9.2.2017

Surffaajien Jeffreys Bay ja matka Pletteen

 Jeffreys Bayn hotellihuoneessamme olimme kirjaimellisesti rannallaTämähän alkaa tuntua lomalta! Addon luonnonsuojelualueella vietettyjen päivien jälkeen oli ihana jättää auto hetkeksi parkkiin ja keskittyä valtameren aaltojen kohinaan. Jeffreys Bay on saanut nimensä parisataa vuotta sitten paikalle saapuneen kauppiaan mukaan. Tiettävästi hän oli ensimmäinen valkoinen, joka asettui sinne. Hippiaikojen siivittämänä paikan poikkeuksellisen hienot surffausaallot nousivat maailmankuuluiksi. Köyhien townshipit ovat Etelä-Afrikan synkempi puoli

CNN on rankannut matkailusivuillaan Jeffereys Bayn maailman toiseksi parhaaksi surffauspaikaksi Havaijin Oahulla sijaitsevan Pipelinen jälkeen. Tämän pallonpuoliskon talven aikana aallot ovat parhaimmillaan ja heinäkuussa koko maailman surffikansa kerääntyy juuri hotellimme African Perfectionin edustalle seuraamaan ammattilaissurffareitten taitoja. Supertubes on tuon ranta-alueen nimi.
Hotellimme kohdalla australialainen Mick Fanning joutui hain hyökkäyksen kohteeksi vuonna 2015 tapahtuneissa kisoissa. Mies oli odottamassa sopivaa aaltoa, kun hai hyökkäsi. Tintattuaan haita kuonoon hän sai käännettyä laudan itsensä ja hain väliin ja hai häipyi siksi aikaa, että kilpailun turvahenkilöstö sai surffarin nostettua vesiskootterin päälle. Katso tallenne tästä. Porukassa on aina kavereita, joilla on ainakin puheissaan suuremmat teot ja saavutukset kuin muilla, mutta haluamme olla kuulemassa, jos joku laittaa tuosta paremmaksi. Ihan normikaverilla saattaisi tuossa tilanteessa olla uikkareiden persus ruskeana.

Delfiineitä oli kiva katsella hotellihuoneen parvekkeelta

Jeffreys Bayn anti meille oli jylhän hieno meri, mahtava hotellihuone sekä hyvät ruokapaikat. Rantaa riitti käveltäväksi ja delfiiniparvit uivat edestakaisin rannan suuntaisesti. Hotellimme kohdalla rannassa oli kallioiden muodostamia altaita, joissa saattoi pulahtaa. Varsinainen paraatiranta Dolphin Beach oli kylän keskustassa. Upeita laguuneita ja flamingojen kansoittamia kosteikkoja oli molemmilla puolilla kaupunkia.

 Auringonnousu ennen kello kuutta

Matkalla Jeffreys Baysta Plettenbergiin St Francis Bay

Itse Jeffreys Bay ei ollut erityisen kuvauksellinen, mutta jos on surffaaja tai wannabesurffaaja, löytää varmasti lukuisista outlet-myymälöistä Billabongin tai Rip Curlin vaatteita edullisesti.

 Tsitsikamma Storms River Bridgen näkymä

Hotellin henkilökunta suositteli ruokapaikkoja, jotka kävimme kaikki testaamassa. Emmekä pettyneet kertaakaan. Ja näkyiväthän ne olevan kärjessä myös Tripadvisor-rankingissa. Olemme todellakin päässeet Etelä-Afrikan lomailun makuun myös ruokailun suhteen. Vaikka randin kurssi euron suhteen on vähän vahvistunutkin viime aikoina niin täällä herkuttelee edelleen todella edullisesti. Viikko täällä on vahvistanut ajatustamme siitä, että Etelä-Afrikka on käymistämme talvilomakohteista selkeä numero yksi.

Tuna Carpaccio

 Strutsin filettä

 Springbokkia eli hyppyantilooppia, mutta fileenä lautasella rauhallista

2 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Kuulostaapa Jeffreys Bay mukavan lungilta paikalta ja hienoa, että tykkäsitte ekasta safarista. :) Voin kyllä ihan täysillä allekirjoittaa Etelä-Afrikan parhaimmuuden talvilomakohteena, nimimerkillä enää kolme viikkoa... :D Huippua loman jatkoa teille!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Elina! Ymmärrämme tuosta, että olette tulossa tänne piakkoin. Onpahan sitten kotona itselläkin jotain seurattavaa:)Tykkäsimme tosiaan ekasta safarijutusta, mutta ei ne eläimet aina suorastaan tarjonneet itseään kuvattavaksi. Monta kertaa kävi mielessä, että aika huikeita kuvia te olette kyllä bloggiinne napsineet omilta safariajeluiltanne!