoja. Grünauseen kuvat on erityisen upeita. Ja teidän kaverikuva tietty! Tuo vuoret näkyy maahan asti sopii mun loman teemaan hyvin.

On muuten vaikeuksia siirtyä huoneistosta peruspensionaattiin. Heräsin ennen kuutta ja aamiainen alkaa seiskalta. Tässä sitä ihmetellään...

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä ollaan teidän kanssa. Kiva. Me vähemmän kokeneet lähdemme tänään omia teitä ohjeittenne mukaan. See you later🌞🔝.

Jaaskarit kirjoitti...

Terve Tiina! Eihän näihin maisemiin kyllästy etenkään näillä ilmoilla ja tällä näkyvyydellä. Joo kyllähän sitä omassa huoneistossa on hyvät puolensa eikä tarvi mennä majapaikan aamupalan aikataulun mukaan :)

Jaaskarit kirjoitti...

Hieno päivä tänään ja hyvä suoritus Leena!!

Anonyymi kirjoitti...

Haloo Itävalta,tervehdys täältä Madekselta.Turun murmelim lomailu jatkui viä möksän kautta ja sitten vihdoinkin Turkuun.Siellä sitten debytantti ottaa sen hoiviinsa.Hyvin meillä meni ,paitsi pientä ala-kuloa/eroahdistusta oli havaittavissa.Huomenna teillä on sitten taas kapuaminen Alpeille.Huikee oli teidän edellinen reissu jäätikköjärvelle����jään taas mielenkiinnolla seuraamaan raporttianne.T:Anne mökkirannasta

Jaaskarit kirjoitti...

Tervehdys mökkirantaan, Anne!
Muutama tunti sitten vedettiin jauhelihakastiketta ja pottua niin että napa naukui. Kastikemestarina oli taas tyttönne :-). Ilta pimenee ja tulevan aamun valmistelut on tehty. Eväspaketti jääkaapissa odottaa huomista kovaa kiipeämistä lähivuorelle. Larsson uhkuu menohaluja, joten pitää vanhojen koittaa vielä pysyä mukana. Kyllä se Likkson taas ilahtuu kun isäntä palaa. Leppoisaa Madesjärveilyä teille!

Tiina K kirjoitti...

No nyt on näkyvyys kohdallaan! :D Alppikuume kyllä kasvaa, näistä kuvista melkein aistii sen tuoksun ja tunnelman. :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä on Tiina tosiaan täällä ollut näkyvyydet kohdillaan! Todella harvinaista herkkua näin pitkä hieno jakso ainakin meidän kokemuksemme mukaan.