25.2.2015

Na Pali Coast


 Na Pali  tarkoittaa kallioiden rannikkoa.

Kauain pohjoisrannikko on autoteiden saavuttamattomissa. Nähdäkseen nuo huikeat rantakalliot on lähdettävä merelle, taivaalle tai vaaralliselle patikkapolulle. Helikopterilennot pörräävät Kauain pohjoisrannikon yllä jatkuvalla menolla. Mekin harkitsimme helikopterilentoa, mutta säiden oikullisuus ja hinta pistivät miettimään. Viime tinkaan kotimaassa sääennusteita tarkkailtuamme päätimme varata katamaraaniristeilyn rannikkoa pitkin. Captain Andy's tarjosi nettivaraajalle 10$ alennuksen ja mahdollisuuden peruutukseeen, joten riskiä ei ollut. Meillä kävi tuuri, sillä aamu valkeni tyynenä ja seesteisenä.

Polihale Beach jää jo oikeaan alareunaan, kun Na Pali Coast alkaa.

Ja mikä päivä! Varhainen aamulähtö hotellilta ei ole enää mitään uutta. Aikainen lintu madon nappaa. Näitä aamukuuden lukemia olemme niin monesti kellosta alppivaelluksillakin katselleet. Captain Andy's lähtee matkaan klo 8.00.  Check-in on klo 7.15 ja niin olivat kaikki muutkin porukat paikalla jämptisti. Kyseisellä firmalla on useita erikokoisia aluksia, jotka ajavat suunnilleen samat reitit. Isoin katamaraani tarjoaa lämpimän BBQ-lounaan ja ylellisimmät tilat. Hintansa arvoinen reissu.


 Keli oli taas sen verran kohdallaan, että emme
 tarvinneet alumiiinifolioarkkia leuan alle auringonsäteitä voimistamaan.

Nämä luoksepääsemättömältä näyttävät rannat ovat itse asiassa
alkuperäisten asukkaiden asuinseutuja. 
Kauain osa lomastamme alkaa olla lopuillaan. Meillä on ollut hyvä tuuri ilmojen suhteen, sillä viime vuonna samaan aikaan täällä uutisoitiin olevan jatkuvia sateita. Niinpä olemme ehtineet tehdä paljon muutakin kuin soitella leit kaulassa rannalla ukulelea.


Captain Cook saapui Hawaiille 1700-luvulla.
Hän päätteli ettei näillä tyrskyisillä rannoilla elä ihmisiä. 

Pääsimme aluksellamme myös lähelle kallioluolia.

Merisumu ympäröi korkeita kallioita.


Silmiähiveleviä maisemia

 Kalalau Beach. Kalalau Trail päättyy tänne.

  Captain Andy's BBQ-sail kesti 5½ tuntia. Tunnelma aluksella oli miellyttävä. Kuin aikataulutettuna saimme heti Na Palin kallioiden jälkeen ihasteltavaksemme delfiiniparven.

 Pyöriäisdelfiinit saattelivat meitä. Ensimmäistä kertaa elämässämme näimme delfiineitä livenä! Kapteeni arvioi, että meitä ilahduttamaan tuli noin sadan delfiinin parvi.

Tuoreet burgerit valintasi mukaan maistui kohtuullisen kivoissa maisemissa.

Ja ne valaat! Tänne kun tullaan tähän aikaan vuodesta, ovat kaikkien vieraiden katseet meren äärellä enempi tai vähempi naulittuna pyyhkimään horisonttia. Näkyykö hengityspuhallus, vilahtiko tuolla selkä, oliko tuo vedenläiskäys vaahtopää vai valaan headsplash? Näin olemme mekin täällä kulkeneet. Ja paljon on myöskin nähty. Valasäiti poikasineen nähtiin tällä risteilyllä. Valasvauvan iäksi henkilökunta arvioi alle viikon. Satakiloinen vauva näkyi kerran pinnassa, mutta pääsi lipsahtamaan kameran ohi, mutta sitä saattelevan emon selkä nähtiin pitkään.

 Siellä näkyy ryhävalas!


Hang Loose guys!

Valaiden hypyt ovat harvinaista herkkua, mutta niitäkin olemme nähneet täällä ollessamme yli kymmenen kertaa. Harmi, että emme ehtineet napata kuvaa kuten viime vuonna Mauilla. Hypyt näkyy aika kaukana horisontissa eikä valaan pahukset kauheesti etukäteen huutele, että " nyt turistit kamerat valmiiksi täältä tullaan". Valokuvaajalle on luvattu iso Budweiser jokaisesta valokuvatusta valaanhypystä, mutta aika nihkeätä on ollut. No, ei sentään, emme ole kuitenkaan ihan hiihtojoukkueen leirillä.

 23. hääpäivä koettiin mitä hienoimmissa maisemissa.

4 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Taas upeita kuvia ja maisemia! Kiitos. Tässä tulee kova Hawaii-kuume :)

Anonyymi kirjoitti...

Luettu! Ja onnea nuorelleparille! En yhtään panis pahakseni viettää seuraavaa hääpäivää noissa maisemissa. Ihanat delfiinit ja valaat. Ei paha hamburgerkaan!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Elina, täällä on vaikeaa valita mitä kuvia haluaisi laittaa blogiin, kun Kauain saari on kokonaisuudessaan niin kaunis! Ihana paikka.

Jaaskarit kirjoitti...

Oli hieno reissu taas Leena! Koko paketti toimi mainiosti ja sääkin suosi:)