2.9.2012

Aurinko palasi Tiroliin

 Ohhoh! Makuuhuoneen ikkunasta näkyy sinitaivasta.

Parin harmaan päivän jälkeen alppiseutu on esitellyt meille tänään parhaita puoliaan. Nämä on niitä päiviä, jotka saavat palaamaan tänne yhä uudelleen ja uudelleen.

Satulan säätö ja menoksi

Mainion majapaikkamme Landhaus Gemsenblickin hintaan kuuluu pari tuliterää Cuben maastopyörää ja otimme ne tänään käyttöömme. Yllättävän hyvät pyörät ja näissä pyöri jopa kaikki renkaatkin päinvastoin kuin viime vuonna Meranossa, jossa lisävastusta kertyi jatkuvasti päällä makaavista jarruista. Sehän onkin Italiaa. 


 Matkalla Mittenwaldiin Leutaschtalin pyörätietä pitkin.
 Teki mieli nauraa raklatella.

Saksan rajalla ja tästä alkaa 100 korkeusmetriä  alamäkeä kohti Mittenwaldia.
 Piti hetken aikaa odotella rajavartijaa, jotta K sai passiinsa ensimmäisen Saksan leiman.

Mukava oli lasketella kohti Saksan rajaa, sillä matkaa joudutti myötätuuli ja alamäki. Paluumatkan ajatus tosin hieman arvelutti: Samat metrit pitäisi ajaa ylämäkeen... Ja edessähän se oli: viiden kilometrin loppunousu 200 korkeusmetriä Scharnitzista Leutaschiin ei ollut mitenkään helppo. Pyörä meinasi hyytyä, ei pyöräilijä. Vai miten päin se olikaan..?

 Mittenwald on kaunis pikkukaupunki.

Karwendelvuoret kohoavat Mittenwaldin kupeessa

Päivän ohjelmaan kuului siis reissu Saksan puolelle Mittenwaldin kauniiseen kylään. Olemme olleet siellä muutama vuosi sitten yhdistetyllä patikointi/Oktoberfest-reissulla, joten paikka on tuttu. Aurinko paistoi sinitaivaalta ja jatkoimme vielä eteenpäin Mittenwaldista kohti Krün-nimistä kylää. Mittenwaldin ja Krünin välissä on Buckelwiesen-niminen alue, joka on uskomattoman kaunis ja sieltä on aivan mainiot näkymät mm. Zugspitzelle. Antaapa kuvien puhua puolestaan. 




 Ylläolevat kuvat ovat Mittenwaldin ja Krünin välillä sijaitsevalta Buckelwieseniltä.
 Täällä pääsee sunnuntaikävelijäkin tällaisiin maisemiin.

Täällä ihmisillä on upeat puitteet ulkoilmaliikuntaan ja kuntoiluun ja porukkaa olikin liikkeellä kiitettävästi. Ei mikään ihme, kun katsoo maisemia.

 Vasemmalla Wettersteinvuoristo ja suoraan edessä itse Zugspitze!

Edessä Alpspitze ja sen vasemmalla puolella Saksan korkein vuori Zugspitze
Päivän pyöräreissun pituudeksi tuli vähän reilut 50km. Nousua ja laskua tuli kuitenkin sen verran, että kai tuon kevyeksi kuntoiluksi voi laskea. Ennusteen mukaan sää saattaa jatkua suunnilleen tällaisena, joten huomenna palaamme varsinaisen pääharrastuksen pariin patikointiin.

 Baijerissa on perin erikoinen laki,
 joka velvoittaa yli viisi tuntia osavaltion alueella viipyvän henkilön nauttimaan
 Weissbierin tai Radlerin. Radler on Spritellä laimennettua olutta, joka
on saanut nimensä siitä, että on pyöräilijöiden suosima raikas juoma.

Paikallisen VPK:n juhlat mukavissa puitteissa
 Baijerilainen paloposti

Lämpötilat notkahtivat eilen lähelle kymmentä astetta ja tänäänkin aamulla etenkin varjossa pyöräillessä oli jopa vähän raittiin puoleista.  Kuitenkin iltapäiväkahvilla majapaikkamme pihalla lämpömittari näytti jo +30 astetta. Toivottavasti jatkuu tällaisena.

Isar-joki matkalla Müncheniin

Iltapäivällä palasimme kotikyläämme Leutaschiin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuitataan luetuksi! WAU! Jossakin edellisissä kuvissa näkyi olevan almdudleriakin! Toivottavasti aurinko seuraa teitä edelleen....
Vesijuoksut tehty, broiskut syöty ja nyt Sinikan-päivä kaffeelle! -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Tänään oli vähän pilvisempää, mutta mepä olimmekin nokkelia ja nousimme pilvien yläpuolelle! Johan oli taas himmelblau ja hienoja vuoria. Oikeastaan siinä Almdudler mukissa oli silloin Johannesbeeria eli vissiin viinimarjamehua. Hyvää sekin oli.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä kuvat vakuuttivat - kesällä 2014 Mittewaldiin patikoimaan, pyöräilemään, olemaan. Kiitos näistä tunnelmista! R&A, TRE

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos mukavasta kommentista! Kylän on todella kaunis ja tekemistä varmaan riittää. K&J TKU